« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-02-07 16:17:30
Temat: potrzebny dobry przepis na coś unijnoangielskiego..za tydzien w szkole "tydzien z Unia Europejska" maluchy maja
przygotowac scenke w obcym jezyku, taniec a mamy cos na
poczestunek...Klasa 6b trafila na Brytyjczykow...nie ma rady
potrzebny latwy i pewny przepis rodem stamtad...chyba ciasteczka to
najlepszy pomysl...Szukam u Was pomocy (Krysia szczegolnie mile
widziana)...ino czas Nas goni...
AgataW dziekuje...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-02-07 16:52:58
Temat: Re: potrzebny dobry przepis na co? unijnoangielskiegoshortbread - ciasteczka maslane. robi sie jak kruszonke, ale
bardziej stale. upycha na blaszke, piecze az lekko zlote.
prosporcji poszukam jak raz, choz wydajemi sie, ze juz raz
podawlam przpeis. Katar mi zacmil umysl. luknelabys w archiwum?
jaknie znajdziesz to ja zaczne grzebac
Krysia
>..za tydzien w szkole "tydzien z Unia Europejska" maluchy maja
>przygotowac scenke w obcym jezyku, taniec a mamy cos na
>poczestunek...Klasa 6b trafila na Brytyjczykow...nie ma rady
>potrzebny latwy i pewny przepis rodem stamtad...chyba ciasteczka to
>najlepszy pomysl...Szukam u Was pomocy (Krysia szczegolnie mile
>widziana)...ino czas Nas goni...
>
>AgataW dziekuje...
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-07 17:04:13
Temat: Re: potrzebny dobry przepis na co? unijnoangielskiegoKrysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
>shortbread - ciasteczka maslane. robi sie jak kruszonke, ale
>bardziej stale. upycha na blaszke, piecze az lekko zlote.
>prosporcji poszukam jak raz, choz wydajemi sie, ze juz raz
>podawlam przpeis. Katar mi zacmil umysl. luknelabys w archiwum?
>jaknie znajdziesz to ja zaczne grzebac
>
>Krysia
..lukam, a Ty pomysl czy sa takie potrawy co da sie dla
wiekszej grupy zrobic. Moze jakis specjalny napoj, ciasto...?
Dzieki
AgataW.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-07 17:07:17
Temat: Re: potrzebny dobry przepis na co? unijnoangielskiego
>>jaknie znajdziesz to ja zaczne grzebac
>>
>>Krysia
>
>..lukam, a Ty pomysl czy sa takie potrawy co da sie dla
>wiekszej grupy zrobic. Moze jakis specjalny napoj, ciasto...?
>
>Dzieki
>
>AgataW.
napoj, mowisz...mnie tylko alkoholizowane po glowie
chodza..cherbata z mlekiem, ktora sie robi odqwrtonie - najpierw
sie wlewa odrobinke mleka a na to herbate - Chinczyki przywiozly
porcelana cienka, ktora pekala od herbaty wiec robia odwrotnie.
ciasta to tu sa marne, a uxponowac zalety loju to juz sama nie
wiem..
czy ja moge to jutro czy potrzebujesz NA jutro, bo jak tak, to
pozniej wieczorem moge, teraz sie kuruje
K
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-07 17:28:24
Temat: Re: potrzebny dobry przepis na co? unijnoangielskiegoKrysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
>czy ja moge to jutro czy potrzebujesz NA jutro, bo jak tak, to
>pozniej wieczorem moge, teraz sie kuruje
>
Oczywiscie !!! Kombinuje troche z owsianymi platkami...dzieki i zdrowia
AgataW.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-07 17:41:27
Temat: Re: potrzebny -juz mamKrysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
>
>
>czy ja moge to jutro czy potrzebujesz NA jutro, bo jak tak, to
>pozniej wieczorem moge, teraz sie kuruje
ok juz mam wszystko dzieki za naprowadzenie...
AgataW.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-07 21:12:42
Temat: Re: potrzebny -juz mam
>>
>>czy ja moge to jutro czy potrzebujesz NA jutro, bo jak tak, to
>>pozniej wieczorem moge, teraz sie kuruje
>
>ok juz mam wszystko dzieki za naprowadzenie...
>
>AgataW.
to jeszcze napisz co masz i co zuzyjesz...mnie do glowy przyszlo
jedno bardzo dawne cudo - star-gazey pie...pie z ryb, przykryty
ciastem, w ciescie dkola dziur , z nich kokieteryjnie wystaja
rybie lby i patrza w niebo. mam przpeis i obrazek na ten przysmak
Krysia
(mam juz meza po nieobecnosci, pracowal jak kon w kieraci i
nastapila chwila historyczna - powiedzial, ze jutro ODPOCZYWA..
to od faceta, ktory praktycznie pracuje w kazdy dzien tygodnia- w
jedne dni 8-9 godzin, inne 4 (np niedziela)
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-07 22:08:24
Temat: Re: potrzebny -juz mam (OT)Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
>to jeszcze napisz co masz i co zuzyjesz...
poznajodowalam te maslane co mowilas, oszukamy tez troche
szkole i udamy ze pieczone z platkow owsianych sa narodowa potrawa
jedzona do slynnej herbatki ...
mnie do glowy przyszlo
>jedno bardzo dawne cudo - star-gazey pie...pie z ryb, przykryty
>ciastem, w ciescie dkola dziur , z nich kokieteryjnie wystaja
>rybie lby i patrza w niebo. mam przpeis i obrazek na ten przysmak
Krysia Ty to chyba jednak chora niezle jestes - brzmi slicznie ...
>(mam juz meza po nieobecnosci, pracowal jak kon w kieraci i
>nastapila chwila historyczna - powiedzial, ze jutro ODPOCZYWA..
>to od faceta, ktory praktycznie pracuje w kazdy dzien tygodnia- w
>jedne dni 8-9 godzin, inne 4 (np niedziela)
.a czy Ty jestes pewna ze to jest TWOJ maz - tyle teraz sie
pisze o klonach a takich madrych mezow w pierwszej kolejnosci,
tuz po owcy mieli klonowac...;)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-07 22:13:58
Temat: Re: potrzebny -juz mam (OT)
>>to jeszcze napisz co masz i co zuzyjesz...
>
>poznajodowalam te maslane co mowilas, oszukamy tez troche
>szkole i udamy ze pieczone z platkow owsianych sa narodowa potrawa
>jedzona do slynnej herbatki ...
>
Maslane BARDZIEJ do herbatki pasuja. albo eklerki z bita
smietana....
>mnie do glowy przyszlo
>>jedno bardzo dawne cudo - star-gazey pie...pie z ryb, przykryty
>>ciastem, w ciescie dkola dziur , z nich kokieteryjnie wystaja
>>rybie lby i patrza w niebo. mam przpeis i obrazek na ten przysmak
>
>Krysia Ty to chyba jednak chora niezle jestes - brzmi slicznie ...
Jeszcze jest, ale NAPRAWDE fajne - Sussex Pond Pie, gdzie sie
robi ciasto, owija nim cala nakluta cytryne i gotuje na parze
pare godzin. Poniewaz dokola cytryny jest cukier to sie robi
swietny syrop gesty i cytrynowy..
>>(mam juz meza po nieobecnosci, pracowal jak kon w kieraci i
>>nastapila chwila historyczna - powiedzial, ze jutro ODPOCZYWA..
>>to od faceta, ktory praktycznie pracuje w kazdy dzien tygodnia- w
>>jedne dni 8-9 godzin, inne 4 (np niedziela)
>
>.a czy Ty jestes pewna ze to jest TWOJ maz - tyle teraz sie
>pisze o klonach a takich madrych mezow w pierwszej kolejnosci,
>tuz po owcy mieli klonowac...;)
No wiec nie wiem...bede musiala porzadniej sprawdzic ;P
Krysia
(lepiej mi...ale wszystko mnie boli od kichania)
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-07 22:29:37
Temat: Re: potrzebny -juz mam (OT)> Jeszcze jest, ale NAPRAWDE fajne - Sussex Pond Pie, gdzie sie
> robi ciasto, owija nim cala nakluta cytryne i gotuje na parze
> pare godzin. Poniewaz dokola cytryny jest cukier to sie robi
> swietny syrop gesty i cytrynowy..
>
hmmm. wyglada smacznie.
cos dokladniej mozna? (jakie ciasto, ile na parze, jaka szansa ze sztuka
niezle zarta na slodycze zostawi kawalek dla wykonawcy?)
Pozdrawiam
anda, rzadko obecna (poprawy nie obiecuje :)
--------------------------------------------------
Czekolada to produkt sezonowy.
Sezon na czekolade poznajemy po tym,ze w nazwie miesiaca
jest litera :a lub l lub e.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |