« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-06-24 20:43:58
Temat: potrawa a'la leczo?uwielbiam leczo. czy znacie jakies przepisy na podobne potrawy tzn.
nieskokaloryczne i z dodatkiej duzej ilosci warzyw?
--
Rena
Wegetariańska Książka Kucharska http://puszkkka.vege.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-06-25 06:28:43
Temat: Re: potrawa a'la leczo?Rena <r...@p...pl> wrote:
> uwielbiam leczo. czy znacie jakies przepisy na podobne potrawy tzn.
> nieskokaloryczne i z dodatkiej duzej ilosci warzyw?
>
> --
> Rena
>
> Wegetariańska Książka Kucharska http://puszkkka.vege.pl
Akurat leczo jest raczej dosyc wysokokaloryczna potrawa. Mozna
oczywiscie mozna zmniejszyc ilosc tluszczu, ale wtedy tu juz nie to samo
leczo. :(
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-25 16:16:39
Temat: Re: potrawa a'la leczo?> Akurat leczo jest raczej dosyc wysokokaloryczna potrawa. Mozna
> oczywiscie mozna zmniejszyc ilosc tluszczu, ale wtedy tu juz nie to samo
> leczo. :(
czy my mowimy o tej samej potrawie? ja daje papryke, cukinie, pomidory,
pieczarki, cebule - na to 1 lyzka oliwy, albo i to nie. to jest kaloryczne?
a wychodzi caly gar takiej pychoty!!!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-26 05:13:36
Temat: Re: potrawa a'la leczo?Rena <r...@p...pl> wrote:
> > Akurat leczo jest raczej dosyc wysokokaloryczna potrawa. Mozna
> > oczywiscie mozna zmniejszyc ilosc tluszczu, ale wtedy tu juz nie to samo
> > leczo. :(
>
>
> czy my mowimy o tej samej potrawie? ja daje papryke, cukinie, pomidory,
> pieczarki, cebule - na to 1 lyzka oliwy, albo i to nie. to jest kaloryczne?
> a wychodzi caly gar takiej pychoty!!!
Klasyczne leczo robi sie na smalcu, bez cukinii, bez pieczarek, za to
zwykle z dodatkiem kielbasy, czasem jajek.
To co Ty robisz to raczej przypomina ratatouille.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-26 05:59:31
Temat: Re: potrawa a'la leczo?
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> napisał w wiadomości
news:1evljk5.h8d9qj1i37ihyN%wlos@tele.com.pl...
: > czy my mowimy o tej samej potrawie? ja daje papryke, cukinie, pomidory,
: > pieczarki, cebule - na to 1 lyzka oliwy, albo i to nie. to jest kaloryczne?
: > a wychodzi caly gar takiej pychoty!!!
:
: Klasyczne leczo robi sie na smalcu, bez cukinii, bez pieczarek, za to
: zwykle z dodatkiem kielbasy, czasem jajek.
: To co Ty robisz to raczej przypomina ratatouille.
:
: Wladyslaw
Hihihi ... to ja tez robilam tatatouille, swiecie przekonana, ze to leczo. Taki
przepis dala mi kolezanka. Ja juz jestem uswiadomiona, ale jeszcze Ja bede
musiala, coby ludzi w blad nie wprowadzala.
pozdr. Wilma
@@@Czlowiek uczy sie cale zycie, a i tak umiera glupi!@@@
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-27 04:22:10
Temat: Re: potrawa a'la leczo?{Wilma} <w...@o...pl> wrote:
> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> napisa" w wiadomości
> news:1evljk5.h8d9qj1i37ihyN%wlos@tele.com.pl...
> : > czy my mowimy o tej samej potrawie? ja daje papryke, cukinie,
> : > pomidory, pieczarki, cebule - na to 1 lyzka oliwy, albo i to nie. to
> : > jest kaloryczne? a wychodzi caly gar takiej pychoty!!!
> :
> : Klasyczne leczo robi sie na smalcu, bez cukinii, bez pieczarek, za to
> : zwykle z dodatkiem kielbasy, czasem jajek.
> : To co Ty robisz to raczej przypomina ratatouille.
> :
> : Wladyslaw
>
> Hihihi ... to ja tez robilam tatatouille, swiecie przekonana, ze to leczo.
> Taki przepis dala mi kolezanka. Ja juz jestem uswiadomiona, ale jeszcze Ja
> bede musiala, coby ludzi w blad nie wprowadzala. pozdr. Wilma
>
> @@@Czlowiek uczy sie cale zycie, a i tak umiera glupi!@@@
To masz jeszcze przepis na typowe prowansalskie ratatouille:
6 malych cukinii krajemy na plastry, odrzucajac koncowki. Obieramy i
kroimy na plastry 2 cebule. 6 pomidorow obieramy ze skorki, usuwamy
nasiona i kroimy na cwiartki. Z trzech zielonych papryk usuwamy gniazda
nasienne i kroimy na paski wzdluz. 6 oberzyn obieramy i kroimy na
plastry. 3 zabki czosnku miazdzymy.
W naczyniu (najlepiej zeliwnym) rozgrzewamy 6 lyzek oliwy. Rumienimy na
niej oberzyny, dorzucamy papryke, pomidory i cebule, na koncu cukinie i
czosnek. W plociennym woreczku dokladamy "bouqet garni" skladajace sie z
tymianku, pieprzu i soli. Gotujemy na wolnym ogniu pol godziny.
Dodajemy dwie lyzki oliwy i gotujemy do póozadanej gestosci. Usuwamy
"bouquet garni" i podajemy bardzo gorace.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-27 06:33:34
Temat: Re: potrawa a'la leczo?
Uzytkownik "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> napisal w wiadomosci
news:1evlq38.5vs0tv1d7izeeN%wlos@tele.com.pl...
:
: To masz jeszcze przepis na typowe prowansalskie ratatouille:
: 6 malych cukinii krajemy na plastry, odrzucajac koncowki. Obieramy i
: kroimy na plastry 2 cebule. 6 pomidorow obieramy ze skorki, usuwamy
: nasiona i kroimy na cwiartki. Z trzech zielonych papryk usuwamy gniazda
: nasienne i kroimy na paski wzdluz. 6 oberzyn obieramy i kroimy na
: plastry. 3 zabki czosnku miazdzymy.
: W naczyniu (najlepiej zeliwnym) rozgrzewamy 6 lyzek oliwy. Rumienimy na
: niej oberzyny, dorzucamy papryke, pomidory i cebule, na koncu cukinie i
: czosnek. W plociennym woreczku dokladamy "bouqet garni" skladajace sie z
: tymianku, pieprzu i soli. Gotujemy na wolnym ogniu pol godziny.
: Dodajemy dwie lyzki oliwy i gotujemy do póozadanej gestosci. Usuwamy
: "bouquet garni" i podajemy bardzo gorace.
:
: Wladyslaw
:
Dzieki. Napisz jeszcze tylko na ile to jest osob. Bo wyglada na to, ze na caly
rok mi starczy! ;o))
A przy okazji zapytam sie Ciebie, jaka kuchnie preferujesz? zdrowa, czy smaczna?
Z doswiadczenia wiem, ze jedno z drugim nie zawsze "chodzi w parze" ;o)
pozdr. Wilma
--
@@@Czlowiek uczy sie cale zycie, a i tak umiera glupi!@@@
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-27 08:33:45
Temat: Re: potrawa a'la leczo?Uzytkownik "{Wilma}" <w...@o...pl> napisal w wiadomosci
news:9hbuop$hmc$1@galaxy.uci.agh.edu.pl...
>
> Dzieki. Napisz jeszcze tylko na ile to jest osob. Bo wyglada na to, ze na
caly
> rok mi starczy! ;o))
Wiem, ze nie do mnie, ale moim zdaniem, to 2 osoby na raz sobie z tym
doskonale poradza.
Jader
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-28 05:08:41
Temat: Re: potrawa a'la leczo?{Wilma} <w...@o...pl> wrote:
> :
> Dzieki. Napisz jeszcze tylko na ile to jest osob. Bo wyglada na to, ze na
> caly rok mi starczy! ;o))
Na tyle ile potrafi to zjesc. Jak za duzo, to zmniejsz proporcje o
plowe.
>
> A przy okazji zapytam sie Ciebie, jaka kuchnie preferujesz? zdrowa, czy
> smaczna? Z doswiadczenia wiem, ze jedno z drugim nie zawsze "chodzi w
> parze" ;o)
Smaczna i koniecznie niezdrowa. ;-)
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |