| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-11-14 14:52:10
Temat: Re: ryba + piekarnikRyba zapiekana z grzybami i parmezanem
50 dkg filetów rybnych
25 dkg pieczarek
2 cebule
2 łyżki masła
kubeczek gęstej śmietany
3 łyzki parmezanu
bulka tarta, papryka, pieprz, sol olej
Rybę umyć, skropić sokiem z cytryny, odlożyć na pół godziny do lodówki.,
Cebulę pokroic w piorka i obsmażyc na oleju , dodać pokrojone w plastry
pieczarki, poddusic, doprawic do smaku. Wylożyć do żaroodpornego naczynia.
Filety osuszyć , posolić, popieprzyć, położyć na pieczarkach. Wstawić do
nagrzanego do 200 C piekarnika i piec 20 minut.
W tym czasie maslo rozetrzeć ze śmietaną, serem , doprawić solą i pieprzem.
Sosem zalać goracą rybę, posypać tartą bulką i papryką. Zapiekać ponownie
15-20 minut do zbrązowienia. Podawać gorace, posypane zieloną pietruszką.
Sprawdzone wielokrotnie z różnymi rybami, bardzo smaczne.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |