« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-11-30 14:03:42
Temat: szynkaMam 2,5 kilogramową szynkę, niestety trzeba ją ugotować. Czy ktoś z Państwa
spotkał się już z takim problemem? Być może ktoś ma sprawdzony przepis?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-11-30 14:45:44
Temat: Re: szynka
t...@p...onet.pl wrote:
, niestety trzeba ją ugotować.
a dlaczego, niestety trzba ją ugotować?
ewa
--
Dawna Kuchnia _ /_
http://www.dawnakuchnia.republika.pl ('''')
~~~~
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-30 15:08:20
Temat: Re: szynkaOn Sat, 30 Nov 2002 15:03:42 +0100, <t...@p...onet.pl>
wrote:
>Mam 2,5 kilogramową szynkę, niestety trzeba ją ugotować. Czy ktoś z Państwa
>spotkał się już z takim problemem? Być może ktoś ma sprawdzony przepis?
>
ja gotuje i potem pieke pod folia, na ostatnie 1/2 godz zdejmuje
folie, sciagam skore (skorzana ta szynka?), nacinam tluszcz w
skosna kratke, w skrzyzowania wsadzam po gozdziku, maze wszystko
albo marmolada pomaranczowa zmieszana z musztarda, albo melasa,
albo innymi podobnymi rzeczami. taka szynke gotuje z godzine -
poniewaz nie mam sagana wystarczajaco duzego to pol szynki
wystaje w sagana, w polowie gotowania odwracam. jesli szynka
mocno wedzona to ja namaczam na noc, zmieniajac pare razy wode.
do sagana dokladam listek i ziele. pieke do 2 godzin. i jakos, o
dziwo, nie wysycha ;)))
Trys
P.S. Tak sobie mysle, ze te moje moga byc ciezsze, ale dopiero
bede pewna, jak kupie nastepna na Swieta, na wielksoc je kupuje,
i nigdy nie wiem ile waza ;))
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |