Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia poncz do ciasta

Grupy

Szukaj w grupach

 

poncz do ciasta

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-02-28 12:15:02

Temat: poncz do ciasta
Od: "Mictlan" <m...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam,

Wkrotce moje urodzinki a co za tym idzie wypadaloby upiec jakis torcik.
Zdecdowalem sie juz na tradycyjny, polski torcik z maska waniliowa i
czekoladowa, przekadany warstwami, taki jak kiedys piekla moja babcia.
Problem w tym, ze chcialbym aby biszkopt przeszedl tym razem jakims
orginalnym ponczem. Czy mozecie cos zaproponowac?

Pozdrawiam

Mic


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-02-28 14:01:07

Temat: Re: poncz do ciasta
Od: "Aleksander Kłosiewicz" <s...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Mictlan" <m...@p...pl> napisał w wiadomości
news:97ipuq$mfe$1@news.tpi.pl...
> Witam,
>
Problem w tym, ze chcialbym aby biszkopt przeszedl tym razem jakims
> orginalnym ponczem. Czy mozecie cos zaproponowac?
>
> Pozdrawiam
>
> Mic
>
>
Były poncze 3-5dni temu, poszukaj w archiwum.
pozdr.Alex


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-02-28 14:33:23

Temat: Re: poncz do ciasta
Od: "Katarzyna Mikołajczyk" <K...@c...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Aleksander Kłosiewicz" <s...@i...pl> napisał w wiadomości
news:97ivtn$p1r$1@news.internetia.pl...
>
> Użytkownik "Mictlan" <m...@p...pl> napisał w wiadomości
> news:97ipuq$mfe$1@news.tpi.pl...
> > Witam,
> >
> Problem w tym, ze chcialbym aby biszkopt przeszedl tym razem jakims
> > orginalnym ponczem. Czy mozecie cos zaproponowac?
> >
> > Pozdrawiam
> >
> > Mic
> >
> >
> Były poncze 3-5dni temu, poszukaj w archiwum.
> pozdr.Alex
>
Mam bardzo nieśmiałe pytanko, a to dlatego, że ja początkująca: jak wejść do
archiwum grupy?
KM


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-02-28 17:29:19

Temat: Re: poncz do ciasta
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Katarzyna Mikołajczyk" <K...@c...pl> napisał:
> >
> Mam bardzo nieśmiałe pytanko, a to dlatego, że ja początkująca: jak wejść
do
> archiwum grupy?

http://niusy.onet.pl/niusy.html?t=archiwum&group=pl.
rec.kuchnia
na przykład...
Pozdrawiam
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-01 08:30:18

Temat: Re: poncz do ciasta
Od: "Katarzyna Mikołajczyk" <K...@c...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:97jcjj$dms$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "Katarzyna Mikołajczyk" <K...@c...pl> napisał:
> > >
> > Mam bardzo nieśmiałe pytanko, a to dlatego, że ja początkująca: jak
wejść
> do
> > archiwum grupy?
>
> http://niusy.onet.pl/niusy.html?t=archiwum&group=pl.
rec.kuchnia
> na przykład...
> Pozdrawiam
> --
> Joanna
> http://jduszczynska.republika.pl
>
Wielkie dzięki! Idę tam!
KM


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-01 11:47:36

Temat: Re: poncz do ciasta
Od: "Barbara" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Prosty i sprawdzający się poncz, to 3/4 szkl. przegotowanej wody
sok z połowy cytryny, alkohol w ilości zależnej od wieku
biesiadników/spirytus, koniak, likier pomarańczowy - do wyboru, co masz w
barku/ a to wszystko bez cukru, wtedy tort nie jest mdły
wszystkiego najlepszego
Basia.
Użytkownik "Mictlan" <m...@p...pl> napisał w wiadomości
news:97ipuq$mfe$1@news.tpi.pl...
> Witam,
>
> Wkrotce moje urodzinki a co za tym idzie wypadaloby upiec jakis torcik.
> Zdecdowalem sie juz na tradycyjny, polski torcik z maska waniliowa i
> czekoladowa, przekadany warstwami, taki jak kiedys piekla moja babcia.
> Problem w tym, ze chcialbym aby biszkopt przeszedl tym razem jakims
> orginalnym ponczem. Czy mozecie cos zaproponowac?
>
> Pozdrawiam
>
> Mic
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-01 19:45:33

Temat: Re: poncz do ciasta
Od: "Mictlan" <m...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Wielkie dzieki za przepis. Wiek jest odpowiedni nawet na spora ilosc tego
alkocholu :-)))


Użytkownik "Barbara" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3a9e386c$1@news.ircx.pl...
> Prosty i sprawdzający się poncz, to 3/4 szkl. przegotowanej wody
> sok z połowy cytryny, alkohol w ilości zależnej od wieku
> biesiadników/spirytus, koniak, likier pomarańczowy - do wyboru, co masz w
> barku/ a to wszystko bez cukru, wtedy tort nie jest mdły
> wszystkiego najlepszego
> Basia.
> Użytkownik "Mictlan" <m...@p...pl> napisał w wiadomości
> news:97ipuq$mfe$1@news.tpi.pl...
> > Witam,
> >
> > Wkrotce moje urodzinki a co za tym idzie wypadaloby upiec jakis torcik.
> > Zdecdowalem sie juz na tradycyjny, polski torcik z maska waniliowa i
> > czekoladowa, przekadany warstwami, taki jak kiedys piekla moja babcia.
> > Problem w tym, ze chcialbym aby biszkopt przeszedl tym razem jakims
> > orginalnym ponczem. Czy mozecie cos zaproponowac?
> >
> > Pozdrawiam
> >
> > Mic
> >
> >
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-12 10:08:56

Temat: Re: poncz do ciasta
Od: "Anka" <n...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Katarzyna Mikołajczyk <K...@c...pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:97j22v$c9c$...@d...ceti.com.pl...
> Użytkownik "Aleksander Kłosiewicz" <s...@i...pl> napisał w
wiadomości
> news:97ivtn$p1r$1@news.internetia.pl...
> >
> > Użytkownik "Mictlan" <m...@p...pl> napisał w wiadomości
> > news:97ipuq$mfe$1@news.tpi.pl...
> > > Witam,
> > >
> > Problem w tym, ze chcialbym aby biszkopt przeszedl tym razem jakims
> > > orginalnym ponczem. Czy mozecie cos zaproponowac?
> > >
> > > Pozdrawiam
> > >
> > > Mic
> > >
> > >
> > Były poncze 3-5dni temu, poszukaj w archiwum.
> > pozdr.Alex
> >
> Mam bardzo nieśmiałe pytanko, a to dlatego, że ja początkująca: jak wejść
do
> archiwum grupy?
> KM
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

KOzserność
Wielki gar
istotne pytanie- drożdżowe PILNE!
Ekspres Caffe Treviso (DeLonghi)
hinduskie przyprawy

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »