« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-03-07 17:24:08
Temat: tort orzechowyWitam,
Przejrzalam archiwum i znalazlam kilka fajnych przepisow na ww tort. Nurtuje
mnie jednak jeda sprawa - ile czasu musze poswiecic na przygotowanie takiego
tortu?
Dodam ze nie mam doswiadczen z tortami i to bedzie moj pierwszy taki wypiek.
--
Pozdrawiam
Valentine
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-03-07 20:56:11
Temat: Re: tort orzechowy
Użytkownik "Dorota Orzeszak" <s...@a...com.pl> napisał w wiadomości
news:a687o1$7ur$1@news.tpi.pl...
> Witam,
> Przejrzalam archiwum i znalazlam kilka fajnych przepisow na ww tort.
Nurtuje
> mnie jednak jeda sprawa - ile czasu musze poswiecic na przygotowanie
takiego
> tortu?
> Dodam ze nie mam doswiadczen z tortami i to bedzie moj pierwszy taki
wypiek.
http://jduszczynska.republika.pl/kuchnia/tort_orzech
owy.htm
Około 3 godzin łącznie ze stygnięciem placka po upieczeniu...
Nie powinno się robić bezpośrednio przed podaniem, a dzień wcześniej.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-07 21:15:05
Temat: Re: tort orzechowy
Użytkownik Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:a68k2s$qmh$...@n...onet.pl...
>
> http://jduszczynska.republika.pl/kuchnia/tort_orzech
owy.htm
> Około 3 godzin łącznie ze stygnięciem placka po upieczeniu...
> Nie powinno się robić bezpośrednio przed podaniem, a dzień wcześniej.
> --
Joanno, coś mi się zdaje, że robisz świetne torty! Właśnie podziwiam
zdjęcia. Szkoda, że nie mogę osobiście spróbować, bo bardzo lubię słodkie,
co zresztą trochę po mnie widać :-)
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-07 21:18:37
Temat: Re: tort orzechowy
Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:a68l83$is7$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> w wiadomości
do
> grup dyskusyjnych napisał:a68k2s$qmh$...@n...onet.pl...
> >
> > http://jduszczynska.republika.pl/kuchnia/tort_orzech
owy.htm
> > Około 3 godzin łącznie ze stygnięciem placka po upieczeniu...
> > Nie powinno się robić bezpośrednio przed podaniem, a dzień wcześniej.
> > --
> Joanno, coś mi się zdaje, że robisz świetne torty! Właśnie podziwiam
> zdjęcia. Szkoda, że nie mogę osobiście spróbować, bo bardzo lubię słodkie,
> co zresztą trochę po mnie widać :-)
Ostatnio robiłam ten tort w wersji niesłodkiej i też był super... Znaczy
cukru prawie nie dałam. ;-)
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-07 21:20:52
Temat: Re: tort orzechowy
Użytkownik Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:a68lcs$sjv$...@n...onet.pl...
>
>
> Ostatnio robiłam ten tort w wersji niesłodkiej i też był super... Znaczy
> cukru prawie nie dałam. ;-)
> --
Wow, siedzisz przy komputerze, bo ekspresowa odpowiedz. Własnie po raz
kolejny oglądam Twoją stronkę z pysznym jedzonkiem :-)
Jak zobaczyłam banany z grilla , to się rozmarzyłam, też bardzo lubię, tylko
zamiast orzechów daję rozpuszczoną czekoladę, pyyycha. Już niedługo będzie
można grilować :-))
Wkn chrupiąca trójkątne krakersy na wagę i czekająca na "Goya'ę" Saury
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-07 21:31:51
Temat: Re: tort orzechowy
Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:a68liu$lgf$1@news.tpi.pl...
>
> Jak zobaczyłam banany z grilla , to się rozmarzyłam, też bardzo lubię,
tylko
> zamiast orzechów daję rozpuszczoną czekoladę, pyyycha. Już niedługo będzie
> można grilować :-))
http://jduszczynska.republika.pl/kuchnia/pieczone_ba
nany.htm
Nie musisz czekać do ładnej pogody do grilowania.
Wstaw sobie na ruszt w piekarniku.
Różnica jest taka, że nie mają wędzonego zapaszku, ale smak ten sam, bo ten
zapaszek jest tylko na skórce.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-07 21:44:41
Temat: Re: tort orzechowy
Użytkownik Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:a68m5p$hn$...@n...onet.pl...
>
>
> Nie musisz czekać do ładnej pogody do grilowania.
> Wstaw sobie na ruszt w piekarniku.
> Różnica jest taka, że nie mają wędzonego zapaszku, ale smak ten sam, bo
ten
> zapaszek jest tylko na skórce.
> --
Ja wiem, ale to nie chodzi o jedzenie! Tylko o posiadówę z przyjaciółmi,
gmeranie widełkami w żarze i pogaduchy przy piwie! Uwielbiam to po prostu, a
Ty nie?
Wkn rozmarzona i siorbiąca swój nowy wynalazek z malibu, krakersy poszły w
kąt :-))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-08 10:49:08
Temat: Re: tort orzechowyUżytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:a68k2s$qmh$1@news.onet.pl...
<ciach>
> http://jduszczynska.republika.pl/kuchnia/tort_orzech
owy.htm
> Około 3 godzin łącznie ze stygnięciem placka po upieczeniu...
> Nie powinno się robić bezpośrednio przed podaniem, a dzień wcześniej.
Bardzo dziekuje za porade :)
Teraz tesciowa uprzedze, ze napewno 3 godziny w kuchni u niej bede szalala z
przygotowywaniem tortu :)
--
Pozdrawiam
Valentine
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-11 08:25:37
Temat: Re: tort orzechowy
Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:a68mvj$19u$1@news.tpi.pl...
> Tylko o posiadówę z przyjaciółmi,
> gmeranie widełkami w żarze i pogaduchy przy piwie! Uwielbiam to po prostu,
a
> Ty nie?
Pewnie, że lubię... Na dodatek ja jestem mieszaczem węgielkowym i mięsowym.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |