Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pierniczki - można piec od razu?

Grupy

Szukaj w grupach

 

pierniczki - można piec od razu?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-11-25 16:57:56

Temat: pierniczki - można piec od razu?
Od: "Iwona M." <i...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam,

zrobiłam ciasto na Pierniczki Anki i jest tak pyszne, że najchętniej
upiekłabym parę już dziś. Powiedzcie mi proszę, czy coś wyjdzie z takiego
ciasta? Czy jednak powinnam poczekać do jutra, jak jest w przepisie? Ta masa
jest przepyszna...

pozdrawiam
Iwo


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-11-25 22:57:47

Temat: Re: pierniczki - można piec od razu?
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Thu, 25 Nov 2004 17:57:56 +0100, Waćpanna lub Waćpan *Iwona M.*, w
wiadomości news:<news:co52rg$5nm$1@mamut1.aster.pl> zawarł, co następuje:

> zrobiłam ciasto na Pierniczki Anki i jest tak pyszne, że najchętniej
> upiekłabym parę już dziś. Powiedzcie mi proszę, czy coś wyjdzie z takiego
> ciasta? Czy jednak powinnam poczekać do jutra, jak jest w przepisie? Ta masa
> jest przepyszna...

poczekaj, masa się lepiej zwiąże i jutro będzie się ją łatwiej wałkowało
przejdzie też smakiem IMO (ciasto po 24h jest smaczniejsze od świeżego :))
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-26 09:29:03

Temat: Re: pierniczki - można piec od razu?
Od: "medea" <e...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Iwona M." <i...@w...pl> napisał w wiadomości
news:co52rg$5nm$1@mamut1.aster.pl...
> Witam,
>
> zrobiłam ciasto na Pierniczki Anki

A gdzie znajdę ten przepis? Też bym chętnie upiekła.
Pozdrawiam
Ewa


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-26 09:39:27

Temat: Re: pierniczki - można piec od razu?
Od: "Iwona M." <i...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Przepis jest we wcześniejszym wątku "pierniki"
nie wytrzymałam i upiekłam wczoraj pare sztuk - tak na próbę. wyszły pycha.
:) Ciekawa jestem, czy z takiej masy miodowo - krówkowej mozna zrobić też
cos innego? Przez pomyłkę dodałam śmietane do masy miodowej i wyszła super
krówka/toffi.
Iwo


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-26 13:08:10

Temat: Re: pierniczki - można piec od razu?
Od: "Iwona M." <i...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Te upieczone są teraz twarde i kruche (mniam). Mają takie być, czy z czasem
zmiękną i będa takie jak te ze sklepu? Jak je przechowywać?
pozdrawiam
Iwo


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-26 13:24:53

Temat: Re: pierniczki - można piec od razu?
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Fri, 26 Nov 2004 14:08:10 +0100, Waćpanna lub Waćpan *Iwona M.*, w
wiadomości news:<news:co79ol$1mks$1@mamut1.aster.pl> zawarł, co następuje:

> Te upieczone są teraz twarde i kruche (mniam). Mają takie być, czy z czasem
> zmiękną i będa takie jak te ze sklepu? Jak je przechowywać?

W puszkach, szczelnie zamkniętych, do świąt powinny zmięknąć/lub bardziej
skruszeć. Za cienkie nie miękną wcale, grubsze raczej tak.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-26 16:45:24

Temat: Re: pierniczki - można piec od razu?
Od: "medea" <e...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Iwona M." <i...@w...pl> napisał w wiadomości
news:co6th9$1dp9$1@mamut1.aster.pl...
> Przepis jest we wcześniejszym wątku "pierniki"

A! To muszę już szukać w googlach, bo już dawno tu nie zaglądałam i tylko
kilka postów w tym wątku mi sie wyświetla, bez przepisu.

Pozdrawiam
Ewa


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-26 22:16:04

Temat: Re: pierniczki - można piec od razu?
Od: s...@o...pl szukaj wiadomości tego autora


> Znalazlam ten przepisik oto on

http://glinki.com/?l=h36fnz

pozdrawiam i owocnej pracy zycze


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Witam i o risotto pytam :)
Sos pieczarkowy - pilne dosyc!
szyszki vel. jezyki?
Chleb własnej produkcji a zamrażanie...
Domowa Kawiarenka: Przepis na eklerki = totalna klapa!

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »