« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-03-21 15:39:55
Temat: pizza na raty???W niedziele bedziemy mam zrobic pizze dla 5 osob (w tym 3 duuuuuuzo
jedzacych facetow). Niestety posiadam tylko prodiz a co za tym idzie moge ja
robic tylko na okraglych (niezbyt duzych blaszkach).Kazda pizza piecze sie
ok 40 minut wiec zeby wszyscy sie najedli czekalibysmy jakies 3 godziny!!!
Mam w zwiazku z tym pytanie.
Czy moge zrobic tak ze rano upiec wstepnie wszystkie cztery blaski z pizza
ale bez sera zoltego i w porze obiadu wsadzic je spowrotem do prodiza
posypujac serem? Wtedy zrobienie jednej pizzy trwalo by jakies 10 minut
(czyli tyle co spalaszowanie poprzedniej). Czy to wyjdzie? Chcialabym zeby
bylo smaczne.
Bardzo prosze o pomoc
Kropelka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-03-21 19:01:11
Temat: Re: pizza na raty???Kropelka <k...@n...serwery.pl> wrote:
> W niedziele bedziemy mam zrobic pizze dla 5 osob (w tym 3 duuuuuuzo
> jedzacych facetow). Niestety posiadam
Kolejna posiadaczka? :-O
> tylko prodiz
I to caly twoj majatek? Biedactwo! ;-)
> Chcialabym zeby
> bylo smaczne.
A nie mozesz w tym prodizu zrobic czegos innego niz pizze?
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-21 19:11:58
Temat: Re: pizza na raty???
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> napisał w wiadomości
news:1fs6rl0.1izcn0n12wpvb4N%wlos@tele.com.pl...
> > tylko prodiz
>
> I to caly twoj majatek? Biedactwo! ;-)
Na szczescie mam jeszcze garnki patelnie (9 sztuk!!) sztucce talerze
kubeczki sitka i inne takie sprzety:-) Cos poza kuchnia tez posiadam:-)
> A nie mozesz w tym prodizu zrobic czegos innego niz pizze?
No wlasnie nie moze bo jest obiecana pizza i wszyscy licza na pizze. Ale
rozwiazalo sie troche samo bo goscie przyjda w 2 godzinnym odstepie. wiec
bedzie sie pieklo i pieklo:-)
>
> Wladyslaw
Kropelka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-21 19:18:43
Temat: Re: pizza na raty???Kropelka wrote:
>
> Czy moge zrobic tak ze rano upiec wstepnie wszystkie cztery blaski z pizza
> ale bez sera zoltego i w porze obiadu wsadzic je spowrotem do prodiza
> posypujac serem?
Lepiej upiec same spody, a potem tylko zapiec z farszem i serem. Musisz
tylko uważać, by ciasto przy pierwszym pieczeniu za bardzo się nie
zrumieniło.
--
Gosia
wywal "brzydkie" mailto: zgosiula(at)poczta.onet.pl
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=
Pomóż dzieciom: http://www.pajacyk.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-21 19:34:23
Temat: Re: pizza na raty???Upiecz pizze ze wszystkimi dodatkami: pomidorami, serem, i czym ja tylko
chcesz wzbogacic na ok75% wypieczenia. Mozesz ja "przechowac" kilka godzin
bez zadnych problemow, pod warunkiem ze nie uzyjesz zbyt duzej ilosci
pomidorow. Chodzi o to zeby ciasto nie plywalo w pomidorach, bo wtedy pizza
nie bedzie "crocante". Odgrzej a raczej dopiecz w ostatnim momencie. Nikt
sie nie zorientuje, ze pizza jest odgrzewana.
Smacznego
Dario
"Kropelka" <k...@n...serwery.pl> schreef in bericht
news:b5fboo$8ib$1@nemesis.news.tpi.pl...
> W niedziele bedziemy mam zrobic pizze dla 5 osob (w tym 3 duuuuuuzo
> jedzacych facetow). Niestety posiadam tylko prodiz a co za tym idzie moge
ja
> robic tylko na okraglych (niezbyt duzych blaszkach).Kazda pizza piecze sie
> ok 40 minut wiec zeby wszyscy sie najedli czekalibysmy jakies 3 godziny!!!
> Mam w zwiazku z tym pytanie.
> Czy moge zrobic tak ze rano upiec wstepnie wszystkie cztery blaski z
pizza
> ale bez sera zoltego i w porze obiadu wsadzic je spowrotem do prodiza
> posypujac serem? Wtedy zrobienie jednej pizzy trwalo by jakies 10 minut
> (czyli tyle co spalaszowanie poprzedniej). Czy to wyjdzie? Chcialabym zeby
> bylo smaczne.
> Bardzo prosze o pomoc
> Kropelka
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-22 07:54:50
Temat: Re: pizza na raty???Kropelka <k...@n...serwery.pl> wrote:
> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> napisa" w wiadomości
> news:1fs6rl0.1izcn0n12wpvb4N%wlos@tele.com.pl...
>
> > > tylko prodiz
> >
> > I to caly twoj majatek? Biedactwo! ;-)
> Na szczescie mam jeszcze garnki patelnie (9 sztuk!!) sztucce talerze
> kubeczki sitka i inne takie sprzety:-)
Rozmiem, ze te skromne sprzety to zwyczajnie masz, natomiast prodiz jest
powazna czescia twego majatku, wiec go posiadasz.
> Cos poza kuchnia tez posiadam:-)
Trudno bys posiadala dom skladajacy sie z samej kuchni.
> > A nie mozesz w tym prodizu zrobic czegos innego niz pizze?
>
> No wlasnie nie moze bo jest obiecana pizza i wszyscy licza na pizze.
Biedacy, nie znaja juz nic lepszego? Chcialem Ci zaproponowac
upieczenie kulebiaka -- w prodizu powinien wyjsc.
Pozdrawiam,
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-22 18:53:30
Temat: Re: pizza na raty???
Użytkownik "Dario" <D...@i...nu> napisał w wiadomości
news:1048275263.937063@halkan.kabelfoon.nl...
> Upiecz pizze ze wszystkimi dodatkami: pomidorami, serem, i czym ja tylko
> chcesz wzbogacic na ok75% wypieczenia. Mozesz ja "przechowac" kilka godzin
> bez zadnych problemow, pod warunkiem ze nie uzyjesz zbyt duzej ilosci
> pomidorow. Chodzi o to zeby ciasto nie plywalo w pomidorach, bo wtedy
pizza
> nie bedzie "crocante". Odgrzej a raczej dopiecz w ostatnim momencie. Nikt
> sie nie zorientuje, ze pizza jest odgrzewana.
Super. Wlasnie o to mi chodzilo:-) Pomidorow nie bedzie wogole (tylko
delikatnie pomaziane sosem na poczatku),a ser dam juz podczas dopiekania to
bedzie taki fajnie ciagnacy sie:-) Dziekuje wszystkim za pomoc
> Smacznego
>
> Dario
Kropelka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |