« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-07-23 12:29:35
Temat: tajemnica gofrów Przyrzadziłem gofry wg przpisu, który podał MAK parę postów niżej. Smak
i zapach przyjemy. Tylko nie mogę rozpracować jednej tajemnicy. Jak uzyskać
porządaną chrupkość? Moje były chrupiące ale dopiero jak je mocno
przypaliłem. Nie kładę gorących na talerz, tylko na kratkę z grilla, żeby
odparowały z obu stron, a mimo wszystko nie jest to ten "chrup", który
chciałbym uzyskać. Czy ktoś zna sposób,a może są na to jakieś knyfy?
Pozdrawiam Jacenta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-07-24 06:41:43
Temat: Re: tajemnica gofrówjacenty wrote:
> Przyrzadziłem gofry wg przpisu, który podał MAK parę postów niżej. Smak
> i zapach przyjemy. Tylko nie mogę rozpracować jednej tajemnicy. Jak uzyskać
> porządaną chrupkość? Moje były chrupiące ale dopiero jak je mocno
> przypaliłem. Nie kładę gorących na talerz, tylko na kratkę z grilla, żeby
> odparowały z obu stron, a mimo wszystko nie jest to ten "chrup", który
> chciałbym uzyskać. Czy ktoś zna sposób,a może są na to jakieś knyfy?
Nie zalezy to przypadkiem od typu gofrownicy? Ja mam taka, ze choc wole
miekkie gofry, zawsze mi wyjda cienkie i chrupkie.
mojra
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-07-24 11:06:19
Temat: Re: tajemnica gofrów
> Nie zalezy to przypadkiem od typu gofrownicy? Ja mam taka, ze choc wole
> miekkie gofry, zawsze mi wyjda cienkie i chrupkie.
>
>
> mojra
A jaki typ gofrownicy posiadasz? Planuje zakup w najbliższym czasie i chce kupić
coś lepszego. Co polecasz?
bebekot
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-07-24 11:40:14
Temat: Re: tajemnica gofrów>
> A jaki typ gofrownicy posiadasz? Planuje zakup w najbliższym czasie i
> chce kupić coś lepszego. Co polecasz?
>
> bebekot
wrote bebekot
Gofrownica, którą posiadam to żadna elektryczna rewelacja, po prostu stara
żeliwna "patelnia" na gaz. A jeżeli rzeczywiście ten właściwy chrup zależy
od tego na czym się piecze na to jestem w kropce.
Pzdr Jacenta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-07-24 11:44:17
Temat: Re: tajemnica gofrówbebekot wrote:
> A jaki typ gofrownicy posiadasz? Planuje zakup w najbliższym czasie i chce kupić
> coś lepszego. Co polecasz?
Mam Clatronic, nie pamietam, jakiego typu. Raczej nic z gornej polki,
jak widac ;)
mojra
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-07-24 12:11:18
Temat: Re: tajemnica gofrów
> Przyrzadziłem gofry wg przpisu, który podał MAK parę postów niżej.
> Smak
> i zapach przyjemy. Tylko nie mogę rozpracować jednej tajemnicy. Jak
> uzyskać
> porządaną chrupkość? Moje były chrupiące ale dopiero jak je mocno
> przypaliłem. Nie kładę gorących na talerz, tylko na kratkę z grilla, żeby
>
> odparowały z obu stron, a mimo wszystko nie jest to ten "chrup", który
> chciałbym uzyskać. Czy ktoś zna sposób,a może są na to jakieś knyfy?
Jak wynika z moich doswiadczen gofry sa tym bardziej chrupiace im wiecej w
nich wody (oczywiscie bez przesady). Tzn np mleko mozna zastapic czesciowo
woda, z mineralna gazowana powinno byc jeszcze lepiej. To moze poszukaj
jakiegos przepisu z woda w srodku, albo eksperymentuj sam :]
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2005-07-24 13:41:32
Temat: Re: tajemnica gofrów> Jak wynika z moich doswiadczen gofry sa tym bardziej chrupiace im
> wiecej w nich wody (oczywiscie bez przesady). Tzn np mleko mozna
> zastapic czesciowo woda, z mineralna gazowana powinno byc jeszcze
> lepiej. To moze poszukaj jakiegos przepisu z woda w srodku, albo
> eksperymentuj sam :]
Dzięki MaryAnne. Będę eksperymentował. Chociaż dodawałem rzeczywiście wodę
mineralną z bomblammi to pewnie jeszcze kwestia proporcji. A knyf z
mineralką podpatrzyłem w TV jak gość smazył ryby w cieście na głębokim
tłuszczu. Mieszał właśnie mineralką i dodawał jeszcze skrobie ziemniaczaną.
Wszystko fajnie spuchło a rybka była jak uduszona we własnym sosiku.
Pzdr
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2005-07-25 14:27:14
Temat: Re: tajemnica gofrówUżytkownik "jacenty" <s...@w...pl> napisał w wiadomości
news:dc05qg$3ov$1@213-238-127-222.adsl.inetia.pl...
> Dzięki MaryAnne. Będę eksperymentował. Chociaż dodawałem rzeczywiście wodę
> mineralną z bomblammi to pewnie jeszcze kwestia proporcji. A knyf z
> mineralką podpatrzyłem w TV jak gość smazył ryby w cieście na głębokim
> tłuszczu. Mieszał właśnie mineralką i dodawał jeszcze skrobie
ziemniaczaną.
> Wszystko fajnie spuchło a rybka była jak uduszona we własnym sosiku.
Ja tez dodaje wode, 3/4 wody, 1/4 mleka. Z sama woda nie probowalam. Hm,
gofry z wody i maki hmmmmmmm, sprobuj, moze w koncu beda chrupkie.
A.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2005-07-26 04:11:35
Temat: Re: tajemnica gofrów
>
> Ja tez dodaje wode, 3/4 wody, 1/4 mleka. Z sama woda nie probowalam. Hm,
> gofry z wody i maki hmmmmmmm, sprobuj, moze w koncu beda chrupkie.
> A.
>
> Po południu zabieram się do eksperymentów. Jak wyszło dam znać.
Pozdr Jacenta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |