Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia serek olomunecki

Grupy

Szukaj w grupach

 

serek olomunecki

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-09-09 18:17:07

Temat: serek olomunecki
Od: "Ana" <a...@p...com> szukaj wiadomości tego autora

Czesc Wam
Jasne że wiem że było. Nawet szukałam w google, ale jakoś nie ma.
No to jak to było z tym serkiem?
Smażyć go luzem, czy się go panieruje? A w czym?
Dostałam właśnie taki "na spróbowanie", no i nie wiem jak się do tego
zabrac.
Zlituje się ktoś?
AniaK


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-09-09 19:51:50

Temat: Re: serek olomunecki
Od: AgataW <a...@g...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

"Ana" <a...@p...com> wrote:

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-09 19:53:35

Temat: Re: serek olomunecki
Od: AgataW <a...@g...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

AgataW <a...@g...com.pl> wrote:


>No to jak to było z tym serkiem?
>Smażyć go luzem, czy się go panieruje? A w czym?
>Dostałam właśnie taki "na spróbowanie", no i nie wiem jak się do tego
>zabrac.
>

Plan "A" taki ser ma mieć około 2 cm grubości, maczamy w
rozbitym jaju potem w bułce. Czekamy aż obeschnie nieco i ponownie
do jaja i bułki. Potem na troche do lodówki.( wg. fachowców).
Smażyć na małym ogniu.


Plan "B". Roztrzepać 2 jajka, dodać 1/2 -1 szklankę mleka, sol,
pieprz ewentualnie oregano i powoli dodać mąkę cały czas
mieszając. Ma mieć konsystencję gęstej śmietany.

AgataW.
(wiecie że już raz to wysłałam i nic nie wyszło !)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-10 07:57:14

Temat: Re: serek olomunecki
Od: "Ana" <a...@e...com.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "AgataW" <a...@g...com.pl> napisał w wiadomości
news:9ngh5e$l1m$1@h1.uw.edu.pl...
> AgataW <a...@g...com.pl> wrote:
>
>
> >No to jak to było z tym serkiem?
> >Smażyć go luzem, czy się go panieruje? A w czym?
> >Dostałam właśnie taki "na spróbowanie", no i nie wiem jak się do tego
> >zabrac.
> >
>
> Plan "A" taki ser ma mieć około 2 cm grubości, maczamy w
> rozbitym jaju potem w bułce. Czekamy aż obeschnie nieco i ponownie
> do jaja i bułki. Potem na troche do lodówki.( wg. fachowców).
> Smażyć na małym ogniu.
>
>
> Plan "B". Roztrzepać 2 jajka, dodać 1/2 -1 szklankę mleka, sol,
> pieprz ewentualnie oregano i powoli dodać mąkę cały czas
> mieszając. Ma mieć konsystencję gęstej śmietany.
>
> AgataW.
> (wiecie że już raz to wysłałam i nic nie wyszło !)


Dzięki Agatko,
wieczorem spróbuję.
Pozdrawiam
AniaK


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Małe, brązowe za szybką?
o przeis na fasolowke prosze
Kombiwar - czy sa gdzies przepisy?
sos dresing do hamburgerow
Przegapiłem Makłowicza!!!

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »