« poprzedni wątek | następny wątek » |
41. Data: 2004-12-28 09:55:20
Temat: Re: rukola - uzupełniającoDirko wrote:
> Hejka. A ja miałem wczoraj na śniadanie niesamowitą frajdę i
> dowitaminizowanie, bo na kromki razowego chlebka posmarowanego masełkiem
> położyłem po kilka listków świeżo zerwanej na działeczce rukoli i przykryłem
> wedlinką. Mniam, mniam. Pycha. :-)
To ja już wolę rzeżuchę. Chociaż nie mam pojęcia, czy ją dobrze
napisałam :-)
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
42. Data: 2004-12-28 15:55:19
Temat: Re: rukola - uzupełniająco
----- Original Message -----
From: "Dirko" <d...@n...pl>
To: <p...@n...pl>
> Hejka. A ja miałem wczoraj na śniadanie niesamowitą frajdę i
>dowitaminizowanie, bo na kromki razowego chlebka posmarowanego masełkiem
>położyłem po kilka listków świeżo zerwanej na działeczce rukoli i
przykryłem
>wedlinką. Mniam, mniam. Pycha. :-)
> Pozdrawiam sezamkowo Ja...cki
:)
dobra jest nie tylko do wedlin
ale serow wszelkiego rodzaju
drobiu
pomidorow itp
:)
jej ostrosc w smaku powoduje
ze nie potrzeba juz kanapek solic
pieprzyc
:)
Zonka dodaje ja do surowek warzywnych
bardzo dobrze sie komponuje gdy do surwek dodajemy ser Feta
:)
mozna nawet zrobic surowke z samej rukoli
ale raczej trzeba brac mlode listki
wlasnie takie jakie zapewne teraz powyrywales
:))
z pozdrowieniami i usmiechami
_hehehe
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.ogrody
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
43. Data: 2004-12-28 16:01:10
Temat: Re: rukola - uzupełniająco> Hejka. A ja miałem wczoraj na śniadanie niesamowitą frajdę i
> dowitaminizowanie, bo na kromki razowego chlebka posmarowanego masełkiem
> położyłem po kilka listków świeżo zerwanej na działeczce rukoli i
przykryłem
> wedlinką. Mniam, mniam. Pycha. :-)
Mnie też smakuje rukola, ma taki ciekawy smak ... właśnie sezamu !!!
Ja serwuję ją Księciuniowi do pomidorów z mozzalelą :-)
Serdecznie Miłka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
44. Data: 2004-12-28 16:16:56
Temat: Re: rukola - uzupełniająco
----- Original Message -----
From: "Miłka" <m...@t...pl>
> Mnie też smakuje rukola, ma taki ciekawy smak ... właśnie sezamu !!!
> Ja serwuję ją Księciuniowi do pomidorów z mozzalelą :-)
:)
Zona znajomego jest wegetarianka
ostry smak rucoli kojarzy sie jej z miesem
i przez to nie przypadla jej ona do gustu
:)
z pozdrowieniami i usmiechami
_hehehe
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.ogrody
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
45. Data: 2004-12-28 17:05:44
Temat: Re: rukola - uzupełniająco> Ja serwuję ją Księciuniowi do pomidorów z mozzalelą :-)
>
> Serdecznie Miłka
Czy to Twój ogier ?
Pozdrawia dla odmiany boletus
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
46. Data: 2004-12-28 17:11:21
Temat: Re: rukola - uzupełniająco> Zona znajomego jest wegetarianka
> ostry smak rucoli kojarzy sie jej z miesem
> i przez to nie przypadla jej ona do gustu
> :)
> z pozdrowieniami i usmiechami
> _hehehe
Zapytaj znajomego, czy jego żona
smaruje chleb masłem, połyka jajka, je sery.
Pozdrawia przy okazji boletus
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
47. Data: 2004-12-28 17:18:33
Temat: Re: rukola - uzupełniającoboletus wrote:
> Zapytaj znajomego, czy jego żona
> smaruje chleb masłem, połyka jajka, je sery.
Jesli ktos i tych produktow nie je, to jest nie wegetarianinem,
ale weganinem (nie mylic z mieszkancami ukladu planetarnego
gwiazdy Wega).
Pozdrowienia,
Michal
--
Michal Misiurewicz
m...@m...iupui.edu
http://www.math.iupui.edu/~mmisiure
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
48. Data: 2004-12-28 17:25:07
Temat: Re: rukola - uzupełniającoKrystyna Chiger wrote:
> skryba ogrodowy wrote:
>
> (...)
>
>>
>> A tak poza tym to po co kobiecie rukola? Względy smakowe li tylko? Czy to
>> zielsko jest aż tak smaczne?
>
>
> Dla mnie nie jest. Wysiałam w zeszłym roku i oddałam cały zbór -
> nie smakuje mi. Druga porażka to kolendra. Też nigdy więcej zielska
> nie posieję.
>
Rukola jest doskonala rowniez szybko podsmazona na patelni na dobrej
oliwie, lub jako nadzienie do pierogow (z domieszka bialego sera), lub
jako warzywo w lazagne, lub zupa krem z rukoli jest upajajaca.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
49. Data: 2004-12-28 17:43:00
Temat: Re: rukola - uzupełniająco
Użytkownik "Tadeusz Smal" <s...@s...pl> napisał w wiadomości
news:003f01c4ecf5$963e3b60$ddbf1b53@smal9k1kzfv9ki..
.
>
> ----- Original Message -----
> From: "Dirko" <d...@n...pl>
> To: <p...@n...pl>
>
> dobra jest nie tylko do wedlin
> ale serow wszelkiego rodzaju
> drobiu
> pomidorow itp
> :)
> jej ostrosc w smaku powoduje
> ze nie potrzeba juz kanapek solic
> pieprzyc
> :)
to ostatnie zawsze trzeba :)))
pzdr smakowicie Kuleczka :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
50. Data: 2004-12-28 18:56:59
Temat: Re: rukola - uzupełniającoMichal Misiurewicz <m...@i...rr.com> wrote:
> Jesli ktos i tych produktow nie je, to jest nie wegetarianinem,
> ale weganinem (nie mylic z mieszkancami ukladu planetarnego
> gwiazdy Wega).
I stołuje się w restauracji na końcu wszechświata?
Pozdrawiam,
Grzesiek
--
Łotrzyk pewien powożąc rydwanem
W ścianę domu wyrżnął łbem nad ranem.
Widząc ów przypadek
Rzekł pewien świadek:
,,Czaszka pękła, cóż, nie jest taranem''.
(C) Maciej Słomczyński
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |