« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-05-07 08:55:55
Temat: pytanoko do znawców rogalików serowych>
wyszukalam taki o to przepis na rogaliki serowe:"Po 25 dag margaryny,
białego sera i mąki,
szczypta soli,
pół łyżeczki proszku do pieczenia,
dżem lub powidła
i mam dylemat czy w nim nie brakuje jajek? napisano ze trzeba
zagnieść pokroić w kwadraty i nałożyć dżem..i upiec hmmm ale boję się
zaryzykować? może znaktoś jakiś podobny przepis??
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-05-07 09:46:11
Temat: Re: pytanoko do znawców rogalików serowych
Użytkownik "ojolka" <ojola@_NOSPAM_Tenbit.pl> napisał w wiadomości
news:c7fiun$84n$1@inews.gazeta.pl...
> >
>
> wyszukalam taki o to przepis na rogaliki serowe:"Po 25 dag margaryny,
> białego sera i mąki,
> szczypta soli,
> pół łyżeczki proszku do pieczenia,
> dżem lub powidła
>
> i mam dylemat czy w nim nie brakuje jajek? napisano ze trzeba
> zagnieść pokroić w kwadraty i nałożyć dżem..i upiec hmmm ale boję się
> zaryzykować? może znaktoś jakiś podobny przepis??
to przepis z ksiązeczki wydawnictwa Proszynski i Ska? To bardzo dobry
przepis, rogaliki wychodza kruchutkie i smaczne, mozesz je robic bez obaw.
pozdrawiam
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-07 09:47:39
Temat: Re: pytanoko do znawców rogalików serowychUżytkownik Basia napisał:
> Użytkownik "ojolka" <ojola@_NOSPAM_Tenbit.pl> napisał w wiadomości
> news:c7fiun$84n$1@inews.gazeta.pl...
>
>>wyszukalam taki o to przepis na rogaliki serowe:"Po 25 dag margaryny,
>>białego sera i mąki,
>>szczypta soli,
>>pół łyżeczki proszku do pieczenia,
>>dżem lub powidła
>>
>> i mam dylemat czy w nim nie brakuje jajek? napisano ze trzeba
>>zagnieść pokroić w kwadraty i nałożyć dżem..i upiec hmmm ale boję się
>>zaryzykować? może znaktoś jakiś podobny przepis??
>
>
> to przepis z ksiązeczki wydawnictwa Proszynski i Ska? To bardzo dobry
> przepis, rogaliki wychodza kruchutkie i smaczne, mozesz je robic bez obaw.
>
> pozdrawiam
> Basia
>
>
Bardzo dziękuje to zabieram się do roboty ;-)
pozdrawiam
Ola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-07 09:47:52
Temat: Re: pytanoko do znawców rogalików serowychUżytkownik "ojolka" <ojola@_NOSPAM_Tenbit.pl> napisał w wiadomości
news:c7fiun$84n$1@inews.gazeta.pl...
> wyszukalam taki o to przepis na rogaliki serowe:"Po 25 dag margaryny,
> i mam dylemat czy w nim nie brakuje jajek? napisano ze trzeba
Witam!
Nie brakuje tu jajek. Ja robię ten przepis jako "Leniwe ciasteczka". I nie daję dżemu
tylko smaruję wodą i posypuję grubym cukrem. Wychodzą pyszne. I bardzo szybko się je
robi.
Pozdrawiam i życzę smacznego!
Agnieszka i Złota Rybka
--
____________________________
Radio - to cudowny wynalazek!
Jeden ruch ręki - i nic nie słychać.
J. Tuwim
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-07 09:55:05
Temat: Re: pytanoko do znawców rogalików serowych
> >
> Bardzo dziękuje to zabieram się do roboty ;-)
> pozdrawiam
od razu radze z podwojnej porcji, bo z pojedynczej zniknie blyskawicznie nim
dobrze wystygnie;-)
bardzo smaczne sa z powidlami sliwkowymi albo z dzemem z czarnej porzeczki,
kiedys robilam tez z jablkiem - w kazdy rogalik wkladalam po 8mce malo
soczystego jablka.
Ciasto jest bez cukru, wiec po upieczeniu dobrze jest porzadnie je posypac
cukrem pudrem.
pozdrawiam
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-07 11:19:43
Temat: Re: pytanoko do znawców rogalików serowychA mozesz podac jeszcze sposób wykonania?
--
Pozdrawiam,
A.L.
Użytkownik "ojolka" <ojola@_NOSPAM_Tenbit.pl> napisał w wiadomości
news:c7fiun$84n$1@inews.gazeta.pl...
> >
>
> wyszukalam taki o to przepis na rogaliki serowe:"Po 25 dag margaryny,
> białego sera i mąki,
> szczypta soli,
> pół łyżeczki proszku do pieczenia,
> dżem lub powidła
>
> i mam dylemat czy w nim nie brakuje jajek? napisano ze trzeba
> zagnieść pokroić w kwadraty i nałożyć dżem..i upiec hmmm ale boję się
> zaryzykować? może znaktoś jakiś podobny przepis??
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-07 12:06:57
Temat: Re: pytanoko do znawców rogalików serowychUżytkownik AL napisał:
> A mozesz podac jeszcze sposób wykonania?
>
jasne oto sposób wykonania
Margarynę, mąkę i ser posiekać nożem, zagnieść ciasto i ochłodzić chwilę
w lodówce.
Następnie rozwałkować, pokroić na prostokąty lub kwadraty, na każdym
położyć trochę dżemu lub gęstych powideł, uformować rożki i upiec je na
złoty kolor.
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-07 18:00:29
Temat: Re: pytanoko do znawców rogalików serowych
Użytkownik "ojolka" <ojola@_NOSPAM_Tenbit.pl> napisał w wiadomości
news:c7fu4s$gcn$1@inews.gazeta.pl...
> Użytkownik AL napisał:
>
> > A mozesz podac jeszcze sposób wykonania?
> >
> jasne oto sposób wykonania
> Margarynę, mąkę i ser posiekać nożem, zagnieść ciasto i ochłodzić chwilę
> w lodówce.
A sera nie trzeba mielić? Jeśli nie, to chyba też zrobię, bo akurat mam ser
a mielić mi się nie chce:-)
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-08 12:26:48
Temat: Re: pytanoko do znawców rogalików serowychUżytkownik Medea napisał:
> A sera nie trzeba mielić? Jeśli nie, to chyba też zrobię, bo akurat mam ser
> a mielić mi się nie chce:-)
ja nie mieliłam i wyszło oki poprostu dobrze wyrobiłam ciasto i tyle;-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |