« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-09-29 07:10:56
Temat: stronahttp://www.tpi.poznan.pl/kuchnia.html - jemy po irlandzku...
AgataW.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-09-29 07:15:42
Temat: Re: strona
>http://www.tpi.poznan.pl/kuchnia.html - jemy po irlandzku...
>
>AgataW.
Bardzo ladna stronka, ale za bardzo "luzem" dla mnie....jako
oceniacz stron internetowych by nie zdala u mnie, a szkoda...
i tak ku leciutkiemu sprostowaniu:
colcannon - nie koniecznie na Halloween..
kartofle - niekoniecznie w mundurkach (czestotliowsc pewnie jak
wszedzie indziej)
wedlina na kolacje - zalezy gdzie. Irlandia kraj biedny....
Bread and butter pudding - ogolnobrytyjskie
czepiam sie, jestem malpa - wiem, ale to tak jakby napisac -
bigos jest do jedzenia po polowaniu..co sobie cudzoziemiec
pomysli???hehe
polecam champ i colcannon
Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-29 19:10:07
Temat: Re: strona> http://www.tpi.poznan.pl/kuchnia.html - jemy po irlandzku...
>
> AgataW.
Jesli mozna to jedna rada:
IRISH COFFEE
"Na koniec powoli nalewamy do kieliszka gęstą śmietanę. (śmietana powinna się
utrzymać na powierzchni kawy) " - lej ja po lyzeczce
iza
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-30 13:01:07
Temat: Re: stronaKrysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
>Bardzo ladna stronka, ale za bardzo "luzem" dla mnie....jako
>oceniacz stron internetowych by nie zdala u mnie, a szkoda...
>i tak ku leciutkiemu sprostowaniu:
>colcannon - nie koniecznie na Halloween..
>kartofle - niekoniecznie w mundurkach (czestotliowsc pewnie jak
>wszedzie indziej)
>wedlina na kolacje - zalezy gdzie. Irlandia kraj biedny....
>Bread and butter pudding - ogolnobrytyjskie
>
>
>czepiam sie, jestem malpa - wiem (ciach)
Nooo! :)
ale bardzo sensowny komentarz. Podoba mi się.
Dziękujemy.
AgataW.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-30 16:11:22
Temat: Re: stronawisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
>
> Powinna chyba byc smietanka, bo dla mnie smietama to zawsze kwasna, a do
> Irish Coffee powninna byc slodka.
>
> Czepiam sie ?
tak
śmietana to tłuste mleko. Jak jest kwaśna to jest to kwaśna śmietana,
jak nie, to jest to słodka śmietana. Creme fraiche to kwaśna tłusta
śmietana, a creme double to jeszcze tłustsza słodka śmietana. No i
jeszcze masło jest ;-))
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-30 16:14:01
Temat: Re: strona.
>> >
>> > AgataW.
>> Jesli mozna to jedna rada:
>> IRISH COFFEE
>> "Na koniec powoli nalewamy do kieliszka gęstą śmietanę. (śmietana powinna
>się
>> utrzymać na powierzchni kawy) " - lej ja po lyzeczce
>>
>> iza
>>
>>
>> --
>> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
>
>Powinna chyba byc smietanka, bo dla mnie smietama to zawsze kwasna, a do
>Irish Coffee powninna byc slodka.
>
>Czepiam sie ?
>
>pozdrawiam,
>
>Slav
>
no pewnie, ze sie czepiasz ;)), alre raczej tlumaczenia
tu po "naszemu" to jest "cream" i tyle...nie ma "lilttle cream" ,
moze to dlatego
hehehehe
Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-30 18:45:05
Temat: Re: strona
<i...@y...com> wrote in message
news:0d2e.00000000.3bb61c8e@newsgate.onet.pl...
> > http://www.tpi.poznan.pl/kuchnia.html - jemy po irlandzku...
> >
> > AgataW.
> Jesli mozna to jedna rada:
> IRISH COFFEE
> "Na koniec powoli nalewamy do kieliszka gęstą śmietanę. (śmietana powinna
się
> utrzymać na powierzchni kawy) " - lej ja po lyzeczce
>
> iza
>
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
Powinna chyba byc smietanka, bo dla mnie smietama to zawsze kwasna, a do
Irish Coffee powninna byc slodka.
Czepiam sie ?
pozdrawiam,
Slav
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-30 23:32:43
Temat: Re: strona>creme double to jeszcze tłustsza słodka śmietana.
czy to jest to samo co whipping cream albo heavy cream?
Dot
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-01 06:06:14
Temat: Re: stronaOn 30 Sep 2001 23:32:43 GMT, l...@a...com (Lilibell555)
wrote:
>>creme double to jeszcze tłustsza słodka śmietana.
>
>czy to jest to samo co whipping cream albo heavy cream?
>Dot
double cream = heavy cream. whipping - do ubicia - ma dziwna
konsystencje - jest mocno plynna, jak single cream, czyli
chudsza, ciensza smietana, ktora sie nie ubije. i tu sie kolo
zamknelo ;)
Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-01 08:07:47
Temat: Re: strona>
> >creme double to jeszcze tłustsza słodka śmietana.
>
> czy to jest to samo co whipping cream albo heavy cream?
nie wiem, czy w Zaoceanii to wogóle można kupić. Ma, zdaje się, 60%
tłuszczu i jest prawdziwą, żywą śmietaną z mleka krowiego bez
jakichkolwiek dodatków. Jak byłem przed paru laty na Florydzie, to nie
mogłem dostać normalnego masła, wszystko low fat, low cholesterol i
podobne ścierki ;-))
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |