Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia szybki, prosty i smaczny obiadek

Grupy

Szukaj w grupach

 

szybki, prosty i smaczny obiadek

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-02-21 13:35:35

Temat: szybki, prosty i smaczny obiadek
Od: "Agniecha" <k...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Chcialabym podzielić się prostym przepisem na roladkę a'la ruski pieróg ;)
Przepis dotarł do mnie bez nazwy wiec nie wiem jak to to nazwać.
Ok przechodzę do konkretów:

Robimy farsz jak do ruskich pierożków. Następnie na wilgotną ściereczkę
kładziemy wafla tortowego i wykladamy na niego ok 1 centymetrową warstwę
farszu i zwijamy jak roladkę. Następnie roladkę kroimy na plastry grubości
ok 2 cm. taplamy w jajeczku, bułce tartej i hop na patelnię.

Dla mnie pycha, a do tego jeszcze suróweczka mmmniam....

Pozdrowienia,
Agniecha




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2005-02-21 13:54:25

Temat: Re: szybki, prosty i smaczny obiadek
Od: "Basia" <b...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Agniecha" <k...@w...pl> napisał w wiadomości
news:cvcobc$t8t$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Chcialabym podzielić się prostym przepisem na roladkę a'la ruski pieróg ;)
> Przepis dotarł do mnie bez nazwy wiec nie wiem jak to to nazwać.
> Ok przechodzę do konkretów:
>
> Robimy farsz jak do ruskich pierożków. Następnie na wilgotną ściereczkę
> kładziemy wafla tortowego i wykladamy na niego ok 1 centymetrową warstwę
> farszu i zwijamy jak roladkę. Następnie roladkę kroimy na plastry grubości
> ok 2 cm. taplamy w jajeczku, bułce tartej i hop na patelnię.

ale fajne;-))
Przypuszczam, ze wafel nabiera wilgoci od farszu i dzieki temu daje się
zwinąć w rulon?

Przy najbliższej okazji to sprawdzę, dzieki za pomysł

pozdrawiam
Basia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-02-21 14:10:07

Temat: Re: szybki, prosty i smaczny obiadek
Od: "Bozena" <b...@s...pw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

"Agniecha" wrote in message news:cvcobc$t8t$1@nemesis.news.tpi.pl...
| Chcialabym podzielić się prostym przepisem na roladkę a'la ruski pieróg ;)
| Przepis dotarł do mnie bez nazwy wiec nie wiem jak to to nazwać.
| Ok przechodzę do konkretów:
|
| Robimy farsz jak do ruskich pierożków. Następnie na wilgotną ściereczkę
| kładziemy wafla tortowego i wykladamy na niego ok 1 centymetrową warstwę
| farszu i zwijamy jak roladkę. Następnie roladkę kroimy na plastry grubości
| ok 2 cm. taplamy w jajeczku, bułce tartej i hop na patelnię.


No to moja mama robi inaczej... na jednym faflu rozklada farsz
rybny/drobiowy drugim przykrywa i kroi na kwadraty/prostokaty, potem
jajko+bulka i smazy... do tego kwasno-slodki sos
paprykowo-cukiniowo-warzywny w pomidorkach domowej roboty i juz nic wiecej
nie trzeba ;))

Bożenka z Wilna :-)
słoneczna miodzio dziewczyna
http://kuchenna.host.sk


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-02-21 14:41:28

Temat: Re: szybki, prosty i smaczny obiadek
Od: Lia <L...@a...poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia 2005-02-21 14:35:35 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *Agniecha* skreślił te oto słowa:

> roladkę

> pierożków.
> ściereczkę
> roladkę.
> roladkę
> jajeczku,
> suróweczka

To potrawa dla dzieci czy wychodzi to takie malutkie?

--
Lia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-02-21 15:00:28

Temat: Re: szybki, prosty i smaczny obiadek
Od: pamana <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Następnie na wilgotną ściereczkę
> kładziemy wafla tortowego


co to wafel tortowy i gdzie go kupic?
p.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

mrożona śmietana kremówka
zakwas żurkowy z butelki
Jak zrobić pudding czekoladowy?
Przepis na szynke z czeskiego szynkowaru
Witamina K a gotowanie kapusty itp

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »