Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia proszę na boczek :-)

Grupy

Szukaj w grupach

 

proszę na boczek :-)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-10-04 11:37:21

Temat: proszę na boczek :-)
Od: "monika" <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

:-))) a w zasadzie proszę o przepisik na gotowany boczek

pozdrawiam
MS


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-10-04 12:36:14

Temat: Re: proszę na boczek :-)
Od: "walkie!" <walkie_precz_ze_spamem@wroclaw_tu_cos_do_wywalenia.net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik monika napisał:
> :-))) a w zasadzie proszę o przepisik na gotowany boczek
>
> pozdrawiam
> MS
>
>
Kupic surowy boczek. Wrzucic do garnka z woda. W wodzie niech plywa
lisc lautowy, kilka zil angielskich i ziaren pieprzu i niech sie gotuje
do miekkosci.

--
+++++++++++++++++++++++++++++++
Justyna - walkie!
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-10-04 16:47:37

Temat: Re: proszę na boczek :-)
Od: "Sławek" <s...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "walkie!"
<walkie_precz_ze_spamem@wroclaw_tu_cos_do_wywalenia.
net.pl> napisał w
wiadomości news:blmel9$75f$3@SunSITE.icm.edu.pl...
> Użytkownik monika napisał:
> > :-))) a w zasadzie proszę o przepisik na gotowany boczek
> >
> > pozdrawiam
> > MS
> >
> >
> Kupic surowy boczek. Wrzucic do garnka z woda. W wodzie niech plywa
> lisc lautowy, kilka zil angielskich i ziaren pieprzu i niech sie gotuje
> do miekkosci.
Po ugotowaniu, należy wyciągnąć gorący boczek, położyć na nim deskę, na
deskę postawić coś ciężkiego i czekać aż wystygnie, a potem do lodówki.
Gotuje się tez podwędzany ( nie parzony, choć na etykiecie jest ze wędzony)
i jest chyba lepszy.
Pozd Sławek
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-10-04 17:06:21

Temat: Re: proszę na boczek :-)
Od: Eulalka <e...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Sławek napisał:


>>Kupic surowy boczek. Wrzucic do garnka z woda. W wodzie niech plywa
>>lisc lautowy, kilka zil angielskich i ziaren pieprzu i niech sie gotuje
>>do miekkosci.
>
> Po ugotowaniu, należy wyciągnąć gorący boczek, położyć na nim deskę, na
> deskę postawić coś ciężkiego i czekać aż wystygnie, a potem do lodówki.

Ja tak nie kombinuję. Poprostu nie wyciągam z wody, aż się ostudzi.

Eulalka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-10-04 17:38:11

Temat: Re: proszę na boczek :-)
Od: "Sławek" <s...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

>
> Ja tak nie kombinuję. Poprostu nie wyciągam z wody, aż się ostudzi.
to nie jest kombinowanie...boczek robi się twardy jak baleron i mozna zrobić
eleganckie kanapeczki ( a nie plastry 2cm). No , chyba ze ktoś chce zjeść na
ciepło , nożem i widelcem z musztardą, to już inna bajka.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-10-04 17:46:26

Temat: Re: proszę na boczek :-)
Od: "walkie!" <walkie_precz_ze_spamem@wroclaw_tu_cos_do_wywalenia.net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Sławek napisał:
>>Ja tak nie kombinuję. Poprostu nie wyciągam z wody, aż się ostudzi.
>
> to nie jest kombinowanie...boczek robi się twardy jak baleron i mozna zrobić
> eleganckie kanapeczki ( a nie plastry 2cm). No , chyba ze ktoś chce zjeść na
> ciepło , nożem i widelcem z musztardą, to już inna bajka.
>
>
Ja tez nie kombinuje z deska i mam go normalnego takiego no, wprost na
kanapeczki. I rowniez zostawiam w wodzie.

--
+++++++++++++++++++++++++++++++
Justyna - walkie!
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-10-04 18:05:10

Temat: Re: proszę na boczek :-)
Od: "Sławek" <s...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


> >>Ja tak nie kombinuję. Poprostu nie wyciągam z wody, aż się ostudzi.
> >
> > to nie jest kombinowanie...boczek robi się twardy jak baleron i mozna
zrobić
> > eleganckie kanapeczki ( a nie plastry 2cm). No , chyba ze ktoś chce
zjeść na
> > ciepło , nożem i widelcem z musztardą, to już inna bajka.
> >
> >
> Ja tez nie kombinuje z deska i mam go normalnego takiego no, wprost na
> kanapeczki. I rowniez zostawiam w wodzie.

to zacznij-cie kombinować, bo jak boczek ma wiecej tłuszczu to chodzi w
(przy krojeniu) jak drzwi przesuwne. Przyciskanie nic nie kosztuje, moja
rada tez.
S


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-10-04 18:12:39

Temat: Re: proszę na boczek :-)
Od: "walkie!" <walkie_precz_ze_spamem@wroclaw_tu_cos_do_wywalenia.net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Sławek napisał:

> to zacznij-cie kombinować, bo jak boczek ma wiecej tłuszczu to chodzi w
> (przy krojeniu) jak drzwi przesuwne. Przyciskanie nic nie kosztuje, moja
> rada tez.
> S
>
>
Sek w tym ze ja nigdy nie mialam takich problemow z boczkiem ;-)

--
+++++++++++++++++++++++++++++++
Justyna - walkie!
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-10-04 19:18:12

Temat: Re: proszę na boczek :-)
Od: Eulalka <e...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Sławek napisał:


> to zacznij-cie kombinować, bo jak boczek ma wiecej tłuszczu to chodzi w
> (przy krojeniu) jak drzwi przesuwne. Przyciskanie nic nie kosztuje, moja
> rada tez.
> S

Heh - nie lepiej noża naostrzyć??? ;-)
A tak na serio - w sumie masz rację..... przyciskanie nie kosztuje.
Następnym razem poprzyciskam i powiem jak było, oki?

Eulalka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-10-04 19:22:59

Temat: Re: proszę na boczek :-)
Od: "Sławek" <s...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


>
> > to zacznij-cie kombinować, bo jak boczek ma wiecej tłuszczu to chodzi w
> > (przy krojeniu) jak drzwi przesuwne. Przyciskanie nic nie kosztuje, moja
> > rada tez.
> > S
>
> Heh - nie lepiej noża naostrzyć??? ;-)
> A tak na serio - w sumie masz rację..... przyciskanie nie kosztuje.
> Następnym razem poprzyciskam i powiem jak było, oki?
oki
fajnie, ze ktoś zrozumiał ze ta grupa słuzy do wymiany (czesto cennych)
doświadczeń, a nie do forsowania swoich racji...
S


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Cwikla
znowu ser!
[OT] Kapusta a jod
Re: wolowina/walkie
Cycki kangurze

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »