Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia rybka... :-)

Grupy

Szukaj w grupach

 

rybka... :-)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 24


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-04-02 10:04:10

Temat: rybka... :-)
Od: "Tomek..." <t...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam

Taki przepisik :-)

Filet z ryby polecam Pange. Po rozmorzeniu nacieramy wycisnietym czosnkiem ,
przyprawami do ryb, pieprzem cytrynowym i papryka slodka.
Odstawiamy to na 20 min.
W miedzy czasie siekamy pieczarki i dusimy je na patelni przyprawiajac
pieprzem i sola.

Nastepnie rybe podsmazamy po 3 minuty na rozgrzanej patelni... (podsmazamy z
dwoch stron).

Roztapiamy pol kostki bulinu w wrzatku. Wlewamy ten bulion na gleboka
patelnie... na tym ukladamy podsmazona rybe. Na rybie kladziemy plaster sera
zoltego, posypujemy swiezo posiekanym koperkiem i obkladamy na okolo
podduszonymi pieczarkami.
Dusimy tak przez okolo 10 minut.

Paluszki lizac :-)

Tomek...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2007-04-02 11:50:22

Temat: Re: rybka... :-)
Od: KSZYCHOOO <b...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Tomek... napisał(a):

> Nastepnie rybe podsmazamy po 3 minuty na rozgrzanej patelni... (podsmazamy z
> dwoch stron).

w panierce czy bez?

> Roztapiamy pol kostki bulinu w wrzatku.

ile wrzatku ?

> Paluszki lizac :-)

dzisiaj sprobuje :)

K.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2007-04-02 11:53:03

Temat: Re: rybka... :-)
Od: "cherokee" <n...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Tomek..." <t...@g...pl> wrote in message
news:euqkek$gs9$1@inews.gazeta.pl...
> Po rozmorzeniu

Znaczy co, z morza wyciągnąć, czy jak???

pozdr

cherokee


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2007-04-02 11:54:08

Temat: Re: rybka... :-)
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"cherokee" <n...@n...pl> wrote in message
news:euqqqn$i5n$1@inews.gazeta.pl...
>
> "Tomek..." <t...@g...pl> wrote in message
> news:euqkek$gs9$1@inews.gazeta.pl...
> > Po rozmorzeniu
>
> Znaczy co, z morza wyciągnąć, czy jak???
>
> pozdr
>
> cherokee

Żywe trzeba najpierw zamorzyć....


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2007-04-02 12:24:28

Temat: Re: rybka... :-)
Od: "Tomek..." <t...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

> w panierce czy bez?
bez panierki

>> Roztapiamy pol kostki bulinu w wrzatku.
>
> ile wrzatku ?
okolo pol szklanki... ja tego buliony leje pozniej tak na patelni bylo okolo
5mm tego bulionu

Tomek...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2007-04-02 12:25:39

Temat: Re: rybka... :-)
Od: "Tomek..." <t...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

>> Po rozmorzeniu
>
> Znaczy co, z morza wyciągnąć, czy jak???
>
> pozdr
>
> cherokee

Oj tam :-)

pisalem na szybko, bo wlasnie rybka sie smazyla :)

Tomek...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2007-04-02 18:27:50

Temat: Re: rybka... :-)
Od: "Maciej Muran" <m...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Tomek..." <t...@g...pl> napisał
>>> Po rozmorzeniu
>>
>> Znaczy co, z morza wyciągnąć, czy jak???
>>
>> pozdr
>>
>> cherokee
>
> Oj tam :-)
>
> pisalem na szybko, bo wlasnie rybka sie smazyla :)

Skoro się dopiero smażyła, to skąd wiedziałeś, że palce lizać, ha!? ;)

M.


--
Posted via a free Usenet account from http://www.teranews.com

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2007-04-02 19:17:15

Temat: Re: rybka... :-)
Od: panta_rei <j...@c...znajdzie> szukaj wiadomości tego autora

Świadomie, albo i nie Tomek... napisał(a):

> Filet z ryby polecam Pange.

To ja dodam swój ulubiony przepis na pangę ;)

Po rozmrożeniu nacieramy masłem czosnkowym, posypujemy solą i kolorowym
pieprzem. Na alufolię kladziemy dwa krązki cebuli i na tym rybkę, na
wierzch też cebulkę i mozna dodać cos zielonego (pietruszka, Świeża
bazylia) Całość zawijamy w folię i do piekarnika na 30-40 w temperaturze
160^C (u mnie tyle ustawiam, ale piekarnik ma na pewno trochę mniej ;)

Na ostatnie 10 minut w piekarnik ładuję grzanki czosnkowe, ziarniste
jasne pieczywo posmarowane masłem czosnkowym. Najlepsze są oczywiscie na
własnym chlebku czosnkowym ;)

Bardzo szybka i łatwa potrawa, a do tego bardzo smaczna.

Smacznego!

Pozdrawiam.
--
Sławomir Frąc- Braniewo LRU #271189 *Polska Grupa Freesco*
http://foto.sztrandek.int.pl jid:panta_rei(at)jabber.org
Wasz Windows tego nie potrafi...:P
********** Sygnaturka na licencji GNU GPL wersja 2 *************

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2007-04-02 19:41:12

Temat: Re: rybka... :-)
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le lundi 2 avril 2007 ŕ 21:17:15, dans <s...@c...znajdzie>
vous écriviez :

> Po rozmrozeniu nacieramy maslem czosnkowym, posypujemy sola i kolorowym
> pieprzem. Na alufolie kladziemy dwa krazki cebuli i na tym rybke, na
> wierzch tez cebulke i mozna dodac cos zielonego (pietruszka, Swieza
> bazylia)
[...]
> Na ostatnie 10 minut w piekarnik laduje grzanki czosnkowe, ziarniste
> jasne pieczywo posmarowane maslem czosnkowym. Najlepsze sa oczywiscie na
> wlasnym chlebku czosnkowym ;)



Tylko powiedz, do czego jeszcze w tej potrawie jest potrzbna cebula, bazylia,
pietruszka, albo nawet panga ?



Ewcia

--
Niesz
http://www.krolestwa.com

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2007-04-02 19:54:21

Temat: Re: rybka... :-)
Od: panta_rei <j...@c...znajdzie> szukaj wiadomości tego autora

Świadomie, albo i nie Ewa (siostra Ani) N. napisał(a):

>> Po rozmrozeniu nacieramy maslem czosnkowym, posypujemy sola i kolorowym
>> pieprzem. Na alufolie kladziemy dwa krazki cebuli i na tym rybke, na
>> wierzch tez cebulke i mozna dodac cos zielonego (pietruszka, Swieza
>> bazylia)
> [...]
>> Na ostatnie 10 minut w piekarnik laduje grzanki czosnkowe, ziarniste
>> jasne pieczywo posmarowane maslem czosnkowym. Najlepsze sa oczywiscie na
>> wlasnym chlebku czosnkowym ;)
>
> Tylko powiedz, do czego jeszcze w tej potrawie jest potrzbna cebula, bazylia,
> pietruszka, albo nawet panga ?

hmmm, zrób, spróbuj i dopiero potem komentuj jeśli wyobraźni Ci brak.

Pozdrawiam.
--
Sławomir Frąc- Braniewo LRU #271189 *Polska Grupa Freesco*
http://foto.sztrandek.int.pl jid:panta_rei(at)jabber.org
Wasz Windows tego nie potrafi...:P
********** Sygnaturka na licencji GNU GPL wersja 2 *************

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

mazurek czekoladowy na kruchym cieście
podawanie obiadu do stołu
Zarzucajka kontra zalewajka
Pyszna sałatka z makaronem
OBIADEK

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »