Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: sajgonki

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: sajgonki

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-03-12 10:27:47

Temat: Re: sajgonki
Od: Jędrek <a...@T...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

>> Wystarczy qpic papier ryzowy w krazkach ( ja kupuje
> na swoim bazarku ), zrobic DOWOLNY farsz od
> miesiwa poczynajac na warzywach i owocach morza konczac,
> poprzekladac papier wilgotnymi sciereczkami a gdy bedzie
> wygladac jak mokra scierka zawinac farsz a'la golabki i
> podsmazyc poprzez calkowite zatopienie w oleju.
> Przed podaniem, kolejny raz ( tylko tym razem) smazyc na
> "rumiano". Tzw "blada nadwyzke" do zamrazarki - bedzie


nie smiejcie sie........... co to jest papier ryzowy jak to dokladnie sie
wykonuje , bo mi sie spodobaly takie pseudo golaki lub mielone.... zrobilbym
sobie na obiad

--

Pozdrawiam
Jędrek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-03-12 11:14:17

Temat: Re: sajgonki
Od: Ulka <u...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> nie smiejcie sie........... co to jest papier ryzowy jak to dokladnie sie

takie okragle placki ryzowe, cienkie jak papier. Kupuje sie w sklepach.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-03-12 11:17:16

Temat: Re: sajgonki
Od: "jedrus" <j...@n...psst.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Jędrek" <a...@T...onet.pl> napisał w wiadomości
news:c2s3b6$mr1$1@news.onet.pl...

> nie smiejcie sie........... co to jest papier ryzowy jak to dokladnie sie
> wykonuje , bo mi sie spodobaly takie pseudo golaki lub mielone....
zrobilbym
> sobie na obiad

To jest takie cusss a'la nalesniki o srednicy ok 30 cm, cieniutkie
jak papier i robione z maki ryzowej. W opakowaniu jest
chyba ze 25 szt. Ja qpilem sobie na Stadionie z 50 sciereczek
i mocze je dokladnie wykrecajac. Miedzy wilgotne sciereczki
wkladam krazki ( podobne gruboscia do oplatka ) i jak juz
uporam sie z ostatnim, odwracam na druga strone bo wlozony jako
pierwszy jest gotowy do skrecania. Krazki sa jak oplatek czyli
sztywne i kruche, ale jak poleza chwile w wilgotnych sciereczkach
to sa takie bleeeeee czyli podatne na zawijanie. Nie moga byc
za bardzoe bleeee ba sie beda rwac:-))))
Na poczatek proponuje farsz "golabkowy" czyli mielone z ryzem.
Zawija sie tak, ze lyzke farszu kladziemy na poczatek krazka
robiac z niego waleszek i przyslaniamy ta mniejsza czescia tak aby
zaslonic farsz. Potem przyslaniamy "bokami" i zwijamy do samego
konca. Skrecone odkladamy na jakiejs wiekszej scierce tak jak
pierogi. Po skreceniu wszystkich wkladamy do goracej frytkownicy,
glebokiej patelni, garnka ... tak aby je podsmazyc. Tak podsmazone
mozna spokojnie klasc jednen na drugi bo na pewno sie nie skleja.
Jest troche z tym roboty ale jak sie zrobi tego wiecej to i na tydzien
wystraczy :-)))
Przed zarciem raz jeszcze rzucisz to do oleju i smazysz do rumianego
koloru

smacznego

jedrus






› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-03-12 13:54:28

Temat: Re: sajgonki
Od: Jędrek <a...@T...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

dzięki.. zrobilem sobie na obiad... niezle :)
Dalem mielone z pieczarkiami, jajko i podsmażyłem

--

Pozdrawiam
Jędrek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-03-12 13:58:59

Temat: Re: sajgonki
Od: "jedrus" <j...@n...psst.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Jędrek" <a...@T...onet.pl> napisał w wiadomości
news:c2sfem$iuf$1@news.onet.pl...
> dzięki.. zrobilem sobie na obiad... niezle :)
> Dalem mielone z pieczarkiami, jajko i podsmażyłem


I nie podzieliles sie z nami..????
tostosiok:-)))

jedrus


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-03-12 15:08:19

Temat: Re: sajgonki
Od: "Małgosia" <m...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> >Na poczatek proponuje farsz "golabkowy" czyli mielone z ryzem.>>

Kiedys tak zrobiłam, myślałam, ze takiego odkrycia dokonałam! Były smaczne,
ale powiedzcie dajecie do polania jakiś sos? Jeśli tak to jaki?
Małgosia



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-03-12 15:44:49

Temat: Re: sajgonki
Od: "jedrus" <j...@n...psst.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Małgosia" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:c2sjqt$m23$1@flis.man.torun.pl...

> Kiedys tak zrobiłam, myślałam, ze takiego odkrycia dokonałam! Były
smaczne,
> ale powiedzcie dajecie do polania jakiś sos? Jeśli tak to jaki?
> Małgosia

Ja nie daje, lubie jak sa chrupiace ale mozna polac
tym czym polewaja "kutaki na otro" w chinskiej kuchni:-)))

jedrus


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-03-12 17:26:14

Temat: Re: sajgonki
Od: Beata Mateuszczyk <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



jedrus wrote:
> To jest takie cusss a'la nalesniki o srednicy ok 30 cm, cieniutkie
> jak papier i robione z maki ryzowej. ... Miedzy wilgotne sciereczki
> wkladam krazki ( podobne gruboscia do oplatka ) ... Krazki sa jak oplatek czyli
> sztywne i kruche, ale jak poleza chwile w wilgotnych sciereczkach
> to sa takie bleeeeee czyli podatne na zawijanie. Nie moga byc
> za bardzoe bleeee ba sie beda rwac:-))))

> jedrus

Nie bawię się w ściereczki. Papier wkładam po prostu do wody na chwilę.
Nie rwie mi się.

Pozdrawiam
Bea

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

[OT] Flame Warrior
Re: Co pieczecie na niedzielę?
Re: Witam i prosze o pomoc!!! - sniadanko na urodziny.
Re: Grzybek?
Grzybek?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »