« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-09-09 18:17:07
Temat: serek olomuneckiCzesc Wam
Jasne że wiem że było. Nawet szukałam w google, ale jakoś nie ma.
No to jak to było z tym serkiem?
Smażyć go luzem, czy się go panieruje? A w czym?
Dostałam właśnie taki "na spróbowanie", no i nie wiem jak się do tego
zabrac.
Zlituje się ktoś?
AniaK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-09-09 19:51:50
Temat: Re: serek olomunecki"Ana" <a...@p...com> wrote:
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-09 19:53:35
Temat: Re: serek olomuneckiAgataW <a...@g...com.pl> wrote:
>No to jak to było z tym serkiem?
>Smażyć go luzem, czy się go panieruje? A w czym?
>Dostałam właśnie taki "na spróbowanie", no i nie wiem jak się do tego
>zabrac.
>
Plan "A" taki ser ma mieć około 2 cm grubości, maczamy w
rozbitym jaju potem w bułce. Czekamy aż obeschnie nieco i ponownie
do jaja i bułki. Potem na troche do lodówki.( wg. fachowców).
Smażyć na małym ogniu.
Plan "B". Roztrzepać 2 jajka, dodać 1/2 -1 szklankę mleka, sol,
pieprz ewentualnie oregano i powoli dodać mąkę cały czas
mieszając. Ma mieć konsystencję gęstej śmietany.
AgataW.
(wiecie że już raz to wysłałam i nic nie wyszło !)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-10 07:57:14
Temat: Re: serek olomunecki
Użytkownik "AgataW" <a...@g...com.pl> napisał w wiadomości
news:9ngh5e$l1m$1@h1.uw.edu.pl...
> AgataW <a...@g...com.pl> wrote:
>
>
> >No to jak to było z tym serkiem?
> >Smażyć go luzem, czy się go panieruje? A w czym?
> >Dostałam właśnie taki "na spróbowanie", no i nie wiem jak się do tego
> >zabrac.
> >
>
> Plan "A" taki ser ma mieć około 2 cm grubości, maczamy w
> rozbitym jaju potem w bułce. Czekamy aż obeschnie nieco i ponownie
> do jaja i bułki. Potem na troche do lodówki.( wg. fachowców).
> Smażyć na małym ogniu.
>
>
> Plan "B". Roztrzepać 2 jajka, dodać 1/2 -1 szklankę mleka, sol,
> pieprz ewentualnie oregano i powoli dodać mąkę cały czas
> mieszając. Ma mieć konsystencję gęstej śmietany.
>
> AgataW.
> (wiecie że już raz to wysłałam i nic nie wyszło !)
Dzięki Agatko,
wieczorem spróbuję.
Pozdrawiam
AniaK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |