Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!not-for-
mail
From: "RadeQ" <r...@k...chip.pl>
Newsgroups: pl.sci.medycyna
Subject: Re: poszukiwane informacje odnosnie raka jelita grubego
Date: Sun, 17 Dec 2000 14:09:34 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 70
Message-ID: <91idql$643$1@news.tpi.pl>
References: <915kv2$jqv$1@okapi.ict.pwr.wroc.pl> <3a365a18$1@news.artur.pl>
<91674e$dq4$6@news.tpi.pl> <917qel$m06$1@news.formus.pl>
<91ck6s$h53$1@h1.uw.edu.pl> <91d8on$mm1$3@news.tpi.pl>
<91d9rc$avp$1@news.formus.pl> <91fp2g$n8f$2@news.tpi.pl>
<3...@n...artur.pl>
NNTP-Posting-Host: pa223.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 977058453 6275 213.76.8.223 (17 Dec 2000 13:07:33 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 17 Dec 2000 13:07:33 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.sci.medycyna:37915
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Jacek" <o...@p...com> napisał
> 5 jaj - 2 zł.
> 1 kostka masła - 3,5 zł (smalec kostka 1,8 zł)
> 20 dkg karkówki(boczek) - 3 zł
> 30 dkg ziemniaka - 0,20 zł
>
> co daje nam w sumie 8,70 zł.
> Za 270 zł mamy miesięczne utrzymanie na osobę, a zamieniając niektóre
> produkty na jeszcze tańsze, typu słonina, łój, czy inne podgardle i
głowiznę
> to można spokojnie zejść do 150 zł.
i caly czas w kolko to samo ?
zadnych urozmaicen ?
napisz mi co jesz jakiegos przykladowego pieknego dnia...
> To chyba naprawdę nie dużo.
> A zapewni nam to doskonałą pracę organizmu.
no nie wiele (zalezy dla kogo )
a z ta doskonala praca to nadal mam swoje zdanie
> > przynajmniej >wyeliminujcie cukry proste. A to, gwarantuję wam
przyniesie
> > odpowiedni skutek. W >końcu to chyba jest zgodne z waszą współczesną
nauką
> > ze studiów.
> >
> > jak dla nie - OK
> >
> Cieszę się, rozumiem miało być "jak dla mnie - OK" ?
tak wlasnie mialo byc - cukry proste tylko przed albo w trakcie wysilku
fizycznego
> można i tak, ale zwróć więcej uwagi na cukier i fruktozę z owoców, to
> naprawdę więcej robi szkód.
> Zwłaszcza że cholesterol jest produkowany przez tkanki z glukozy.
konkretniej z acetylo-CoA, ktory powstaje nie tylko z glukozy, jak zapewne
wiesz.
i wieksze znaczenie w proc hipercholesterolemii ma down regulation
receptorow LDL, niz inhibicja reduktazy HMG-CoA, ktora jest enzymem
kluczowym jego syntezy.
ergo : wiecej cholesterolu na obwodzie ----> mnniej receptorow
LDL------->hipercholesterolemia, ktorej nie da rady wyregulowac
kompensacyjne zahamowanie aktywnosci reduktazy i tym samym spadek syntezy.
dawno juz Harpera nie czytalem , ale tak to wyglada.
> Ja bym na twoim miejscu poszedł na jakieś spotkanie optymalnych w twojej
> okolicy, na śląsku skąd jesteś jast kilka oddziałów gdzie co miesiąc
> spotykają się użytkownicy naszej diety.
mhhhhm , zobaczymy - boje sie, ze cos by mi sie jednak wymsknelo - lincz
gotowy :)
pozdr.
R a d e Q
r...@k...chip.pl
UIN:73210848 #GG:78524
|