« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2010-01-07 15:09:34
Temat: szynka crudo parmenskawitam
zostalem obdarowany taka szyneczka na kosci o masie 7 kilo. Moze ktos
doradzic jak ja trzymac w domu ? do lodowki sie nie zmiesci , a 7 kilo bede
jadl ze 2 miesiace.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2010-01-07 16:12:42
Temat: Re: szynka crudo parmenskaDnia Thu, 7 Jan 2010 16:09:34 +0100, OlO napisał(a):
> witam
> zostalem obdarowany taka szyneczka na kosci o masie 7 kilo. Moze ktos
> doradzic jak ja trzymac w domu ? do lodowki sie nie zmiesci , a 7 kilo bede
> jadl ze 2 miesiace.
Pociąć w plastry, poporcjować i zamrozić.
--
Ikselka.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2010-01-07 16:49:17
Temat: Re: szynka crudo parmenska> Dnia Thu, 7 Jan 2010 16:09:34 +0100, OlO napisał(a):
>
> > witam
> > zostalem obdarowany taka szyneczka na kosci o masie 7 kilo. Moze ktos
> > doradzic jak ja trzymac w domu ? do lodowki sie nie zmiesci , a 7 kilo bede
> > jadl ze 2 miesiace.
>
> Pociąć w plastry, poporcjować i zamrozić.
> --
>
> Ikselka.
>
Pytanie było o przechowywanie szynki parmeńskiej a nie boczku marnie wędzonego.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2010-01-07 16:53:32
Temat: Re: szynka crudo parmenskaOlO pisze:
> witam
> zostalem obdarowany taka szyneczka na kosci o masie 7 kilo. Moze ktos
> doradzic jak ja trzymac w domu ? do lodowki sie nie zmiesci , a 7 kilo
> bede jadl ze 2 miesiace.
Szynki parmeńskiej się nie mrozi.
Przechowuje do pół roku w temp.4-8 stopni, a jak taką znajdziesz w domu?
Nie mam pojęcia. Szynka musi "oddychać", nie zapakuj jej szczelnie,
tylko zakryj folią miejsce, z którego kroisz.
--
BBjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2010-01-07 18:05:57
Temat: Re: szynka crudo parmenskaDnia Thu, 07 Jan 2010 17:49:17 +0100, kogutek napisał(a):
>> Dnia Thu, 7 Jan 2010 16:09:34 +0100, OlO napisał(a):
>>
>>> witam
>>> zostalem obdarowany taka szyneczka na kosci o masie 7 kilo. Moze ktos
>>> doradzic jak ja trzymac w domu ? do lodowki sie nie zmiesci , a 7 kilo bede
>>> jadl ze 2 miesiace.
>>
>> Pociąć w plastry, poporcjować i zamrozić.
>> --
>>
>> Ikselka.
>>
> Pytanie było o przechowywanie szynki parmeńskiej a nie boczku marnie wędzonego.
OK: trzymać na stole i zaprosić gości. A nie objadać się samemu, zeby się
nie zepsuło.
--
Ikselka.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2010-01-07 18:30:55
Temat: Re: szynka crudo parmenskaOlO pisze:
> zostalem obdarowany taka szyneczka na kosci o masie 7 kilo. Moze ktos
> doradzic jak ja trzymac w domu ? do lodowki sie nie zmiesci , a 7 kilo
> bede jadl ze 2 miesiace.
Masz szynkę z kośćią? Coś takiego wyczytałam:
Tylko szynka z kością może być zawieszona i przechowywana do 12
miesięcy w temperaturze 17-20 stopni, ale należy pamiętać, że raz
napoczętą należy już przełożyć do lodówki i przechowywać najwyżej 1
miesiąc zabezpieczając odkrojoną część przed wysuszeniem.
--
BBjk
http://bajarka.fotolog.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2010-01-07 22:12:25
Temat: Re: szynka crudo parmenskaXL pisze:
> Dnia Thu, 7 Jan 2010 16:09:34 +0100, OlO napisał(a):
>
>> witam
>> zostalem obdarowany taka szyneczka na kosci o masie 7 kilo. Moze ktos
>> doradzic jak ja trzymac w domu ? do lodowki sie nie zmiesci , a 7 kilo bede
>> jadl ze 2 miesiace.
>
> Pociąć w plastry, poporcjować i zamrozić.
chyba ciebie
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2010-01-08 02:12:24
Temat: Re: szynka crudo parmenskabetonowy janusz pisze:
> XL pisze:
>> Dnia Thu, 7 Jan 2010 16:09:34 +0100, OlO napisał(a):
>>
>>> witam
>>> zostalem obdarowany taka szyneczka na kosci o masie 7 kilo. Moze ktos
>>> doradzic jak ja trzymac w domu ? do lodowki sie nie zmiesci , a 7
>>> kilo bede jadl ze 2 miesiace.
>>
>> Pociąć w plastry, poporcjować i zamrozić.
> chyba ciebie
gównem nie smarować bo szkoda gówna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2010-01-08 02:13:29
Temat: Re: szynka crudo parmenskaBbjk pisze:
> OlO pisze:
>> zostalem obdarowany taka szyneczka na kosci o masie 7 kilo. Moze ktos
>> doradzic jak ja trzymac w domu ? do lodowki sie nie zmiesci , a 7 kilo
>> bede jadl ze 2 miesiace.
>
> Masz szynkę z kośćią? Coś takiego wyczytałam:
> Tylko szynka z kością może być zawieszona i przechowywana do 12
> miesięcy w temperaturze 17-20 stopni, ale należy pamiętać, że raz
> napoczętą należy już przełożyć do lodówki i przechowywać najwyżej 1
> miesiąc zabezpieczając odkrojoną część przed wysuszeniem.
opierdoliłbym takiej szyny kawał ...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2010-01-17 10:33:20
Temat: Re: szynka crudo parmenska"Zwierzęta cierpią na całym świecie. Również w twoim otoczeniu. Również przez
ciebie.
Zastanów się nad twoim odżywianiem. Ludzie stwarzają sobie wiele, bardzo wiele
negatywnej karmy poprzez swój niewłaściwy sposób odżywiania.
Jedzenie mięsa jest dużym grzechem, jedzenie ryb dużym błędem.
Niezliczone zwierzęta cierpią z powodu waszego błędnego odżywiania. Wielu z was
wykorzystuje eksperymenty J.C.Bose'a, który wykazał, że również rośliny są
reagującymi istotami żywymi, aby usprawiedliwić swój niewłaściwy sposób odżywiania.
Rośliny są oczywiście istotami żywymi. Zwierzęta jednakże wyposażone są w system
nerwowy oraz dysponują ograniczoną zdolnością do myślenia, czego są pozbawione
rośliny. Dlatego zwierzęta krzyczą i płaczą kiedy są zabijane, rośliny nie.
Nie porównuj zatem zwierząt z roślinami, ponieważ nie jest to nic innego jak
błędna logika.
Zmień raczej swoje odżywianie. Trzymaj się z daleka od mięsa na ile jest to możliwe.
Wówczas uczynisz wiele, bardzo wiele dla poprawy świata."
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |