« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-09-07 10:15:16
Temat: sledziki:))witam::)
wczoraj zrobione sledziki sie przegryzaja wlasnie ( z czosnkiem i
majerankiem i oliwa), tylko czekac te kilka dni..
pozdrawiam cieplutko
Agata"agatonek"Mryczko
ps a na obiad panga tylko jeszce nie wiem jak
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-09-07 13:30:47
Temat: Re: sledziki:))Agata Mryczko wrote:
> witam::)
> wczoraj zrobione sledziki sie przegryzaja wlasnie ( z czosnkiem i
> majerankiem i oliwa), tylko czekac te kilka dni..
>
> pozdrawiam cieplutko
> Agata"agatonek"Mryczko
> ps a na obiad panga tylko jeszce nie wiem jak
proponue w ciescie piwnym..
maka, jako lub dwa, piwo do konsystencji gestego ciasta
troche przypraw ziolowych i sól do ciasta
pange skropic cytryna lekko posolic, posypac ziolami wg preferencji
w ciasto i na patelnie...
ogien nie zasilny, coby sie ciasto na wegiel nie zjaralo..
wychodzi rewelacyjnie soczysta, w skorupce z ciasta.. dla mnie bomba..:-)
--
gruby
zeby mi sie tak chcialo, jak mi sie nie chce..
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-09-07 16:03:53
Temat: Re: sledziki:))
Gruby napisał(a):
> Agata Mryczko wrote:>
>> > ps a na obiad panga tylko jeszce nie wiem jak
>
> proponue w ciescie piwnym..
> maka, jako lub dwa, piwo do konsystencji gestego ciasta
> troche przypraw ziolowych i sól do ciasta
> pange skropic cytryna lekko posolic, posypac ziolami wg preferencji
> w ciasto i na patelnie...
> ogien nie zasilny, coby sie ciasto na wegiel nie zjaralo..
> wychodzi rewelacyjnie soczysta, w skorupce z ciasta.. dla mnie bomba..:-)
hmmm brzmi całkiem apetycznie.... następnym razem będzie w cieście
( w sumie teraz też miała być ale lenistwo..)
pozdrawiam cieplutko
Agata"agatonek"Mryczko
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-09-08 07:13:23
Temat: Re: sledziki:))> witam::)
> wczoraj zrobione sledziki sie przegryzaja wlasnie ( z czosnkiem i
> majerankiem i oliwa), tylko czekac te kilka dni..
Sie zapytam (tak z ciekawości) - płaty śledziowe solone i wymoczone?
Inne? jakie?
Pozdrówka!
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-09-08 10:41:29
Temat: Re: sledziki:))
Amanda napisał(a):
> > witam::)
> > wczoraj zrobione sledziki sie przegryzaja wlasnie ( z czosnkiem i
> > majerankiem i oliwa), tylko czekac te kilka dni..
> Sie zapytam (tak z ciekawości) - płaty śledziowe solone i wymoczone?
> Inne? jakie?
takie platy solone kupione na wage wymoczone chwile w mineralnej/
mleku pokrojone w kawalki (a potem ukladane warstwowo nasmarowane
czosnkiem i majerankiem) sledzie majeranek zabki czosnku, oliwa i tak
az sie skoncza::) i co chwila je wyjadam :))
pozdrawiam cieplutko
Agata"agatonek"Mryczko
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-09-08 12:44:34
Temat: Re: sledziki:))> takie platy solone kupione na wage wymoczone chwile w mineralnej/
> mleku pokrojone w kawalki (a potem ukladane warstwowo nasmarowane
> czosnkiem i majerankiem) sledzie majeranek zabki czosnku, oliwa i tak
> az sie skoncza::) i co chwila je wyjadam :))
Tak przypuszczałem - ja robie tak samo tylko z cebulą i sokiem z cytryny.
Kiedys robiłem z musztardą - ale wygladają mało apetycznie - takie utaplane w
g.... ;-)
Pozdrówka!
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2006-09-08 12:46:47
Temat: Re: sledziki:))> > takie platy solone kupione na wage wymoczone chwile w mineralnej/
> > mleku
Jeszcze jedno - ja mocze w zwykłej wodzie.
Mineralna/mleko lepsza?
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2006-09-08 20:47:09
Temat: Re: sledziki:))Agata Mryczko napisał(a):
> takie platy solone kupione na wage wymoczone chwile w mineralnej/
> mleku
Jesli mowisz o platach tzw. matiasach to u mnie sie to moczy
w roztworze octu (1/3 - 1/4) z przyparawami (cebulka, lisc laurowy,
ziele angielskie, sol). Dzieki temu sa pozniej bardzo
jedrne.
--
Pozdrawiam,
Sawi
w sieci: www.fruitysite.net
na ulicy: Espero 1.8 '97 LPG
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |