« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2011-01-29 13:30:35
Temat: prośba o interpretację przepisuWitajcie,
sprawa jest następująca: zacząłem robić królika wg przepisu znalezionego
w sieci i dopiero w tej chwili się zorientowałem, że tekst jest
niepełny. Brzmi on tak:
* 1 królik (1 kg)
* 1 czerwona papryka
* 1 główka czosnku
* 1 szklanka oliwy
* 1 łyżeczka papryki
* 1 łyżka octu
* 1.5 łyżeczki kminu rzymskiego
* 100 g wątróbki
* 1 listek laurowy
* 1 gałązka tymianku
* sól
Królika umyj i podziel na kawałki. Oliwę wymieszaj z 4 roztartymi
ząbkami czosnku, solą, tymiankiem i listkiem laurowym. Polej królika,
odstaw na 2 godziny. Po 2 godzinach obsmaż królika na tej samej oliwie,
w której się marynował. Wyjmij, włóż do garnka. Wątróbkę pokrój na
kawałki i podsmaż na tym samym tłuszczu. Zmiksuj pokrojoną na kawałki
paprykę, resztkę czosnku, kmin, paprykę w proszku i szczyptę soli. Do
zmiksowanych składników dodaj trochę oliwy i wody oraz ocet. Pastą
posmaruj królika, duś do miękkości.
[tu oryginał: http://tinyurl.com/62f9aoe]
Niestety nie bardzo jestem w stanie wyłapać, co należy zrobić z
podsmażoną wątróbką - zmiksować z innymi składnikami pasty, czy dorzucić
luzem do mięsa? Macie może jakieś pomysły?
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie,
pozdrawiam
g.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2011-01-29 14:06:21
Temat: Re: prośba o interpretację przepisuDnia Sat, 29 Jan 2011 14:30:35 +0100, gautama napisał(a):
> Niestety nie bardzo jestem w stanie wyłapać, co należy zrobić z
> podsmażoną wątróbką - zmiksować z innymi składnikami pasty, czy dorzucić
> luzem do mięsa? Macie może jakieś pomysły?
Dorzucić luzem do mięsa.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2011-01-29 14:14:37
Temat: Re: prośba o interpretację przepisuW dniu 2011-01-29 15:06, Ikselka pisze:
>> Niestety nie bardzo jestem w stanie wyłapać, co należy zrobić z
>> podsmażoną wątróbką - zmiksować z innymi składnikami pasty, czy dorzucić
>> luzem do mięsa? Macie może jakieś pomysły?
>
> Dorzucić luzem do mięsa.
dzięki ogromne, chyba właśnie tak zrobię, bo zwierz już żąda dalszej
obróbki.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2011-01-29 14:16:46
Temat: Re: prośba o interpretację przepisuDnia Sat, 29 Jan 2011 15:14:37 +0100, gautama napisał(a):
> W dniu 2011-01-29 15:06, Ikselka pisze:
>
>>> Niestety nie bardzo jestem w stanie wyłapać, co należy zrobić z
>>> podsmażoną wątróbką - zmiksować z innymi składnikami pasty, czy dorzucić
>>> luzem do mięsa? Macie może jakieś pomysły?
>>
>> Dorzucić luzem do mięsa.
>
> dzięki ogromne, chyba właśnie tak zrobię, bo zwierz już żąda dalszej
> obróbki.
Mój czekał właśnie na Twój przepis - jutro zrobię :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2011-01-29 15:46:20
Temat: Re: prośba o interpretację przepisuW dniu 2011-01-29 15:16, Ikselka pisze:
>> chyba właśnie tak zrobię, bo zwierz już żąda dalszej
>> obróbki.
>
> Mój czekał właśnie na Twój przepis - jutro zrobię :-)
Tak z pędzoną GMO papryką??? Nie boisz się?
--
Pozdrawiam - Aicha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2011-01-29 17:23:02
Temat: Re: prośba o interpretację przepisuW dniu 2011-01-29 15:16, Ikselka pisze:
> Mój czekał właśnie na Twój przepis - jutro zrobię :-)
Króli został podany z pieczonymi ziemniaczkami oraz gotowanym porem z
winegretem :)
Ciekaw jestem jak Tobie wyjdzie - mój był dobry, choć czuć było trochę w
nim brak harmonii - dominował aromat czosnku. Zastanawiam się, czy
następnym razem nie dać go mniej, albo do pasty użyć przesmażonego
zamiast surowego. Może z resztą jutro po odgrzaniu się wyrówna.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2011-01-29 17:23:22
Temat: Re: prośba o interpretację przepisuW dniu 2011-01-29 16:46, Aicha pisze:
> Tak z pędzoną GMO papryką??? Nie boisz się?
nie
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2011-01-29 18:01:33
Temat: Re: prośba o interpretację przepisuW dniu 2011-01-29 18:23, gautama pisze:
>> Tak z pędzoną GMO papryką??? Nie boisz się?
>
> nie
Nie Ciebie pytam. Ixi zarzuciła mi przed chwilą to, co sama chce tu
uskuteczniać.
--
Pozdrawiam - Aicha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2011-01-29 18:19:07
Temat: Re: prośba o interpretację przepisuW dniu 2011-01-29 15:16, Ikselka pisze:
> Dnia Sat, 29 Jan 2011 15:14:37 +0100, gautama napisał(a):
>
>> W dniu 2011-01-29 15:06, Ikselka pisze:
>>
>>>> Niestety nie bardzo jestem w stanie wyłapać, co należy zrobić z
>>>> podsmażoną wątróbką - zmiksować z innymi składnikami pasty, czy dorzucić
>>>> luzem do mięsa? Macie może jakieś pomysły?
>>> Dorzucić luzem do mięsa.
>> dzięki ogromne, chyba właśnie tak zrobię, bo zwierz już żąda dalszej
>> obróbki.
> Mój czekał właśnie na Twój przepis - jutro zrobię :-)
Co z tymi królikami! Ja dzisiaj też robiłam! Ale według innego przepisu.
Nie jestem zachwycona, wyszedł trochę za suchy. To chyba dlatego, że
zrezygnowałam ze słoniny, która była w przepisie. Może następnym razem
zrobię według tego. Zdajcie relację.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2011-01-29 20:17:25
Temat: Re: prośba o interpretację przepisu"medea" <x...@p...fm> wrote in message
news:4d445a13$0$2442$65785112@news.neostrada.pl...
>W dniu 2011-01-29 15:16, Ikselka pisze:
>> Dnia Sat, 29 Jan 2011 15:14:37 +0100, gautama napisał(a):
>>
>>> W dniu 2011-01-29 15:06, Ikselka pisze:
>>>
>>>>> Niestety nie bardzo jestem w stanie wyłapać, co należy zrobić z
>>>>> podsmażoną wątróbką - zmiksować z innymi składnikami pasty, czy
>>>>> dorzucić
>>>>> luzem do mięsa? Macie może jakieś pomysły?
>>>> Dorzucić luzem do mięsa.
>>> dzięki ogromne, chyba właśnie tak zrobię, bo zwierz już żąda dalszej
>>> obróbki.
>> Mój czekał właśnie na Twój przepis - jutro zrobię :-)
>
> Co z tymi królikami! Ja dzisiaj też robiłam! Ale według innego przepisu.
> Nie jestem zachwycona, wyszedł trochę za suchy. To chyba dlatego, że
> zrezygnowałam ze słoniny, która była w przepisie. Może następnym razem
> zrobię według tego. Zdajcie relację.
>
> Ewa
Najlepszy duszony w śmietanie z koperkiem.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |