| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-04-02 10:04:10
Temat: rybka... :-)Witam
Taki przepisik :-)
Filet z ryby polecam Pange. Po rozmorzeniu nacieramy wycisnietym czosnkiem ,
przyprawami do ryb, pieprzem cytrynowym i papryka slodka.
Odstawiamy to na 20 min.
W miedzy czasie siekamy pieczarki i dusimy je na patelni przyprawiajac
pieprzem i sola.
Nastepnie rybe podsmazamy po 3 minuty na rozgrzanej patelni... (podsmazamy z
dwoch stron).
Roztapiamy pol kostki bulinu w wrzatku. Wlewamy ten bulion na gleboka
patelnie... na tym ukladamy podsmazona rybe. Na rybie kladziemy plaster sera
zoltego, posypujemy swiezo posiekanym koperkiem i obkladamy na okolo
podduszonymi pieczarkami.
Dusimy tak przez okolo 10 minut.
Paluszki lizac :-)
Tomek...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-04-02 11:50:22
Temat: Re: rybka... :-)Tomek... napisał(a):
> Nastepnie rybe podsmazamy po 3 minuty na rozgrzanej patelni... (podsmazamy z
> dwoch stron).
w panierce czy bez?
> Roztapiamy pol kostki bulinu w wrzatku.
ile wrzatku ?
> Paluszki lizac :-)
dzisiaj sprobuje :)
K.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-04-02 11:53:03
Temat: Re: rybka... :-)
"Tomek..." <t...@g...pl> wrote in message
news:euqkek$gs9$1@inews.gazeta.pl...
> Po rozmorzeniu
Znaczy co, z morza wyciągnąć, czy jak???
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-04-02 11:54:08
Temat: Re: rybka... :-)
"cherokee" <n...@n...pl> wrote in message
news:euqqqn$i5n$1@inews.gazeta.pl...
>
> "Tomek..." <t...@g...pl> wrote in message
> news:euqkek$gs9$1@inews.gazeta.pl...
> > Po rozmorzeniu
>
> Znaczy co, z morza wyciągnąć, czy jak???
>
> pozdr
>
> cherokee
Żywe trzeba najpierw zamorzyć....
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-04-02 12:24:28
Temat: Re: rybka... :-)> w panierce czy bez?
bez panierki
>> Roztapiamy pol kostki bulinu w wrzatku.
>
> ile wrzatku ?
okolo pol szklanki... ja tego buliony leje pozniej tak na patelni bylo okolo
5mm tego bulionu
Tomek...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-04-02 12:25:39
Temat: Re: rybka... :-)>> Po rozmorzeniu
>
> Znaczy co, z morza wyciągnąć, czy jak???
>
> pozdr
>
> cherokee
Oj tam :-)
pisalem na szybko, bo wlasnie rybka sie smazyla :)
Tomek...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2007-04-02 18:27:50
Temat: Re: rybka... :-)Użytkownik "Tomek..." <t...@g...pl> napisał
>>> Po rozmorzeniu
>>
>> Znaczy co, z morza wyciągnąć, czy jak???
>>
>> pozdr
>>
>> cherokee
>
> Oj tam :-)
>
> pisalem na szybko, bo wlasnie rybka sie smazyla :)
Skoro się dopiero smażyła, to skąd wiedziałeś, że palce lizać, ha!? ;)
M.
--
Posted via a free Usenet account from http://www.teranews.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2007-04-02 19:17:15
Temat: Re: rybka... :-)Świadomie, albo i nie Tomek... napisał(a):
> Filet z ryby polecam Pange.
To ja dodam swój ulubiony przepis na pangę ;)
Po rozmrożeniu nacieramy masłem czosnkowym, posypujemy solą i kolorowym
pieprzem. Na alufolię kladziemy dwa krązki cebuli i na tym rybkę, na
wierzch też cebulkę i mozna dodać cos zielonego (pietruszka, Świeża
bazylia) Całość zawijamy w folię i do piekarnika na 30-40 w temperaturze
160^C (u mnie tyle ustawiam, ale piekarnik ma na pewno trochę mniej ;)
Na ostatnie 10 minut w piekarnik ładuję grzanki czosnkowe, ziarniste
jasne pieczywo posmarowane masłem czosnkowym. Najlepsze są oczywiscie na
własnym chlebku czosnkowym ;)
Bardzo szybka i łatwa potrawa, a do tego bardzo smaczna.
Smacznego!
Pozdrawiam.
--
Sławomir Frąc- Braniewo LRU #271189 *Polska Grupa Freesco*
http://foto.sztrandek.int.pl jid:panta_rei(at)jabber.org
Wasz Windows tego nie potrafi...:P
********** Sygnaturka na licencji GNU GPL wersja 2 *************
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2007-04-02 19:41:12
Temat: Re: rybka... :-)
Le lundi 2 avril 2007 ŕ 21:17:15, dans <s...@c...znajdzie>
vous écriviez :
> Po rozmrozeniu nacieramy maslem czosnkowym, posypujemy sola i kolorowym
> pieprzem. Na alufolie kladziemy dwa krazki cebuli i na tym rybke, na
> wierzch tez cebulke i mozna dodac cos zielonego (pietruszka, Swieza
> bazylia)
[...]
> Na ostatnie 10 minut w piekarnik laduje grzanki czosnkowe, ziarniste
> jasne pieczywo posmarowane maslem czosnkowym. Najlepsze sa oczywiscie na
> wlasnym chlebku czosnkowym ;)
Tylko powiedz, do czego jeszcze w tej potrawie jest potrzbna cebula, bazylia,
pietruszka, albo nawet panga ?
Ewcia
--
Niesz
http://www.krolestwa.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2007-04-02 19:54:21
Temat: Re: rybka... :-)Świadomie, albo i nie Ewa (siostra Ani) N. napisał(a):
>> Po rozmrozeniu nacieramy maslem czosnkowym, posypujemy sola i kolorowym
>> pieprzem. Na alufolie kladziemy dwa krazki cebuli i na tym rybke, na
>> wierzch tez cebulke i mozna dodac cos zielonego (pietruszka, Swieza
>> bazylia)
> [...]
>> Na ostatnie 10 minut w piekarnik laduje grzanki czosnkowe, ziarniste
>> jasne pieczywo posmarowane maslem czosnkowym. Najlepsze sa oczywiscie na
>> wlasnym chlebku czosnkowym ;)
>
> Tylko powiedz, do czego jeszcze w tej potrawie jest potrzbna cebula, bazylia,
> pietruszka, albo nawet panga ?
hmmm, zrób, spróbuj i dopiero potem komentuj jeśli wyobraźni Ci brak.
Pozdrawiam.
--
Sławomir Frąc- Braniewo LRU #271189 *Polska Grupa Freesco*
http://foto.sztrandek.int.pl jid:panta_rei(at)jabber.org
Wasz Windows tego nie potrafi...:P
********** Sygnaturka na licencji GNU GPL wersja 2 *************
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |