| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-11-25 16:57:56
Temat: pierniczki - można piec od razu?Witam,
zrobiłam ciasto na Pierniczki Anki i jest tak pyszne, że najchętniej
upiekłabym parę już dziś. Powiedzcie mi proszę, czy coś wyjdzie z takiego
ciasta? Czy jednak powinnam poczekać do jutra, jak jest w przepisie? Ta masa
jest przepyszna...
pozdrawiam
Iwo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-11-25 22:57:47
Temat: Re: pierniczki - można piec od razu?Dnia Thu, 25 Nov 2004 17:57:56 +0100, Waćpanna lub Waćpan *Iwona M.*, w
wiadomości news:<news:co52rg$5nm$1@mamut1.aster.pl> zawarł, co następuje:
> zrobiłam ciasto na Pierniczki Anki i jest tak pyszne, że najchętniej
> upiekłabym parę już dziś. Powiedzcie mi proszę, czy coś wyjdzie z takiego
> ciasta? Czy jednak powinnam poczekać do jutra, jak jest w przepisie? Ta masa
> jest przepyszna...
poczekaj, masa się lepiej zwiąże i jutro będzie się ją łatwiej wałkowało
przejdzie też smakiem IMO (ciasto po 24h jest smaczniejsze od świeżego :))
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-26 09:29:03
Temat: Re: pierniczki - można piec od razu?
Użytkownik "Iwona M." <i...@w...pl> napisał w wiadomości
news:co52rg$5nm$1@mamut1.aster.pl...
> Witam,
>
> zrobiłam ciasto na Pierniczki Anki
A gdzie znajdę ten przepis? Też bym chętnie upiekła.
Pozdrawiam
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-26 09:39:27
Temat: Re: pierniczki - można piec od razu?Przepis jest we wcześniejszym wątku "pierniki"
nie wytrzymałam i upiekłam wczoraj pare sztuk - tak na próbę. wyszły pycha.
:) Ciekawa jestem, czy z takiej masy miodowo - krówkowej mozna zrobić też
cos innego? Przez pomyłkę dodałam śmietane do masy miodowej i wyszła super
krówka/toffi.
Iwo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-26 13:08:10
Temat: Re: pierniczki - można piec od razu?Te upieczone są teraz twarde i kruche (mniam). Mają takie być, czy z czasem
zmiękną i będa takie jak te ze sklepu? Jak je przechowywać?
pozdrawiam
Iwo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-26 13:24:53
Temat: Re: pierniczki - można piec od razu?Dnia Fri, 26 Nov 2004 14:08:10 +0100, Waćpanna lub Waćpan *Iwona M.*, w
wiadomości news:<news:co79ol$1mks$1@mamut1.aster.pl> zawarł, co następuje:
> Te upieczone są teraz twarde i kruche (mniam). Mają takie być, czy z czasem
> zmiękną i będa takie jak te ze sklepu? Jak je przechowywać?
W puszkach, szczelnie zamkniętych, do świąt powinny zmięknąć/lub bardziej
skruszeć. Za cienkie nie miękną wcale, grubsze raczej tak.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-26 16:45:24
Temat: Re: pierniczki - można piec od razu?
Użytkownik "Iwona M." <i...@w...pl> napisał w wiadomości
news:co6th9$1dp9$1@mamut1.aster.pl...
> Przepis jest we wcześniejszym wątku "pierniki"
A! To muszę już szukać w googlach, bo już dawno tu nie zaglądałam i tylko
kilka postów w tym wątku mi sie wyświetla, bez przepisu.
Pozdrawiam
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-26 22:16:04
Temat: Re: pierniczki - można piec od razu?
> Znalazlam ten przepisik oto on
http://glinki.com/?l=h36fnz
pozdrawiam i owocnej pracy zycze
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |