| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-08-08 11:55:10
Temat: smażone bananyMam ochotę na smażone bannay ale jakoś brak mi inspiracji.
Będę wdzięczny za podpowiedź jak się najlepiej zabrać za zrobienie takiego
deserku.
Morfinista
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-08-08 11:59:00
Temat: Re: smażone banany
Użytkownik "mor_fina" <m...@N...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:bh032u$col$1@inews.gazeta.pl...
> Mam ochotę na smażone bannay ale jakoś brak mi inspiracji.
> Będę wdzięczny za podpowiedź jak się najlepiej zabrać za zrobienie takiego
> deserku.
Banany się piecze, a następnie można je polać miodem z cytryną, no i
dodatkiem likieru pomarańczowego.
makary
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-08 12:00:40
Temat: Re: smażone bananykiedyś , będą nieprawdopodobnie znudzony dopuściłem się takiej małej
wariacji z bananami. Owoce pokroiłem na pół wzdłuż. Ciasto jajo,trochę mąki
i fura cynamonu. Smażyłem na głębokim oleju. Na talerzu trochę słodkiej
śmietany. Proste ale klasa.
Użytkownik "mor_fina" <m...@N...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:bh032u$col$1@inews.gazeta.pl...
> Mam ochotę na smażone bannay ale jakoś brak mi inspiracji.
> Będę wdzięczny za podpowiedź jak się najlepiej zabrać za zrobienie takiego
> deserku.
>
> Morfinista
>
> --
> Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl ->
http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-08 12:38:42
Temat: Re: smażone bananyDzienks za pomysły
oj bede bananowal w wekend
Morfi
> kiedyś , będą nieprawdopodobnie znudzony dopuściłem się takiej małej
> wariacji z bananami. Owoce pokroiłem na pół wzdłuż. Ciasto jajo,trochę mąki
> i fura cynamonu. Smażyłem na głębokim oleju. Na talerzu trochę słodkiej
> śmietany. Proste ale klasa.
> Użytkownik "mor_fina" <m...@N...gazeta.pl> napisał w wiadomości
> news:bh032u$col$1@inews.gazeta.pl...
> > Mam ochotę na smażone bannay ale jakoś brak mi inspiracji.
> > Będę wdzięczny za podpowiedź jak się najlepiej zabrać za zrobienie takiego
> > deserku.
> >
> > Morfinista
> >
> > --
> > Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl ->
> http://www.gazeta.pl/usenet/
>
>
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-08 12:50:37
Temat: Re: smażone bananyPyszne sa pieczone na grilu. Jak zczernieja, to nalezy je przekroic, posypac
cynamonem (bez przesady) i wiorkami migdalowymi.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-08 12:54:53
Temat: Re: smażone bananymor_fina wrote:
> Mam ochotę na smażone bannay ale jakoś brak mi inspiracji.
> Będę wdzięczny za podpowiedź jak się najlepiej zabrać za zrobienie
> takiego deserku.
kiedys jadlem banany z grilla. pychota :) banany w skorce nacietej wzdluz z
jednej strony kladziesz na grillu (nacieta strona w strone nieba :) ),
grillujesz i co pewien czas skrapiasz piwem. polecam :)
--
----------------------------------------------
--- Michał "Solos" Raczko ---
--- GG 3115539 ---
----------------------------------------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-08 13:30:52
Temat: Re: smażone bananyJa sewuję banany z grilla bez nacinania bo i tak pekną , następnie kładziemy
na to duuużo serka waniliowego najlepiej danone mozna dodać do tego wiśnie
drylowane z kompotu
lampart
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-08 14:14:34
Temat: RE: smażone banany> Mam ochotę na smażone bannay ale jakoś brak mi inspiracji.
> Będę wdzięczny za podpowiedź jak się najlepiej zabrać za
> zrobienie takiego
> deserku.
>
> Morfinista
>
> --
Witam !
Ja czasami swojej rodzince robię taki smakołyk banany obrane przecięte na
pół i do mikrofali na 20 sekund potem na to nutella albo inszy krem
czekoladowy jeszcze na 10 sekund i posypuję orzechami włoskimi . Niezła
pychotka ale i bomba kaloryczna.
Pozdrawiam ze smakiem Asia M. z Olsztyna
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-10 12:50:34
Temat: Re: smażone banany
Ulka wrote:
> Pyszne sa pieczone na grilu. Jak zczernieja, to nalezy je przekroic, posypac
> cynamonem (bez przesady) i wiorkami migdalowymi.
wyprobowalem w piatek i rzeczywiscie wyszly b.dobre,
z tym, ze zamiast wiorkow migdalowych postawilem na stole miseczke z utarta
czekolada i kazdy posypywal sobie wedlug uznania juz na talerzu, czekolada sie
rozpouscila na goracym bananie i tworzyla swietny sosik
polecam
wiku
--
http://www.breakbeat.pl/
MAY THE BREAKZ BE WITH YOU
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |