Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: ryba + piekarnik

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: ryba + piekarnik

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-11-14 14:52:10

Temat: Re: ryba + piekarnik
Od: "Dana" <k...@N...wanadoo.nl> szukaj wiadomości tego autora

Ryba zapiekana z grzybami i parmezanem


50 dkg filetów rybnych
25 dkg pieczarek
2 cebule
2 łyżki masła
kubeczek gęstej śmietany
3 łyzki parmezanu
bulka tarta, papryka, pieprz, sol olej

Rybę umyć, skropić sokiem z cytryny, odlożyć na pół godziny do lodówki.,
Cebulę pokroic w piorka i obsmażyc na oleju , dodać pokrojone w plastry
pieczarki, poddusic, doprawic do smaku. Wylożyć do żaroodpornego naczynia.
Filety osuszyć , posolić, popieprzyć, położyć na pieczarkach. Wstawić do
nagrzanego do 200 C piekarnika i piec 20 minut.
W tym czasie maslo rozetrzeć ze śmietaną, serem , doprawić solą i pieprzem.
Sosem zalać goracą rybę, posypać tartą bulką i papryką. Zapiekać ponownie
15-20 minut do zbrązowienia. Podawać gorace, posypane zieloną pietruszką.

Sprawdzone wielokrotnie z różnymi rybami, bardzo smaczne.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

nóż szefa kuchni
masło
baklazany
Baklazany
baklazany

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »