« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2007-12-21 17:53:05
Temat: Re: potrawy wigilijneUżytkownik "niusy.onet.pl" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:fkg70d$p0m$1@news.onet.pl...
> U mnie jada się jeszcze pierożki z ciasta półdrożdzowego nadziewane makiem
> z rodzynkami na słodko i przysmażane na złoto na maśle lub oleju.
> Są słodkie i okropnie sytne.
> Jolka
Tego to jeszcze w życiu nie próbowałem, ale... mak jest... ciasto takie
robić umiem... rodzynki sto metrów od domu w sklepie są... a co tam...
trzeba spróbować!
Pzdr
Paweł
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2007-12-21 18:12:53
Temat: Re: potrawy wigilijneJerzy Nowak pisze:
> Zobacz co proponuje pani Ćwierczakiewiczowa.
Monatowa też może pomóc, jak komuś inwencji braknie:
Skromne obiady wigilijne
1.
Barszcz z uszkami --zupa migdałowa
Paszteciki z ikry i mleczka na muszelkach
Szczupak z chrzanem
Lin smażony
Kapusta z grzybami
Łamańce z makiem.
2.
Zupa migdałowa -- zupa z ikry rybiej
Karasie w śmietanie
Gołąbki z ryżem i grzybami
Sandacz smażony z sałatą
Szarlotka w kruchem cieście
3.
Barszcz z uszkami -- zupa rybna
Szczupak w galarecie
Karp na szaro
Lin smażony z chrzanem
Kompot ze śliwek suszonych
Budyń migdałowy z szodonem
Kutia
Wigilje wykwintne
1.
Zupa migdałowa- barszcz z uszkami
Kulebiak z rybą
Sandacz po parysku
Jarmuż z kasztanami
Karp smażony
Sałata majonezowa
Krem ponczowy
2.
Zupa rybna puree -- Barszcz z uszkami
Paszteciki z ryb w franc. Ciescie
Lin duszony w czerwonej kapuście
Sandacz w śmietanie "au gratin"
Łosoś z rusztu --sałata włoska
Mak tarty z łamańcami
Galareta ananasowa
3.
Barszcz z uszkami --zupa grzybowa
Vol-au vent z ryb
Turbot "au vin blanc"
Groszek zielony z grzankami
Szczupak nadziewany sardelami
Sałata japońska
Tort hiszpański
--
BBjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |