Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia piersi kurczaka w panierce, kuchnia tv

Grupy

Szukaj w grupach

 

piersi kurczaka w panierce, kuchnia tv

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 39


« poprzedni wątek następny wątek »

21. Data: 2007-08-25 20:39:28

Temat: Re: piersi kurczaka w panierce, kuchnia tv
Od: medea <e...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Gosia Plitmik pisze:

> A, moje wyszły za suche;-(

Wyszły suche, bo:
a) za krótko moczyłaś w jogurcie i nie zdążyły nasiąknąć;
b) za wysoką temperaturę miałaś w piekarniku i/lub za długo piekłaś;
c) za cienkie pokroiłaś paski kurczaka.

Pozdrawiam
Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


22. Data: 2007-08-25 20:43:15

Temat: Re: piersi kurczaka w panierce, kuchnia tv
Od: medea <e...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Bożena pisze:

> Technologia rozkładania zimnych ogórków do słoików bez późniejszej obróbki
> cieplnej też wygląda bardziej niż bardzo ciekawie.

Ano właśnie, pewnie Gosia nie zdążyła zapasteryzować przed napadem
głodomorów ociekających ślinką ;-).

Pozdrawiam
Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


23. Data: 2007-08-25 20:44:57

Temat: Re: piersi kurczaka w panierce, kuchnia tv
Od: Gosia Plitmik <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Bożena pisze:

> Najprawdopodobniej, i też z tego powodu bardzo chciałabym otrzymać dokładne
> szczegóły - w końcu mieszanka do chili con carne to daleko nie to samo co
> papryczka chili, a z przepisu Gosi wynika, że jest to to samo - najpierw "3
> łyżki chilli", a potem "posypać chilli (najlepiej 2 Łyżki chilli con carne i
> 1 łyżka czystego chilli)". Stąd tez moje pytanie o końcową ostrość. A i
> wogóle nie zapytałam, czy tego cukru to nie jest zbyt dużo? Mam nadzieję, że
> Gosia jeszcze zajrzy do tego wątku.

Z cukrem nie pomogę, bo ja uzyłam fruktozy i nie było za słodkie. Dałam
chili con carne i łyżkę chili, czosnku nie wyciskałam, ale pokroiłam na
plasterki

> Technologia rozkładania zimnych ogórków do słoików bez późniejszej obróbki
> cieplnej też wygląda bardziej niż bardzo ciekawie. Moja Mama robi trochę
> podobną sałatkę (tyle, że bez chili) - ogórki w grube plasterki lub
> kawałeczki, cebula grubo, czosnek, sól, cukier, oliwa, ocet, wszystko
> zmieszane na zimno, a po 10-12 godz. zapasteryzowane.

Sama byłam ciekawa jak to jest z ta trwałością, ale koleżanka od której
pochodzi przepis zaklina się, że rok wytrzymały. U mnie nie ma obawy, bo
znikają w tempie błyskawicznym, ale jednak na ten rok bym nie stawiała.
--

Gosia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


24. Data: 2007-08-25 20:45:59

Temat: Re: piersi kurczaka w panierce, kuchnia tv
Od: Gosia Plitmik <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

medea pisze:

> Wyszły suche, bo:
> a) za krótko moczyłaś w jogurcie i nie zdążyły nasiąknąć;
> b) za wysoką temperaturę miałaś w piekarniku i/lub za długo piekłaś;
> c) za cienkie pokroiłaś paski kurczaka.

Piers w całości, nie w kawałkach, tem 200C. W jogurcie nie moczyłam długo.


--

Gosia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


25. Data: 2007-08-25 20:46:30

Temat: Re: piersi kurczaka w panierce, kuchnia tv
Od: "Bożena" <n...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

"Gosia Plitmik" wrote in message news:faq3s4$rku$1@news.onet.pl...
>
> Chili con carne, to jest gotowa mieszanka w ktorej skład wchodzi chili,
> papryka, kmin rzymski, czosnek, oregano, sól, pieprz cayenne. Ja mam
> Kotanyi, a le Kamis ma też. Nie jest zbyt ostre;-)Ostre, to pojęcie
> względne, ale ja testowałam na 5 osobach i żadna nie powiedziała, ze jest
> zbyt pikantne. Wszystkim smakowało

I wszytsko jasne. W takim razie powinnaś poprawić przepis i napisać, że jest
1 łyzka chili i 2 łyzki mieszanki przypraw do chili con carne, bo w tej
chwili jest tak, jakby chili i mieszanka do chili con carne to było to samo,
a to daleko nie to samo. Powiedź jeszcze, której mieszanki użyłaś - Kamis
czy Kotanyi?

Bożenka z Wilna :)
słoneczna miodzio dziewczyna
Strona grupowa - http://kuchenna.host.sk


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


26. Data: 2007-08-25 20:48:12

Temat: Re: piersi kurczaka w panierce, kuchnia tv
Od: Lia <i...@p...org> szukaj wiadomości tego autora

McDreamy or McSteamy? *Gosia Plitmik*. Seriously?. Seriously.

> medea pisze:
>
>> Wyszły suche, bo:
>> a) za krótko moczyłaś w jogurcie i nie zdążyły nasiąknąć;
>> b) za wysoką temperaturę miałaś w piekarniku i/lub za długo piekłaś;
>> c) za cienkie pokroiłaś paski kurczaka.
>
> Piers w całości, nie w kawałkach, tem 200C. W jogurcie nie moczyłam długo.

Czyli za krótko moczyłaś, bo generalnie połączenie kurczak plus jogurt
gwarantuje soczyste mięso po obróbce. Tyle, że jednak nieco w tym jogurcie
musi mięso poleżeć.
--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154 JID i...@j...org

It's life's illusions I recall. I really don't know life at all.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


27. Data: 2007-08-25 20:48:19

Temat: Re: piersi kurczaka w panierce, kuchnia tv
Od: Gosia Plitmik <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Bożena pisze:

> I wszytsko jasne. W takim razie powinnaś poprawić przepis i napisać, że jest
> 1 łyzka chili i 2 łyzki mieszanki przypraw do chili con carne, bo w tej
> chwili jest tak, jakby chili i mieszanka do chili con carne to było to samo,
> a to daleko nie to samo. Powiedź jeszcze, której mieszanki użyłaś - Kamis
> czy Kotanyi?

Oki, użyłam Kotanyi


--

Gosia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


28. Data: 2007-08-25 20:51:30

Temat: Re: piersi kurczaka w panierce, kuchnia tv
Od: Gosia Plitmik <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Lia pisze:

> Czyli za krótko moczyłaś, bo generalnie połączenie kurczak plus jogurt
> gwarantuje soczyste mięso po obróbce. Tyle, że jednak nieco w tym jogurcie
> musi mięso poleżeć.

Pewnie tak, bo robiłam piersi w jogurcie, w którym siedziały 12 h i
były potem z grila rewelacyjne

--

Gosia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


29. Data: 2007-08-25 20:52:27

Temat: Re: piersi kurczaka w panierce, kuchnia tv
Od: medea <e...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Gosia Plitmik pisze:

> Piers w całości, nie w kawałkach, tem 200C. W jogurcie nie moczyłam długo.
>
>
No i pewnie to jest przyczyna - mięso nie zdążyło dobrze "nabrać"
jogurtu. Ja moczyłam ze 2 godziny takie kawałki 1/4 piersi i wyszły
świetne. Aha, ja moczyłam w maślance, nie w jogurcie, ale pewnie to nie
ma większego znaczenia.
Rozochocona sukcesem zrobiłam parę dni później zwykłe schabowe w
piekarniku (żeby właśnie nie były takie tłuste, jak zwykle) i totalna
porażka - suchary jak nie wiem co.

Pozdrawiam
Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


30. Data: 2007-08-25 21:22:38

Temat: Re: piersi kurczaka w panierce, kuchnia tv
Od: Ikselka <m...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

Bożena pisze:
> "Gosia Plitmik" wrote in message news:fap15u$d6f$1@news.onet.pl...
> <...>
>> posypać chilli (najlepiej 2 Łyżki chilli con carne i 1 łyżka czystego
>> chilli),
> <...>
>
> Co to jest to "chilli con carne"? Zawsze mi się wydawało, że pod tą nazwą
> (z jednym "l" w chili) kryje się potrawa z fasolą, a nie rodzaj paryczki
> chili... Z drugiej strony, czy nie jest to zbyt ostre przy trzech łyżkach
> chili na 2,5 kg ogórków?
>
> Bożenka z Wilna :)
> słoneczna miodzio dziewczyna
> Strona grupowa - http://kuchenna.host.sk
>
>
Trochę jest, ale nie pomyl z pepperoni przypadkiem, bo się zapali.
:-)))))))

--
XL wiosenna
====================================================
==========================
Chwilami jestem tu:
http://groups.google.pl/groups/profile?enc_user=eJTu
XQ0AAACUGFDz9PzxwnRUed8hFQkm

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . 2 . [ 3 ] . 4


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Ciasto drożdżowe z mięsem
ZEGNAM WAS
Wołowina po skandynawsku?
Cukier w winie - cały od razu czy w etapach
Technika robienia zupy

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »