« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-02-21 13:35:35
Temat: szybki, prosty i smaczny obiadekChcialabym podzielić się prostym przepisem na roladkę a'la ruski pieróg ;)
Przepis dotarł do mnie bez nazwy wiec nie wiem jak to to nazwać.
Ok przechodzę do konkretów:
Robimy farsz jak do ruskich pierożków. Następnie na wilgotną ściereczkę
kładziemy wafla tortowego i wykladamy na niego ok 1 centymetrową warstwę
farszu i zwijamy jak roladkę. Następnie roladkę kroimy na plastry grubości
ok 2 cm. taplamy w jajeczku, bułce tartej i hop na patelnię.
Dla mnie pycha, a do tego jeszcze suróweczka mmmniam....
Pozdrowienia,
Agniecha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-02-21 13:54:25
Temat: Re: szybki, prosty i smaczny obiadek
Użytkownik "Agniecha" <k...@w...pl> napisał w wiadomości
news:cvcobc$t8t$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Chcialabym podzielić się prostym przepisem na roladkę a'la ruski pieróg ;)
> Przepis dotarł do mnie bez nazwy wiec nie wiem jak to to nazwać.
> Ok przechodzę do konkretów:
>
> Robimy farsz jak do ruskich pierożków. Następnie na wilgotną ściereczkę
> kładziemy wafla tortowego i wykladamy na niego ok 1 centymetrową warstwę
> farszu i zwijamy jak roladkę. Następnie roladkę kroimy na plastry grubości
> ok 2 cm. taplamy w jajeczku, bułce tartej i hop na patelnię.
ale fajne;-))
Przypuszczam, ze wafel nabiera wilgoci od farszu i dzieki temu daje się
zwinąć w rulon?
Przy najbliższej okazji to sprawdzę, dzieki za pomysł
pozdrawiam
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-21 14:10:07
Temat: Re: szybki, prosty i smaczny obiadek"Agniecha" wrote in message news:cvcobc$t8t$1@nemesis.news.tpi.pl...
| Chcialabym podzielić się prostym przepisem na roladkę a'la ruski pieróg ;)
| Przepis dotarł do mnie bez nazwy wiec nie wiem jak to to nazwać.
| Ok przechodzę do konkretów:
|
| Robimy farsz jak do ruskich pierożków. Następnie na wilgotną ściereczkę
| kładziemy wafla tortowego i wykladamy na niego ok 1 centymetrową warstwę
| farszu i zwijamy jak roladkę. Następnie roladkę kroimy na plastry grubości
| ok 2 cm. taplamy w jajeczku, bułce tartej i hop na patelnię.
No to moja mama robi inaczej... na jednym faflu rozklada farsz
rybny/drobiowy drugim przykrywa i kroi na kwadraty/prostokaty, potem
jajko+bulka i smazy... do tego kwasno-slodki sos
paprykowo-cukiniowo-warzywny w pomidorkach domowej roboty i juz nic wiecej
nie trzeba ;))
Bożenka z Wilna :-)
słoneczna miodzio dziewczyna
http://kuchenna.host.sk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-21 14:41:28
Temat: Re: szybki, prosty i smaczny obiadekDnia 2005-02-21 14:35:35 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *Agniecha* skreślił te oto słowa:
> roladkę
> pierożków.
> ściereczkę
> roladkę.
> roladkę
> jajeczku,
> suróweczka
To potrawa dla dzieci czy wychodzi to takie malutkie?
--
Lia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-21 15:00:28
Temat: Re: szybki, prosty i smaczny obiadek Następnie na wilgotną ściereczkę
> kładziemy wafla tortowego
co to wafel tortowy i gdzie go kupic?
p.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |