« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-09-01 12:11:22
Temat: sos czosnkowy Witam
Mam pytanie czy ktos nie zna dobrego przepisu na sos czosnkowy??
Najlepiej by bylo gdyby byl taki jak podaja w restausracjach SFINX.
--
Pozdrawiam
BESTIA
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-09-01 13:36:48
Temat: Re: sos czosnkowy
Użytkownik "BESTIA" <m...@n...one.pl> napisał w wiadomości
news:bivd3l$mh8$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam
>
> Mam pytanie czy ktos nie zna dobrego przepisu na sos czosnkowy??
> Najlepiej by bylo gdyby byl taki jak podaja w restausracjach SFINX.
Ja go robie w bardzo prosty sposob:
-smietana lub jogurt naturalny
-czosnek wycisniety przez praske (ilosc zalezy od zamilowania do smaku
czosnkowego i od ilosci jogurtu)
-majozez do smaku i takze zgodnie z indywidualnym smakiem
-sol, pieprz
Wszystko razem porzadnie wymieszac.
Pozdrawiam
Mandragorax
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-01 13:41:10
Temat: Re: sos czosnkowyBazą sosów podawanych w Sfinksie/Piramidzie jest majonez.
Ja robię sosy czosnkowe na bazie serków naturalnych typu "Bieluch" czy
"Tosca".
Pozdrawiam serdecznie,
Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-01 13:55:27
Temat: Re: sos czosnkowy
Użytkownik "mandragorax" <m...@o...pl> napisał w wiadomości
news:bivi4i$e40$1@nemesis.news.tpi.pl...
> -smietana lub jogurt naturalny
> -czosnek wycisniety przez praske (ilosc zalezy od zamilowania do smaku
> czosnkowego i od ilosci jogurtu)
> -majozez do smaku i takze zgodnie z indywidualnym smakiem
> -sol, pieprz
> Wszystko razem porzadnie wymieszac.
A ja do tego daję jeszcze kilka kropel cytryny - cudnie wyostrza i podkreśla
smak.
sowa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-01 15:11:53
Temat: Re: sos czosnkowySowa wrote:
> Użytkownik "mandragorax" <m...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:bivi4i$e40$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
>> -smietana lub jogurt naturalny
>> -czosnek wycisniety przez praske (ilosc zalezy od zamilowania do
>> smaku czosnkowego i od ilosci jogurtu)
>> -majozez do smaku i takze zgodnie z indywidualnym smakiem
>> -sol, pieprz
>> Wszystko razem porzadnie wymieszac.
>
> A ja do tego daję jeszcze kilka kropel cytryny - cudnie wyostrza i
> podkreśla smak.
Zrobilem tak jak powyzej. Calkiem dobry sosik wyszed :).
Nastepnym razem wyprubuje z tymi serkami naturalnymi.
Dziekuje za przepis :)
--
pozdrawiam
BESTIA
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-01 18:06:41
Temat: Re: sos czosnkowyUżytkownik "Sowa" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
>
> A ja do tego daję jeszcze kilka kropel cytryny - cudnie wyostrza i
podkreśla
> smak.
No i posiekany koperek (tyle ze nie do wszystkiego pasuje)
Jest tez opcja z drobno pokrojonym swiezym ogorkiem
Smacznego
Kuba
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-01 18:16:19
Temat: Re: sos czosnkowy
> Ja robię sosy czosnkowe na bazie serków naturalnych typu "Bieluch" czy
> "Tosca".
oj tak..Tosca ..a jaki z niego serniczek wychodzi... :)
musze w koncu wydebic od babuni przepis :)
gREG
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-01 18:28:01
Temat: Re: sos czosnkowy
Użytkownik "Kuba" <j...@w...pl> napisał w wiadomości
news:RUL4b.49457$2k4.514390@news.chello.at...
> > A ja do tego daję jeszcze kilka kropel cytryny - cudnie wyostrza i
> podkreśla
> > smak.
>
> No i posiekany koperek (tyle ze nie do wszystkiego pasuje)
> Jest tez opcja z drobno pokrojonym swiezym ogorkiem
Oj tak. Z ogórkiem, ale bez koperku i majonezu wtedy.
Mniam. :-)
A pyszny jest jeszcze taki jak powyżej, ale zamiast czosnku dać łyżkę
ostrego chrzanu i natkę pietruszki.
Cudny do buraków, pomidorów, warzyw na ciepło.
Sowa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |