« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-09-21 07:46:32
Temat: placki ziemniaczaneWczoraj na obiad smazyłem placki ziemniaczane. Zabrakło mi ziemniaków więc
dodałem do masy zmielonego kabaczka. Efekt był cokolwiek ciekawy. Placki
rosły na patelni i do tego były kruche i pyszne. Rodzinka zajadała ze
smakiem. Może ktoś juz eksperymentował z czymś takim??
Pozdro Jacenta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-09-21 07:58:15
Temat: Re: placki ziemniaczane
Użytkownik "jacenty" <s...@w...pl> napisał w wiadomości
news:dgr3d4$3i6$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Wczoraj na obiad smazyłem placki ziemniaczane. Zabrakło mi ziemniaków więc
> dodałem do masy zmielonego kabaczka. Efekt był cokolwiek ciekawy. Placki
> rosły na patelni i do tego były kruche i pyszne. Rodzinka zajadała ze
> smakiem. Może ktoś juz eksperymentował z czymś takim??
> Pozdro Jacenta
>
>
Owszem...
z kabaczkami i cukiniami
do startego na grubej tarce warzywa dyniowatego dodawałem(oprócz maki i
jajka):
siekana cebulke, siekana papryke, okrawki wedlin...
a reszta to smażenie poprostu..
okazuje sie że cus w tym stylu w japonskiej kuchni nosi nazwe okonomyaki
czy jakos tak
i robia to na bazie kapusty pekinskiej
a wyglada bardzo ciekawie :))
http://recipes.chef2chef.net/recipe-archive/03/01669
5.shtml
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-09-21 08:01:14
Temat: Re: placki ziemniaczane
Użytkownik "jacenty" <s...@w...pl> napisał w wiadomości
news:dgr3d4$3i6$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Wczoraj na obiad smazyłem placki ziemniaczane. Zabrakło mi ziemniaków więc
> dodałem do masy zmielonego kabaczka. Efekt był cokolwiek ciekawy. Placki
> rosły na patelni i do tego były kruche i pyszne. Rodzinka zajadała ze
> smakiem. Może ktoś juz eksperymentował z czymś takim??
>
pewnie, chociaz nie tyle z kabaczkiem co z cukinią. Polecam dodanie do masy
ziemniaczanej cukinii czy kabaczka utartego na grubych oczkach (jak
marchewkę so surówki).
pozdrawiam
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-09-21 10:01:22
Temat: Re: placki ziemniaczaneDnia 21.09.2005, o godzinie 09.46.32, na pl.rec.kuchnia, jacenty
napisał(a):
> Wczoraj na obiad smazyłem placki ziemniaczane. Zabrakło mi ziemniaków więc
> dodałem do masy zmielonego kabaczka. Efekt był cokolwiek ciekawy. Placki
> rosły na patelni i do tego były kruche i pyszne. Rodzinka zajadała ze
> smakiem. Może ktoś juz eksperymentował z czymś takim??
Z wątróbką. Zemleć wątróbkę i wrzucić zamiast ziemniaków. Reszta składników
jak do ziemniaczanych.
--
Pozdrawiam,
*Habeck*
/Każda rzecz ma dwie strony. Fanatycy widzą tylko jedną/
- Schutzbach
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-09-21 16:27:53
Temat: Re: placki ziemniaczaneJa zamiast ziemniaków starłem dynię. Trzeba tylko jeść od razu bo potem
placki "flaczeją" :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-09-21 20:14:48
Temat: Re: placki ziemniaczanePolecam dodanie do masy
> ziemniaczanej cukinii czy kabaczka utartego na grubych oczkach (jak
> marchewkę so surówki).
Ja zawsze ucieram placki ziemniaczane na najgrubszych oczkach jakie
mam. (moze to nie nowosc, ale moja rodzicielka zawsze uzywa
najmniejszych). Sa jakies konkretne przepisy czy cos? ;)
--
Marcin Goralski [Krk]
-...@j...net.pl-
GG 1177804
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2005-09-21 21:24:11
Temat: Re: placki ziemniaczane> Ja zawsze ucieram placki ziemniaczane na najgrubszych oczkach jakie
> mam.
I te placki sa najlepsze, najbardziej chrupiace.
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2005-09-22 06:57:58
Temat: Re: placki ziemniaczaneA ja starłem na małych wiórkach cukinię, dodałem kilka dosłownie ziemniaków
startych, jaja, cebule dwie, mąka i patelnia. Były delikattniejsze od
ziemniaczanych i bardzo mniam.
Qq
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |