« poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2006-06-12 21:38:19
Temat: Re: ratunku - młoda kapustaOn Sun, 11 Jun 2006 12:42:24 +0200, "Iwona_s" <i...@T...pl>
wrote:
>Nie demonizuj.
>Do prawdziwego bigosu, czyli gotowanego kilka dni, zawierajacego roznorakie
>miesiwa, grzyby, wino, etc. nie daje sie pomidorow czy tez koncentratu. To
>oczywiste. Ten bigos ma swoj ciemny kolor i pyszny smak.
>Natomiast mloda, gotowana kapusta, jak dla mnie bez pomidorow ani rusz.
To znaczy po prostu ze za krotko te kapuste gotujesz - pozostaje
posmak surowizny, zabijasz go pomidorami ale tym samym calkiem
zabijasz smak kapusty!
POgotuj dluzej, przypraw, moze leciutko doslodz jak smak za pusty - i
bez pomidorow bedzie znacznie lepsza.
--
Darek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
22. Data: 2006-06-13 11:18:15
Temat: Re: ratunku - młoda kapustaUżytkownik "Dariusz K. Ladziak" <l...@w...pdi.net> napisał w wiadomości
>>Natomiast mloda, gotowana kapusta, jak dla mnie bez pomidorow ani rusz.
>
> To znaczy po prostu ze za krotko te kapuste gotujesz - pozostaje
> posmak surowizny, zabijasz go pomidorami ale tym samym calkiem
> zabijasz smak kapusty!
A ty co? Jadles kiedy moja kapuste, ze wyrokujesz?
> POgotuj dluzej, przypraw, moze leciutko doslodz jak smak za pusty - i
> bez pomidorow bedzie znacznie lepsza.
Gotuje tyle ile trzeba - jest mloda, wiec nie ma co sie nad nia znecac;)
Przyprawiac zdecydowanie umiem i nie potrzebuje w tej kwestii rady. A z
pomidorami jest o niebo lepsza i "ladniejsza".
Co wyscie sie tak uparli, ze kapucha nie moze byc z pomidorami
(koncentratem)?! Przestepstwo jakie czy co???
W kuchni mozna jak kto lubi...ja tak lubie i tak robie.
--
Pozdrawiam
Iwona - w troche kiepskim nastroju
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
23. Data: 2006-06-13 11:59:21
Temat: Re: ratunku - młoda kapusta
"Iwona_s" <i...@T...pl> wrote in message
news:e6m6u8$lma$1@news.dialog.net.pl...
> Użytkownik "Dariusz K. Ladziak" <l...@w...pdi.net> napisał w wiadomości
>
>>>Natomiast mloda, gotowana kapusta, jak dla mnie bez pomidorow ani rusz.
>>
>> To znaczy po prostu ze za krotko te kapuste gotujesz - pozostaje
>> posmak surowizny, zabijasz go pomidorami ale tym samym calkiem
>> zabijasz smak kapusty!
>
> A ty co? Jadles kiedy moja kapuste, ze wyrokujesz?
He...he, może listki rozchylał? 8-)
>
>> POgotuj dluzej, przypraw, moze leciutko doslodz jak smak za pusty - i
>> bez pomidorow bedzie znacznie lepsza.
>
> Gotuje tyle ile trzeba - jest mloda, wiec nie ma co sie nad nia znecac;)
> Przyprawiac zdecydowanie umiem i nie potrzebuje w tej kwestii rady. A z
> pomidorami jest o niebo lepsza i "ladniejsza".
>
> Co wyscie sie tak uparli, ze kapucha nie moze byc z pomidorami
> (koncentratem)?! Przestepstwo jakie czy co???
> W kuchni mozna jak kto lubi...ja tak lubie i tak robie.
>
> --
> Pozdrawiam
> Iwona - w troche kiepskim nastroju
Lubię i taką i taką...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
24. Data: 2006-06-13 17:54:01
Temat: Re: ratunku - młoda kapustaPanslavista napisał(a):
>
>>>
>> dla mnie oczywiste jest by dodac do "prawdziwego" bigosu pomidory.
>
>
> Dokładnie, robię "rzadki" bigos, do jedzenia łyżką - wtedy ta część
> płynna (węgierki wędzone, wyciągi smalcowe z papryki mielonej, jałowca,
> koncentrat pomidorowy itd zamieniają się w kwintesncję smaków i
> smaczków, która smakuje więcej niż kapusta, to tak, jak ze śledziami, z
> których najsmaczniejsza jest cebula...
>
o to to to, dokladnie :)
--
Justyna/walkie!
http://walkie.cegla.art.pl
mail: w...@m...wroclaw.net.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |