« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-09-26 13:19:16
Temat: pierniko-murzynekplis, ma ktos pod reka przepis? bo zaraz wychodze z pracy anie udalo mi sie
znalesc w archiwum:(
--
pozdry Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-09-26 13:48:03
Temat: Re: pierniko-murzynek
"maua piegowata" <m...@b...artcom.pl>:
> plis, ma ktos pod reka przepis? bo zaraz wychodze z pracy anie udalo mi sie
> znalesc w archiwum:(
Czy to to, co wklejam ponizej?
Pozdrawiam,
Evva
------ Original message ------
From: "Castle" <j...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Sent: Sunday, August 19, 2001 3:58 PM
Subject: Murzynek blyskawiczny
> dla mnie to barziej piernik niz murzynek
> bez jaj :)))
> przepis dla leniuchow ;)
> ___
> 2 szkl. kwasnego mleka lub kefiru (robilam tez z jogurtem
> naturalnym)
> 1/2 szkl. oleju
> 3 szkl. maki
> 2 lyzki kakao
> 2 lyz. dzemu (albo powidel)
> 2 lyzeczki sody oczyszczonej
> 1 szkl. cukru
> przyprawa do piernikow
> moga byc bakalie
>
> Skladniki wymieszac, wylac do formy, piec ok. 40 min.
>
> Mozna przekladac bita smietana albo dzemem. Ja pieke w
> keksowej formie i juz nie przekladam. Jest mokry i doskonaly
> kiedy chce sie cos slodkiego, a do sklepu pod gorke :>
>
> Castle
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-26 13:53:36
Temat: Re: pierniko-murzynek
Użytkownik Evva <e...@p...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9osmg2$qbv$...@m...insert.com.pl...
>
> "maua piegowata" <m...@b...artcom.pl>:
>
> > plis, ma ktos pod reka przepis? bo zaraz wychodze z pracy anie udalo mi
sie
> > znalesc w archiwum:(
>
> Czy to to, co wklejam ponizej?
>
toto :-)))
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-26 17:46:05
Temat: Re: pierniko-murzynek1 szklanka cukru i jedna szklanke mleka wraz z 4 lyzkami kakao plus cukier
waniliowy i 1/2 kostki tluszczu (jaki masz pod reka byle nie smalec ani
olej), zagotowac i troche przestudzic.Odlac toche do posmarowania ciasta na
wierzchu. Nastepnie dodac 3 cale jajka, 2 szklanki maki nie musi byc tortowa
plus proszek do pieczenia.Mozna dolozyc wedle fantazji co nieco bakali, jaki
skorek w cukrze itp.pieczemy standart. Mozna po upieczeniu przekroic ciasti
w poprzek jak na tort, przekladajac czy kolwiek. Pasuja powidla sliwkowe,
moze tez byc wwedlug pomyslunku lub tez co mamy w domu slodkiego i co nadaje
sie do takiego ciasta. Moga byc po troche z kazdego sloiczka resztek
dzemow, powidelktore rodzimka nie dojadla bo uwazala,że na przyklad sa ju za
staew bo sa w chlodziarce 2 tygodnie.Na wierzchu smarujemy ta polewa, ktora
odlalismy z garnuszka na poczatku calego przedsiewziecia.Pozdrowienia ala i
kot
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-27 14:32:10
Temat: Re: pierniko-murzynekdzieki wielkie:)
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |