Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia sushi z kalmarem ???

Grupy

Szukaj w grupach

 

sushi z kalmarem ???

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-07-08 11:46:21

Temat: sushi z kalmarem ???
Od: wiku <s...@r...pl> szukaj wiadomości tego autora

jak przygotowac kalmara do sushi, zeby nie byl gumowaty ?
gotuje sie go tylko, czy wywmaga jakiejs specjalnej obrobki ?

btw. moze ktos widzial w warszawie foremki do nigiri ?

pozdro
wiku

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-07-08 20:04:37

Temat: Re: sushi z kalmarem ???
Od: "Art(Gruby)" <s...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

On Thu, 08 Jul 2004 13:46:21 +0200, wiku
<s...@r...pl> wrote:

>jak przygotowac kalmara do sushi, zeby nie byl gumowaty ?
>gotuje sie go tylko, czy wywmaga jakiejs specjalnej obrobki ?
>
>btw. moze ktos widzial w warszawie foremki do nigiri ?
>
>pozdro
>wiku


Foremki??? Nigiri "wyciska sie" palcami i dlonia...

Art(Gruby)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-08 21:28:53

Temat: Re: sushi z kalmarem ???
Od: wiku <s...@a...waw.pl> szukaj wiadomości tego autora

Art(Gruby) wrote:

> Foremki??? Nigiri "wyciska sie" palcami i dlonia...
>
wiem, wiem - tyle za mi kazde w innym ksztalcie wychodzi dlatego
chcialem sobie ulatwic zycie ;)

pozdro
wiku

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-09 12:48:34

Temat: Re: sushi z kalmarem ???
Od: Piotr Zawadzki <p...@f...pl> szukaj wiadomości tego autora

wiku napisał:

> jak przygotowac kalmara do sushi, zeby nie byl gumowaty ?
> gotuje sie go tylko, czy wywmaga jakiejs specjalnej obrobki ?
(...)

Może stłuc go trochę? Nie wiem, tak tylko przyszło mi na myśl...

Pzdr
PWZ

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-10 20:34:09

Temat: Re: sushi z kalmarem ???
Od: a...@i...org szukaj wiadomości tego autora

On Thu, 08 Jul 2004 23:28:53 +0200, wiku <s...@a...waw.pl> wrote:

>Art(Gruby) wrote:
>
>> Foremki??? Nigiri "wyciska sie" palcami i dlonia...
>>
>wiem, wiem - tyle za mi kazde w innym ksztalcie wychodzi dlatego
>chcialem sobie ulatwic zycie ;)
>
>pozdro
>wiku


Praktyka czyni mistrza...;-)))
A w kwestii zasadniczej - na surowo - umyj wytrzyj pokroj na kawalki
4x2 cm i zajadaj.
Jezeli chcesz gotowac to albo bardzo krotko - 10 min max albo dlugo -
45 - 60 min.

Art(Gruby)

"And no one sings me lullabies
And no one makes me close my eyes
So I throw the windows wide "

;-))))

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

urodzinowy grill
Kto zna dobry przepis na konfitury z truskawek??
nowakuchnia MB
prośba o pomoc
ciasto naleśnikowe

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »