| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-09-29 07:09:45
Temat: co do sernika?czesc
Jadłam kiedys sernik o spodzie ciemnym ale to nie bylo zwykle ciasto to bylo
podobne do piernikowego bardzo bobre ( abo nawet smak murzynka) nie miem
dokladnie okreslic ma moze ktos na to przepis:))))
pozdrawiam ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-09-29 09:30:14
Temat: Re: co do sernika?to na 18276438765% byla tzw. Izaura czyli murzynek z serem czy tez sernik z
murzynkiem jak kto woli
przepis z http://www.kulinaria.pl
Izaura
Składniki
Ciasto: Po 1,5 szklanki mąki i cukru, 3 łyżki kakao, kostka margaryny, 3
łyżeczki proszku do pieczenia, torebka cukru waniliowego, 4 jaja. Masa
serowa: 50-70 dag sera białego, 4 jaja, szklanka cukru, pół kostki masła,
wiórki kokosowe
Sposób przyrządzania
Margarynę, cukier, kakao oraz cukier waniliowy podlać pięcioma łyżkami wody
i gotować 5 min. Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę.
Odlać pół szklanki masy. Do reszty dodać mąkę, proszek do pieczenia i pianę
z białek. Wlać ciasto do formy. Ser zemleć, połączyć z pozostałymi
składnikami, utrzeć na gładką masę, wyłożyć na ciasto. Piec 60 min w
piekarniku o temperaturze 200°C. Po upieczeniu polać pozostałą masą kakaową
i posypać wiórkami kokosowymi.
moja mama dodawala 8 lyzek spirytusu do murzynka
wychodzilo pycha
ale iekla to tydzien w tydzien i sie szybko znudzilo, przynajmniej mi
ale dobre, owszem:)
pozdry Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |