« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-08-03 11:20:33
Temat: Re: sok z jabłekW wiadomości news:eas34d$dqs$1@nemesis.news.tpi.pl basia
<m...@p...onet.pl> napisał(a):
> i nie dodałam najwazniejszego- on się też nadaje do mieszania z
> wódką ( żubrówką lub czystą)
Hejka. Basiu, już Cię lubię. :-) Dziękuję za szczegółowy przepis i
rzucam się niezwłocznie na jabłka. ;-)
Pozdrawiam sympatycznie Ja...cki
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2006-08-03 13:50:30
Temat: Re: sok z jabłek
>>
> Hejka. Będę dodawał do słoików z sokiem zielone listki. Mam sporo mięty
> na działeczce. :-)
> Pozdrawiam naturalnie Ja...cki
>
Tego akurat nie probowałem. Może będzie lepiej niż z kroplami
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2006-08-03 14:42:07
Temat: Re: sok z jabłektomek napisał(a):
>
>>>
>> Hejka. Będę dodawał do słoików z sokiem zielone listki. Mam sporo
>> mięty
>> na działeczce. :-)
>> Pozdrawiam naturalnie Ja...cki
> Tego akurat nie probowałem. Może będzie lepiej niż z kroplami
Wątpię, czy to wyjdzie, cos te liście jako dodatek źle się mi kojarzą,
chyba coś mi kiedyś nie wyszło, ale spróbowac mozna.
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2006-08-03 14:45:18
Temat: Re: sok z jabłekDirko napisał(a):
> W wiadomości news:eas34d$dqs$1@nemesis.news.tpi.pl basia
> <m...@p...onet.pl> napisał(a):
>
>> i nie dodałam najwazniejszego- on się też nadaje do mieszania z
>> wódką ( żubrówką lub czystą)
>
> Hejka. Basiu, już Cię lubię. :-) Dziękuję za szczegółowy przepis i
> rzucam się niezwłocznie na jabłka. ;-)
> Pozdrawiam sympatycznie Ja...cki
Ja bym doradzał trochę go [dosłodzić - niekonieczne] odparować, będzie
jeszcze lepszy.
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2006-08-03 14:48:36
Temat: Re: sok z jabłekskryba napisał(a):
[...]
> Jabłko jabłku nierówne.
> Jedne dają dużo soku mało pulpy a inne odwrotnie
Dlatego też i są róznie klasyfikowane pod względem przydatności
konsumpcyjnej/przerobowej.
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2006-08-03 15:49:28
Temat: Re: sok z jabłek
Użytkownik "Jerzy Nowak" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
news:eat2dv$4ks$1@atlantis.news.tpi.pl...
> skryba napisał(a):
> [...]
> > Jabłko jabłku nierówne.
> > Jedne dają dużo soku mało pulpy a inne odwrotnie
>
> Dlatego też i są róznie klasyfikowane pod względem przydatności
> konsumpcyjnej/przerobowej.
A w ogóle to warto byłoby chyba na ten temat poczytać - nawet stareńka
Kuchnia Polska, jaka się pęta u mnie w domu, wymienia odmiany jabłek
deserowe i do przerobu, o pasteryzacji już nawet nie wspomnę złośliwie:)
Pozdrawiam, Basia.
--
http://tabaza.sapijaszko.net/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2006-08-03 18:07:29
Temat: Re: sok z jabłekW wiadomości news:eat60n$hmj$1@atlantis.news.tpi.pl Basia Kulesz
<b...@i...pl> napisał(a):
>
> ... o pasteryzacji już nawet nie wspomnę złośliwie:)
>
Hejka. Złośliwość potęguje się z wiekiem złośliwca. ;-)
Pozdrawiam kostycznie Ja...cki
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2006-08-03 18:14:22
Temat: Re: sok z jabłekDirko napisał(a):
> W wiadomości news:eat60n$hmj$1@atlantis.news.tpi.pl Basia Kulesz
> <b...@i...pl> napisał(a):
>> ... o pasteryzacji już nawet nie wspomnę złośliwie:)
>>
> Hejka. Złośliwość potęguje się z wiekiem złośliwca. ;-)
> Pozdrawiam kostycznie Ja...cki
Nie napisała przeca "przez złośliwość" więc ...
?-)
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2006-08-03 21:40:08
Temat: Re: sok z jabłek
Użytkownik "Jerzy Nowak" <0...@m...pl> napisał w
wiadomości news:eat2dv$4ks$1@atlantis.news.tpi.pl...
> skryba napisał(a):
> [...]
> > Jabłko jabłku nierówne.
> > Jedne dają dużo soku mało pulpy a inne odwrotnie
>
> Dlatego też i są róznie klasyfikowane pod względem przydatności
> konsumpcyjnej/przerobowej.
> pozdr. Jerzy
Czyli jedne dają dużo soku mało pulpy a inne odwrotnie bo jabłko
jabłku nierówne.
Pozdrawiam
skryba
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2006-08-04 00:39:06
Temat: Re: sok z jabłek
"Dirko" <d...@n...pl> wrote in message
news:eate5m$qp7$1@nemesis.news.tpi.pl...
>W wiadomości news:eat60n$hmj$1@atlantis.news.tpi.pl Basia Kulesz
> <b...@i...pl> napisał(a):
>>
>> ... o pasteryzacji już nawet nie wspomnę złośliwie:)
>>
> Hejka. Złośliwość potęguje się z wiekiem złośliwca. ;-)
> Pozdrawiam kostycznie Ja...cki
Jesteś nieludzko żłośliwy, złośliwcze!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |