« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-05-24 07:52:01
Temat: szczupakOsobiscie zlowionego szczupaka 3kg po wypatroszeniu
wczoraj zapodalem kolegom
Najpierw go natarlem czosnkiem i cytryna zeby zgubil specyficzny zapach
potem zrobilem filety, ktore zatapialem w ciescie z moaki kukurydzianej
z wszystkimi przyprawami pieprz sol i takie tam
potem na goraca patelnie z planta po pare minut z kazdej strony i na talerz
z salatka zielona
rewleacja takiej wyzerki dawno nie bylo, wszyscy byli zachwyceni a ja
jeszcze do teraz czuje w moich kubkach smakowych wspanialy smak szczupaka
ktory zapewne nie byl tak zadowolony jak ja.
podzrawiam
pablo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-05-24 08:20:48
Temat: Re: szczupak> Osobiscie zlowionego szczupaka 3kg po wypatroszeniu
Gratukuje - takie sztuki są chyba najlepsze ( zaraz obok tych 1,5 kg :)))))
> Najpierw go natarlem czosnkiem i cytryna zeby zgubil specyficzny zapach
No i tu nie chwytam - jaki specyficzny zapach ??? Złowiłem kilka szczupaków
w rzyciu i jadłem je potem ale ni wiem nic o "specyficznym" zapachu ?
Poza tym słodkowodną rybę drapieżną tak obcesowo traktować czosnkiem zamiast
delektować się naturalnym aromatem - odrobina soli, bez panierki i smażyć na
oliwie albo na folii na grilu ( na folii a nie w :)))
Lilly was here
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-05-24 13:57:56
Temat: Re: szczupak> ...................Najpierw go natarlem czosnkiem i cytryna zeby zgubil
> specyficzny zapach
> potem zrobilem filety, ktore zatapialem w ciescie z moaki kukurydzianej
> z wszystkimi przyprawami pieprz sol i takie tam
> potem na goraca patelnie z planta po pare minut z kazdej strony i na talerz
> z salatka zielona.............
Jesli szczupak swiezy i nie za duzy to znaczy taki do 3kg to nie ma prawa
czymkolwiek "woniec",
a ja wonieje to znaczy sie, ze niejadalny.
Dodawanie czosnku do ryby to papranie ryby, takie jest moje zdanie, choc czoosne
jada w duzych ilosciach i ryby takze.
pozdrawiam,
Slav
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-05-24 13:58:57
Temat: Re: szczupak> ...................Najpierw go natarlem czosnkiem i cytryna zeby zgubil
> specyficzny zapach
> potem zrobilem filety, ktore zatapialem w ciescie z moaki kukurydzianej
> z wszystkimi przyprawami pieprz sol i takie tam
> potem na goraca patelnie z planta po pare minut z kazdej strony i na talerz
> z salatka zielona.............
Jesli szczupak swiezy i nie za duzy to znaczy taki do 3kg to nie ma prawa
czymkolwiek "woniec",
a jak wonieje to znaczy sie, ze niejadalny.
Dodawanie czosnku do ryby to papranie ryby, takie jest moje zdanie, choc
czoosnek jadam w duzych ilosciach i ryby tyz.
pozdrawiam,
Slav
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-05-24 13:59:32
Temat: Odp: szczupak
Użytkownik Lilly was here <:)@com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:8gg34f$fgd$...@f...man.torun.pl...
> > Osobiscie zlowionego szczupaka 3kg po wypatroszeniu
>
> Gratukuje - takie sztuki są chyba najlepsze ( zaraz obok tych 1,5 kg
:)))))
>
> > Najpierw go natarlem czosnkiem i cytryna zeby zgubil specyficzny zapach
>
> No i tu nie chwytam - jaki specyficzny zapach ??? Złowiłem kilka
szczupaków
> w rzyciu i jadłem je potem ale ni wiem nic o "specyficznym" zapachu ?
dla mnie szczupak generalnie wydziela silny rybi zapach i po dodaniu czosnku
redukuje ise i zapach ryby i czosnku, zostaje tylko fantazyjny smak
> Poza tym słodkowodną rybę drapieżną tak obcesowo traktować czosnkiem
zamiast
> delektować się naturalnym aromatem - odrobina soli, bez panierki i smażyć
na
> oliwie albo na folii na grilu ( na folii a nie w :)))
IMHO sol dodana przed pieczeniem gotowaniem itd psuje ogolne wlasciwosci
mieska rybci i dlatego sol dodaje dopiero na talerzu
Owszem bez panierki tez robilem np filecik wrzucam na goraca oliwe tak zeby
z obydwu stron sciac miesko a pozniej dodaje wina bialego ( moze byc
wytrawne lub pol) efektownie to wyglada poniwaz uzyskujemy ogromny slup
ognia, ktory szybko gasnie, filecik dusi sie w pozostalej czesci wina (bez
alkoholu, ktory sie spalil), radze sprobowac tez jest super, a ta panierka
byla nowosca i dlatego musialem sie podzielic nowymi doswiadczeniami
pozdrawiam
pablo
rzeszow
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-05-24 14:19:12
Temat: Odp: szczupak
Użytkownik Slavek <s...@u...net> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@u...net...
> Jesli szczupak swiezy i nie za duzy to znaczy taki do 3kg to nie ma prawa
> czymkolwiek "woniec",
> a ja wonieje to znaczy sie, ze niejadalny.
> Dodawanie czosnku do ryby to papranie ryby, takie jest moje zdanie, choc
czoosne
> jada w duzych ilosciach i ryby takze.
dla mnie wszystkie szczupaki wonieja, ryba kotra nie wonieje to sandacz i
tego statniego
faktycznie przyrzadzam (oczywiscie jak sie uda zlapac)solo tzn bez zadnych
dodatkow
natomiats szczupaki a lapie je praktycznie w kilku miejscach pachna zawsze
tak samo
chodzi mi o charaktertystyczny zapach ryby
pozdrawiam
pablo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-05-24 14:54:22
Temat: Re: szczupak... moze to nie ryba? znacie dowcip o slepcu przechodzacym obok sklepu
rybnego ?
>chodzi mi o charaktertystyczny zapach ryby
>
>
>pozdrawiam
>
>pablo
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-05-24 15:55:05
Temat: Odp: szczupak
Marcus wrote
> ... moze to nie ryba? znacie dowcip o slepcu przechodzacym obok sklepu
> rybnego ?
Faraonowie juz go znali ;-((((
Ula
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-05-25 06:49:29
Temat: Re: szczupak> No i tu nie chwytam - jaki specyficzny zapach ??? Złowiłem kilka
szczupaków
> w rzyciu i jadłem je potem ale ni wiem nic o "specyficznym" zapachu ?
Wybaczcie za "życiu" - muszę jednak działać mniej nerwowo i sprawdzać
ortografię :(((
Lilly was here
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-05-25 07:04:01
Temat: Re: szczupak> Wybaczcie za "życiu" - muszę jednak działać mniej nerwowo i sprawdzać
> ortografię :(((
A ja myslalam, ze to r to sie przypadkowo nacisnelo. :-)))
--
Wysoka jakość, niskie ceny - http://rubikon.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |