« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-08-06 13:26:35
Temat: pytankoMam pytanie odnoscnie kuchni Chinskiej
Gdzie mozna dostac dobrego Wok'a , okolice Warszawy
--
Grześ
g...@i...pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-08-06 14:56:20
Temat: Re: pytanko
Artur Nowacki napisał(a) w wiadomości:
>A ja bym chcial wiedziec gdzie mozna kupic dobrego wok'a w Lodzi
He, to juz tak przy okazji i ... w Szczecinie ;-).
Pozdr
Moncia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-08-06 14:57:06
Temat: Re: pytankoA ja bym chcial wiedziec gdzie mozna kupic dobrego wok'a w Lodzi
--
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Artur Nowacki
ICQ #82071542
a...@l...home.pl
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-08-06 15:01:50
Temat: Re: pytanko
Artur Nowacki napisał(a) w wiadomości:
>A moze po prostu zrobimy ogolnopolski spis dobrze zaopatrzonych sklepow ???
Oj, przydaloby sie. A tak BTW, pewnie nie bedzie to Macro ani Real - gary
tam kupione fajcza sie genialnie nawet przy malym gazie ;-))).
Pozdr
Moncia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-08-06 15:04:20
Temat: Re: pytankoA moze po prostu zrobimy ogolnopolski spis dobrze zaopatrzonych sklepow ???
--
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Artur Nowacki
ICQ #82071542
a...@l...home.pl
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-08-06 18:03:36
Temat: Re: pytanko
Witam
na Wokach się nie znam i nie wiem które są dobre a które nie ale ostatnio
widziałam w Ikea we Wrocławiu
Ulawiec
--
Wysoka jakość, niskie ceny - http://rubikon.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-08-07 04:34:50
Temat: Re: pytanko
MacMac <m...@b...gnet.pl> wrote in message
news:8mkdo4$cg6$1@aquarius.webcorp.com.pl...
>
> Witam
> na Wokach się nie znam i nie wiem które są dobre a które nie ale ostatnio
> widziałam w Ikea we Wrocławiu
> Ulawiec
Gotowanie chinszczyzny nie tyle zalezy od woka ile od kucharza i tego z
czego sie gotuje.... Wiem, ze oryginalne woki sa blaszane i wiem jak trzeba
je przygotowywac do pierwszego smazenia i konserwowac. Ale po co, skoro
teflonowy wok tak samo smazy a jest o niebo bardziej prosty w obsludze.
Przecietny smakosz nie pozna w smaku potrawy roznicy na jakim woku byla ona
robiona... Dobry wok musi byc taki zeby mu sie rownomiernie nagrzewala
powierzchnia, a warunek ten spelnia kazda nowoczesny patelnia typu wok. Te
ktore sa sprzedawane maja splaszczone dna ( zeby mogly rowno stac na
kuchni ), bo oryginalne woki maja polokragle, ale byly wpuszczane w kuchnie
albo stawiane byly na specjalnych obreczach. Mysle, ze snob moze miec
obdymionego i obskurnego blaszanego woka udajacego oryginal, ale do
nowoczesnej kuchni pasuje bardziej teflonowy, emaliowany kolorowo.
F.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-08-07 07:53:49
Temat: Re: pytankoOn Sun, 6 Aug 2000 16:57:06 +0200, "Artur Nowacki"
<a...@l...home.pl> wrote:
>A ja bym chcial wiedziec gdzie mozna kupic dobrego wok'a w Lodzi
W lodzi oryginalnego woka, kutego recznie a nie z prasy, mozna kupic
na Bojownikow Getta. Jest tam taki sklepik z chinszczyzna. Bylem tam
jakies 4 m-ce temu wiec chyba jeszcze istnieje.
Slawek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-08-07 10:16:21
Temat: Re: pytanko"f." napisał(a):
>
> MacMac <m...@b...gnet.pl> wrote in message
> news:8mkdo4$cg6$1@aquarius.webcorp.com.pl...
> >
> > Witam
> > na Wokach się nie znam i nie wiem które są dobre a które nie ale ostatnio
> > widziałam w Ikea we Wrocławiu
> > Ulawiec
> Gotowanie chinszczyzny nie tyle zalezy od woka ile od kucharza i tego z
> czego sie gotuje.... Wiem, ze oryginalne woki sa blaszane i wiem jak trzeba
> je przygotowywac do pierwszego smazenia i konserwowac.
Od pewnego czasu jestem posiadaczka woka z Ikei i jestem z niego calkiem
zadowolona. Na pewno nie jest teflonowy (ale jako calkowity lajkonik w
dziedzinie materialoznawstwa, nie wiem, jak to tworzywo sie nazywa),
wymaga konserwacji po kazdym uzyciu (raz zapomnialam i zaczal przybierac
dziwne kolory), a przez pierwsze 2-3 uzycia brudzil niemilosiernie, ale
teraz jest OK.
Pozdrawiam
Theli
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |