« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-05-30 08:54:49
Temat: sok pomidorowySzanowni grupowicze!
Kupilam w Macro 12 litrow (wiem ze przesadzilam, ale sie nie dalo mniej, a
mnie jakos tak przypililo..) soku pomidorowego (chyba Hortex) i po wypiciu
wiekszej
czesci (po prostu w kielichu z przyprawami) juz mi sie znudzil.
Moze znacie jakies inne mozliwosci wykorzystania go? Moze cos z
mieskiem..mniam..?
Pozdrowienia,
Malgorzatka
A moze z wodeczka... Tylko jak to dokladnie sie robi..?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-05-30 09:04:21
Temat: Re: sok pomidorowymoze jako skladnik zupy pomidorowej?
Malgorzatka wrote:
> Szanowni grupowicze!
> Kupilam w Macro 12 litrow (wiem ze przesadzilam, ale sie nie dalo mniej, a
> mnie jakos tak przypililo..) soku pomidorowego (chyba Hortex) i po wypiciu
> wiekszej
> czesci (po prostu w kielichu z przyprawami) juz mi sie znudzil.
> Moze znacie jakies inne mozliwosci wykorzystania go? Moze cos z
> mieskiem..mniam..?
> Pozdrowienia,
> Malgorzatka
>
> A moze z wodeczka... Tylko jak to dokladnie sie robi..?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-05-30 09:20:39
Temat: Re: sok pomidorowy
> A może z wodeczka... Tylko jak to dokladnie sie robi..?
2 części soku, jedna część wódki, odrobina soli do smaku, kilka kropli sosu
Worcester i tabasko, gałązka selera naciowego do przegryzania i to by było
na tyle
Natomiast mnie na bazie soku wyszedł bardzo dobry sos boloński - mięsko
mielone wołowe podsmażamy na oliwie, dodajemy bazylii i czosnku, podsmażamy
razem, wlewamy litr soku pomidorowego na ok 1 kg mięsa, dusimy, dodajemy sól
i pieprz cayenne do smaku, na koniec świeżo siekaną drobną natkę pietruszki.
Ja osobiście wrzucam ( bo sos musi być gęsty ) sos z mięsem do dużego
naczynia w którym mam świeżo ugotowane spaghetti, mieszam razem i podaję na
stół ze specjalnym nabieraczem do makaronu. Obok w miseczce parmezan.
Lilly was Herę
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-05-30 09:41:35
Temat: Odp: sok pomidorowy
Użytkownik Lilly was here <:)@com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:8h00sb$rsj$...@f...man.torun.pl...
>
>
> > A może z wodeczka... Tylko jak to dokladnie sie robi..?
>
> 2 części soku, jedna część wódki, odrobina soli do smaku, kilka kropli
sosu
> Worcester i tabasko, gałązka selera naciowego do przegryzania i to by było
> na tyle
>
Leje sie to do szkla w ten sposob aby powstaly dwie warstwy, na dole alkohol
u gory sok, przechylajac wypijamy najpierw alkohol i popijamy sokim, chyba
to jest tak i nic nie pokrecilem :-))
Alkohol moze byc bardzo mocny.
--
Pozdrawiam
-------------------------------------------------
Janusz
ICQ: 31950147
d...@p...fm
-------------------------------------------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-05-30 15:58:41
Temat: Re: sok pomidorowyKonto wodeczki...
> > A moze z wodeczka... Tylko jak to dokladnie sie robi..?
Do duzego kelicha naliac soku pomidorowego. Potem ostroznie, po ostrzu noza,
wlac wodeczke, zeby zostalo dwie warstwy. Kotail sie nazywa Krwawa Meri.
Smacznego!
Maxim/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-05-30 17:55:46
Temat: Re: sok pomidorowyMaxim Abramovich <m...@b...net> wrote:
> Konto wodeczki...
> > > A moze z wodeczka... Tylko jak to dokladnie sie robi..?
> Do duzego kelicha naliac soku pomidorowego. Potem ostroznie, po ostrzu noza,
> wlac wodeczke, zeby zostalo dwie warstwy. Kotail sie nazywa Krwawa Meri.
> Smacznego!
> Maxim/
To akurat nie jest krwawa Mary.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-05-30 17:55:52
Temat: Re: Odp: sok pomidorowyJanusz Danak <d...@p...fm> wrote:
> Użytkownik Lilly was here <:)@com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisa":8h00sb$rsj$...@f...man.torun.pl...
> >
> >
> > > A może z wodeczka... Tylko jak to dokladnie sie robi..?
> >
> > 2 części soku, jedna część wódki, odrobina soli do smaku, kilka kropli
> sosu
> > Worcester i tabasko, ga"ązka selera naciowego do przegryzania i to by by"o
> > na tyle
> >
> Leje sie to do szkla w ten sposob aby powstaly dwie warstwy, na dole alkohol
> u gory sok, przechylajac wypijamy najpierw alkohol i popijamy sokim, chyba
> to jest tak i nic nie pokrecilem :-))
> Alkohol moze byc bardzo mocny.
Myla Ci sie dwa sposoby picia alkoholu z sokiem pomidorowym. Klasyczny
koktajl Bloody Mary (sok pomidorowy z przyprawami + wodka, wymieszane w
shakerze) i taki, w ktorym nalewa sie warstwe soku i spirytusu, nie
mieszajac ich ze soba. Nie radzilbym mylis tego w praktyce.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-05-31 06:07:13
Temat: Odp: Odp: sok pomidorowy
Użytkownik Wladyslaw Los <w...@t...com.pl> w wiadomooci do grup
dyskusyjnych napisał:1ebgmr6.1kfo01i12md4vtN%w...@t...com.pl...
> Janusz Danak <d...@p...fm> wrote:
>
> > Użytkownik Lilly was here <:)@com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> > napisa":8h00sb$rsj$...@f...man.torun.pl...
> > >
> > >
> > > > A może z wodeczka... Tylko jak to dokladnie sie robi..?
> > >
> > > 2 części soku, jedna część wódki, odrobina soli do smaku, kilka kropli
> > sosu
> > > Worcester i tabasko, ga"ązka selera naciowego do przegryzania i to by
by"o
> > > na tyle
> > >
> > Leje sie to do szkla w ten sposob aby powstaly dwie warstwy, na dole
alkohol
> > u gory sok, przechylajac wypijamy najpierw alkohol i popijamy sokim,
chyba
> > to jest tak i nic nie pokrecilem :-))
> > Alkohol moze byc bardzo mocny.
> Myla Ci sie dwa sposoby picia alkoholu z sokiem pomidorowym. Klasyczny
> koktajl Bloody Mary (sok pomidorowy z przyprawami + wodka, wymieszane w
> shakerze)
Tos mnie oswiecil, zawsze myslalem ze Krwawa Mery to ten napitek
dwuwarstwowy, no coz nigdy w drinkach i itp. nie bylem mocny
i taki, w ktorym nalewa sie warstwe soku i spirytusu, nie
> mieszajac ich ze soba. Nie radzilbym mylis tego w praktyce.
Domyslam sie, wymieszany spiryt z sokiem nie bylby chyba za dobry, i
prawdopodobnie scial by sok, ale to tylko dywagacje teoretyka.
--
Pozdrawiam
-------------------------------------------------
Janusz
ICQ: 31950147
d...@p...fm
-------------------------------------------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-05-31 06:45:13
Temat: Re: sok pomidorowy
Uzytkownik "Maxim Abramovich" <m...@b...net> napisal w wiadomosci
news:3933e4a3@news.bezeqint.net...
> Konto wodeczki...
> > > A moze z wodeczka... Tylko jak to dokladnie sie robi..?
> Do duzego kelicha naliac soku pomidorowego. Potem ostroznie, po ostrzu
noza,
> wlac wodeczke, zeby zostalo dwie warstwy. Kotail sie nazywa Krwawa Meri.
> Smacznego!
> Maxim/
Witam
Malenkie sprostowanie: zamiast wódeczki spirytus i dodac przypraw do smaku
(np. pieprz, papryka (ostra)
etc.)
Artur
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-05-31 06:47:54
Temat: Re: Re: sok pomidorowy
Użytkownik "Janusz Danak" <d...@p...fm> napisał w wiadomości
news:l_1Z4.52406$zA1.1213973@news.tpnet.pl...
>
> Użytkownik Wladyslaw Los <w...@t...com.pl> w wiadomooci do grup
> dyskusyjnych napisał:1ebgmr6.1kfo01i12md4vtN%w...@t...com.pl...
> > Janusz Danak <d...@p...fm> wrote:
> >
> > > Użytkownik Lilly was here <:)@com.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych
> > > napisa":8h00sb$rsj$...@f...man.torun.pl...
> > > >
> > > >
> > > > > A może z wodeczka... Tylko jak to dokladnie sie robi..?
> > > >
> > > > 2 części soku, jedna część wódki, odrobina soli do smaku, kilka
kropli
> > > sosu
> > > > Worcester i tabasko, ga"ązka selera naciowego do przegryzania i to
by
> by"o
> > > > na tyle
> > > >
> > > Leje sie to do szkla w ten sposob aby powstaly dwie warstwy, na dole
> alkohol
> > > u gory sok, przechylajac wypijamy najpierw alkohol i popijamy sokim,
> chyba
> > > to jest tak i nic nie pokrecilem :-))
> > > Alkohol moze byc bardzo mocny.
> > Myla Ci sie dwa sposoby picia alkoholu z sokiem pomidorowym. Klasyczny
> > koktajl Bloody Mary (sok pomidorowy z przyprawami + wodka, wymieszane w
> > shakerze)
> Tos mnie oswiecil, zawsze myslalem ze Krwawa Mery to ten napitek
> dwuwarstwowy, no coz nigdy w drinkach i itp. nie bylem mocny
>
> i taki, w ktorym nalewa sie warstwe soku i spirytusu, nie
> > mieszajac ich ze soba. Nie radzilbym mylis tego w praktyce.
> Domyslam sie, wymieszany spiryt z sokiem nie bylby chyba za dobry, i
> prawdopodobnie scial by sok, ale to tylko dywagacje teoretyka.
>
> --
> Pozdrawiam
> -------------------------------------------------
> Janusz
> ICQ: 31950147
> d...@p...fm
> -------------------------------------------------
>
>
Ostatnio właśnie to "trenowałem" i jakoś nie zauważyłem ścinania się soku,
pozatym mocne ale dobre (od czasu do czasu)
Artur
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |