« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2005-10-27 03:05:19
Temat: Re: serek mascarponeMartka napisał(a):
>
>
> a po co zakwaszac cytryna? probowales mascarpone?
>
a bo lubie na kanpke z takim serem kilka kropel cytryny jeszcze lepiej
limonki...
tak mam...
niektorzy np. miodem smaruja...
Mars
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2005-10-27 03:08:59
Temat: Re: serek mascarponeSyla napisał(a):
> Użytkownik "Marsjasz" <m...@p...NOSPAM.neostrada.pl> napisał w
> wiadomości news:djjm3f$ant$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
>
>
>>ja zastepuje np. takim:
>>http://www.hipernet24.pl/katalog.php?kat_id=1865&o
rderby=&page=1
>>mozna odrobnke zakwasic cytryna...
>>a 10 pln za kilo to chyba nieduzo...
>>Mars
>
>
> wydaje mi się, że ten serek ma się nijak do mascarpone. Mascarpone ma gładką
> konsystencje i jest taki w smaku...bezsmakowy. Ma bardzo dużą zawartość
> tłuszczu (chyba z 60%).
> Ciekawi mnie jak wychodzi Tobie z tego serka tiramisu, bo ja próbując innych
> serków nigdy nie uzyskałam takiego smaku.
>
>
ma sie calkiem dobrze - ja go miksuje (jesli do tiramisu) znaczy z
opakowania do miksera z nozem (miesnym)...
i juz...
a potem doprawiam dowolnie...
rozcienczam...
a tiramisu wychodzi znakomicie...
Marsjasz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2005-10-27 07:26:52
Temat: Re: serek mascarpone
Użytkownik "Marsjasz" <m...@p...NOSPAM.neostrada.pl> napisał w
wiadomości news:djpggq$r7k$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Syla napisał(a):
> > Użytkownik "Marsjasz" <m...@p...NOSPAM.neostrada.pl> napisał w
> > wiadomości news:djjm3f$ant$1@atlantis.news.tpi.pl...
> >
> >
> >
> >>ja zastepuje np. takim:
> >>http://www.hipernet24.pl/katalog.php?kat_id=1865&o
rderby=&page=1
> >>mozna odrobnke zakwasic cytryna...
> >>a 10 pln za kilo to chyba nieduzo...
> >>Mars
> >
> >
> > wydaje mi się, że ten serek ma się nijak do mascarpone. Mascarpone ma
gładką
> > konsystencje i jest taki w smaku...bezsmakowy. Ma bardzo dużą zawartość
> > tłuszczu (chyba z 60%).
> > Ciekawi mnie jak wychodzi Tobie z tego serka tiramisu, bo ja próbując
innych
> > serków nigdy nie uzyskałam takiego smaku.
> >
> >
> ma sie calkiem dobrze - ja go miksuje (jesli do tiramisu) znaczy z
> opakowania do miksera z nozem (miesnym)...
> i juz...
> a potem doprawiam dowolnie...
> rozcienczam...
> a tiramisu wychodzi znakomicie...
no to będę musiała spróbować, dzięki za radę
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2005-10-27 08:44:43
Temat: Re: serek mascarponeUżytkownik "Marsjasz" <m...@p...NOSPAM.neostrada.pl> napisał w
wiadomości news:djpg8s$9hp$2@atlantis.news.tpi.pl...
> Martka napisał(a):
>
> >
> >
> > a po co zakwaszac cytryna? probowales mascarpone?
> >
> a bo lubie na kanpke z takim serem kilka kropel cytryny jeszcze lepiej
> limonki...
> tak mam...
> niektorzy np. miodem smaruja...
pytanie brzmialo: czym zastapic mascarpone, zeby uzyskac jak najbardziej
zblizony smak, a nie z czym lubisz jesc serek na chlebie (i przypuszczam, ze
tu masz na mysli ten capri wlasnie)
--
pzdr
marta
http://lilypie.com/baby3/030327/3/4/1/+0
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2005-10-27 09:49:12
Temat: Re: serek mascarpone> pytanie brzmialo: czym zastapic mascarpone, zeby uzyskac jak najbardziej
> zblizony smak, a nie z czym lubisz jesc serek na chlebie (i przypuszczam,
ze
> tu masz na mysli ten capri wlasnie)
Martko, wiec moze Ty mi cos podpowiesz. Napisze do jakiego dania mial byc
mascarpone. Otoz na jego bazie mial powstac sos. Skorka cytryny i sok z niej
wycisniety na zimna patelnie, nastepnie dodac mascarpone i podgrzewac na
patelni do uzyskania sosu. Sos mial byc dodatkiem do makaronu.
No wiec co moze byc substytutem?
Pozdrawiam
Rina
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2005-10-27 11:12:34
Temat: Re: serek mascarpone
Użytkownik "rina" <r...@w...pl> napisał w wiadomości
news:djq7v3$ed6$1@news.task.gda.pl...
>
> Martko, wiec moze Ty mi cos podpowiesz. Napisze do jakiego dania mial byc
> mascarpone. Otoz na jego bazie mial powstac sos. Skorka cytryny i sok z
niej
> wycisniety na zimna patelnie, nastepnie dodac mascarpone i podgrzewac na
> patelni do uzyskania sosu. Sos mial byc dodatkiem do makaronu.
>
> No wiec co moze byc substytutem?
moim zdaniem nic :) podgrzewany twarozek sie zetnie na mur beton, bedziesz
miala makaron z serem. mascarpone jest bardzo tlusty i przede wszystkim
slodki (w sensie nieukwaszony), utworzy kremowy sos. tak wiec warto zaszalec
raz i kupic ten nieszczesny mascarpone - w tej chwili i tak kosztuje polowe
tego co pare lat temu....
--
pzdr
marta
http://lilypie.com/baby3/030327/3/4/1/+0
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2005-10-28 17:58:18
Temat: Re: serek mascarpone> ma sie calkiem dobrze - ja go miksuje (jesli do tiramisu) znaczy z
> opakowania do miksera z nozem (miesnym)...
> i juz...
> a potem doprawiam dowolnie...
> rozcienczam...
A czym rozcieńczasz? Mlekiem?
Ewka, stęskniona za tiramisu
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2005-11-19 10:10:53
Temat: Re: serek mascarpone
On 24.10.2005 23:23, in article djjmtb$da7$...@a...news.tpi.pl,
"Marsjasz" <m...@p...NOSPAM.neostrada.pl> wrote:
> rina napisał(a):
>>> ja zastepuje np. takim:
>>> http://www.hipernet24.pl/katalog.php?kat_id=1865&ord
erby=&page=1
>>> mozna odrobnke zakwasic cytryna...
>>> a 10 pln za kilo to chyba nieduzo...
>>> Mars
>>
>>
>>
>> a ktorym dokladnie, bo jakos nie moge sie zorientowac? :)
>>
>> rina
>>
>>
>
> SEREK CAPRI SEREK TYPU WŁOSKIEGO (opak. ok. 0,25kg)
> Skład: serwatka, mleko, kwas cytrynowy jako regulator kwasowości, sól
> spożywcza.
> (1kg 10.69zł)
Robisz na nim tiramisu?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |