« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-01-31 10:39:20
Temat: po egzaminie ...Witam serdecznie!!
Właśnie wróciłam do domu po egzaminie ( wiadomo sesja), jestem podłamana
człowiek się uczy i uczy i uczy i .... na końcu sam nie wie jak mu poszło).
W związku z tym postanowiłam upiec cos prostego, łatwego i smacznego ( nie
ma jak poprawić sobie humor). No ale jest mały problem, zalezy mi , żeby
1. ciasto było w miarę proste do zrobienia ( muszę sie pouczyć jeszcze;-)
2. żeby były w nim banany .... ( taka mała fanaberia)
Możecie mi pomóc??????? proszę proszę proszę
Pozdrawiam serdecznie
HaNisia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-01-31 11:10:36
Temat: Re: po egzaminie ...Nie martw sie egzaminem - napewno dobrze poszlo..ja tez czekam na wyniki
mojego egzaminu.
Podaje Ci link do pysznego i bardzo prostego w wykonaniu ciasta Magdaleny
Bassett : http://groups.google.com/gro
ups?q=ciasto+bananowe+group:pl.rec.kuc
hnia&hl=pl&selm=38D7E0A5.B6682407%40west.net&rnum=1
Pozdrawiam
Marta Siewior
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-31 11:12:38
Temat: Re: po egzaminie ...Użytkownik "HaNisia" <j...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a3b765$d4p$1@onyx.icpnet.pl...
> Witam serdecznie!!
> 1. ciasto było w miarę proste do zrobienia ( muszę sie pouczyć jeszcze;-)
> 2. żeby były w nim banany .... ( taka mała fanaberia)
> Możecie mi pomóc??????? proszę proszę proszę
polecam ciasto bananowe Magdy Bassett:
<wklejam przepis>
Mam swietny przepis, sprawdzony kilkanascie razy, zawsze wychodzi, jest to
ciasto na oleju, bez masla, wilgotne i smaczne:
Ciasto bananowe
110 ml oleju (1/2 cup)
110 gr bialego cukru (1/2 cup)
110 gr brazowego cukru (1/2 cup) (lub 220 gr tylko bialego - 1 cup)
2 jajka
3 przejrzale banany - im ciemniejsze i bardziej obslizgle, tym lepsze.
260 gr maki (1-3/4 cup)
1 lyzeczka polskiego - 2 amerykanskiego proszku do pieczenia
1 lyzeczka sody oczyszczanej
wloskie orzechy i rodzynki - na objetosc "czubata szklanka" - 2 garscie
kilka kropel olejku pomaranczowego
Rozgrzac piec do 160C/325F. Wysmarowac maslem i oproszyc maka 1 forme do
keksu
(jak dno od trumny). W mikserze polaczyc cukry z olejem, dodac jajka, ubijac
1
minute. Zmieszac make z proszkiem i soda, i dodac polowe do miksera. Ubijac
1
minute, dodac banany i reszte maki, ubijac 3 minuty. Jesli ubijamy recznym
mikserem, nalezy banany zmiazdzyc widelcem. Mikser wolnostojacy ma
wystarczajaco
sily, ze zrobi z nich papke. Dodac rodzynki i orzechy, wymieszac lyzka,
przelac
do formy, piec 90 + minut. Sprawdzic patyczkiem w srodku. Musi byc bardzo
brazowy, i bedzie mial ladne pekniecie wzdluz, a orzechy i rodzynki nie
opadaja
na dno.
A propos ciemniejacych bananow i co z nimi zrobic. Gdy sa juz bardzo
dojrzale,
mozna je zamrozic. Gdy sie ma 3, mozna zrobic ciasto. Latwo sie obieraja po
zamrozeniu i zupelnie nie zmieniaja smaku ciasta.
Magdalena
<koniec przepisu>
----------------------------------------------------
------------------------
----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |