Data: 2007-11-29 10:45:31
Temat: Re: szczepionka przeciw nadcisnieniu
Od: "jangr" <j...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Piotr Curious Gluszenia Slawinski"
<c...@g...internetdsl.tpnet.pl> napisał w wiadomości
news:fi45qv$j6t$3@nemesis.news.tpi.pl...
>> Surowe mięso w Polsce - wołowina na tzw. "tatara" - je się ją na surowo.
>> A zagrożenia? Ktoś wie?
> lol, wszystkie rodzaje pasozytow , barbiturany, antybiotyki, metale
> ciezkie,
> wirusy... zalezy od zrodla padliny ktora zamierzasz zjesc, moge wiedziec
> jaki jest koszt jednej dawki takiego miesa , w sensie od strony
> laboratorium i weryfikacji 'norm' w miejscu w ktorym mieszkasz?
> bo tu raczej nie dla smiertelnika i takie mieso nie jest dopuszczone do
> sprzedazy
W każdej restauracji w Polsce można sobie zamówić tatara.
Wykonuje się go z surowego mięsa wołowego, prawdopodobnie polędwicy
mielonej, żółtka jaja, ogórka kiszonego, cebulki, itd.
Jeśli ktoś z Was - czytaczy - jest kucharzem i zna szczegóły, to prosimy.
Janusz
|