« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-02-08 21:55:09
Temat: skrzydelka pikantne w miodzie...Witam,
ostatnio uraczylem moja kobiete, skrzydelkami w sosie pikantnym z miodem, do
tego dodane byly platki owsiane:)
Pycha:) polecam, jak cos przepis moge podac.
Pozdrawiam :))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-02-09 08:34:26
Temat: Re: skrzydelka pikantne w miodzie...
Użytkownik "Oferujemy reklame!" <r...@o...info> napisał w wiadomości
news:eqg6f7$foe$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam,
>
> ostatnio uraczylem moja kobiete, skrzydelkami w sosie pikantnym z miodem, do
> tego dodane byly platki owsiane:)
>
> Pycha:) polecam, jak cos przepis moge podac.
>
Dawaj gościu :)
Pozdr
CAT
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-02-10 00:11:22
Temat: Re: skrzydelka pikantne w miodzie...
Użytkownik "Catalyst" <c...@i...pl> napisał w wiadomości
news:eqhbkj$pva$1@inews.gazeta.pl...
>
> Użytkownik "Oferujemy reklame!" <r...@o...info> napisał w
> wiadomości news:eqg6f7$foe$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> Witam,
>>
>> ostatnio uraczylem moja kobiete, skrzydelkami w sosie pikantnym z miodem,
>> do tego dodane byly platki owsiane:)
>>
>> Pycha:) polecam, jak cos przepis moge podac.
>>
> Dawaj gościu :)
>
> Pozdr
> CAT
Witam,
a wiec,
do przygotowania potrzebne bedzie;
10 skrzydelek
3/4 szklanki ketchupu pikantnego
1/2 szklanki miodu
2 lyzeczki od cukru sosu pikantnego chili vifon
Jedna garsc pokruszonych platkow owsianych/kukurydzianych
4 lyzeczki wiorek kokosowych
2 lyzeczki bazylii
1 lyzeczka oregano
Przygotowanie; skrzydelka godzine przed wrzuceniem do piecyka, sypiemy
"jarzynka" ja uzywam przypraw swoich jak polaczenie cury, ostra papryka,
slodka papryka, imbir... tak delikatnie zsypane skrzydelka odstawiamy na
godzine do lodowki.
Po godzinie wrzucamy skrzydelka na jakies 20-25 minut 200-200 stopni C do
piecyka/kuchenki. Gdy juz beda "zarumienione" po tym czasie wyjmujemy je na
3-4 minuty, pamietajac aby piecyk byl rozgrzany.
W ostatnich minutach pieczenia skrzydelek, robimy sos, ktorym po wyjeciu z
piecyka obtoczymy je i wlozymy ponownie na 10-15 minut.
Wiec, proporcje ketchupu, miodu laczymy ze soba w garnku lub misce, dobrze
miezsamy, dotego dodajemy sos chilii pikantny, i znow mieszamy aby wszystko
dobrze rozprowadzic.
Teraz czas aby do sosu dodac wiurki kokosowe, bazylie, oregano, mozna dodac
takze pieprz.
Skrzydelka osobno wkladamy i moczymy w sosie, ukladajac na blasze lub
drytfance (ja uzywam w brytfance folii alu. poniewaz pozniej resztka sosu
mozna polac delikatnie ryz - pycha;) )
gdy skrzydelka sa juz ulozone na brytfance posypujemy je od gory platkami i
wstawiamy na 10-15 minut do piekarnika.
Wyciagamy, kladziemy na talerz lub mise, do tego ryz, i jedzonko pycha;)
Polecam, sprawdzcie sami.
Pozdrawiam.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-02-10 01:34:07
Temat: Re: skrzydelka pikantne w miodzie...On 8 Lut, 21:55, "Oferujemy reklame!" <r...@o...info> wrote:
> Witam,
>
> ostatnio uraczylem moja kobiete, skrzydelkami w sosie pikantnym z miodem, do
> tego dodane byly platki owsiane:)
>
> Pycha:) polecam, jak cos przepis moge podac.
>
> Pozdrawiam :))
Bede misial sprobowac.
Dla odmiany podac Ci jak ja robie skrzydelka.
Dziele je na dwie czesci i do frytkownicy, bez przyprawiania, smaze je
na zloty kolor. Nastepnie produkije sos: sos chili, tabasco, ostry
keczup, troche octu mozna rozwodnic, ale sos musi byc ostry. Gorace
skrzydelka do duzego sloika wlewam sos i wstrzasam. Je sie jak
slonecznik, do tego pokrojona marchewka, swiezy ogorek, seler
naciowy,papryka maczane to wszysto w dipie - jogurt z serem
plesniowym.
Janusz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-02-10 08:31:24
Temat: Re: skrzydelka pikantne w miodzie...
Użytkownik "Oferujemy reklame!" <r...@o...info> napisał w wiadomości
news:eqj2kq$6sf$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Catalyst" <c...@i...pl> napisał w wiadomości
> news:eqhbkj$pva$1@inews.gazeta.pl...
>>
>> Użytkownik "Oferujemy reklame!" <r...@o...info> napisał w wiadomości
>> news:eqg6f7$foe$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>> Witam,
>>>
dZIĘKUJĘ
CAT
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-02-10 08:34:24
Temat: Re: skrzydelka pikantne w miodzie...
Użytkownik "anatol" <j...@t...pl> napisał w wiadomości
news:1171071247.300976.39510@s48g2000cws.googlegroup
s.com...
> Dziele je na dwie czesci i do frytkownicy, bez przyprawiania, smaze je
> na zloty kolor. Nastepnie produkije sos: sos chili, tabasco, ostry
> keczup, troche octu mozna rozwodnic, ale sos musi byc ostry. Gorace
> skrzydelka do duzego sloika wlewam sos i wstrzasam. Je sie jak
> slonecznik, do tego pokrojona marchewka, swiezy ogorek, seler
> naciowy,papryka maczane to wszysto w dipie - jogurt z serem
> plesniowym.
Dzięki - apropos sera z jogurtem.
widziałem na jakims discovery program "chemia kuchni" czy jakoś tak - tam koleś
zapodał fajny temat: ser plesniowy (np lazur)z czekoladą mleczną.. sprawdziłem -
pycha :)
CAT
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2007-02-10 19:17:38
Temat: Re: skrzydelka pikantne w miodzie...
Catalyst napisał(a):
> widziałem na jakims discovery program "chemia kuchni" czy jakoś tak - tam koleś
> zapodał fajny temat: ser plesniowy (np lazur)z czekoladą mleczną.. sprawdziłem -
> pycha :)
>
> CAT
Bardzo fajny program, naukowe podejscie do kuchni, mozna podpatrzec
wiele ciekawych podpowiedzi kulinarnych widziales moze w jaki sposob i
z czego robia lody.Ten ser probowalem rzeczywiscie pycha.
Anatol
sorry za literki
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2007-02-11 17:17:32
Temat: Re: skrzydelka pikantne w miodzie...anatol wrote:
plesniowym.
>
> Janusz
>
Hej, zapomniales przeprosic za literki :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2007-02-11 18:24:48
Temat: Re: skrzydelka pikantne w miodzie...On 11 Lut, 17:17, Magdalena Bassett <i...@b...com> wrote:
> anatol wrote:
>
> plesniowym.
>
>
>
> > Janusz
>
> Hej, zapomniales przeprosic za literki :-)
Przepraszam:-)
Janusz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2007-02-17 13:12:05
Temat: Re: skrzydelka pikantne w miodzie...
> Witam,
>
> ostatnio uraczylem moja kobiete, skrzydelkami w sosie pikantnym z miodem, do
> tego dodane byly platki owsiane:)
>
> Pycha:) polecam, jak cos przepis moge podac.
>
> Pozdrawiam :))
>
>
Hej!!!! :-)
Rewelacyjne!!!!!! Jesteś geniuszem kuchni!!!!
Tylko pozazdrościć Twojej żonie takiego faceta!!!!!
:-)))))
Pozdrowionka ;-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |