« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-02-25 16:45:04
Temat: ubogie menu swiadczy o dobrej restauracji?ostatnio w tv wypowiadali sie szefowie kuchni tyypu belvedere w wwie, ze w
dobrej restauracji jest tylko kilka pozycji. a jak menu wyglada prawie jak
ksiazka telefoniczna, to lepiej stamtad uciekac. czy mozecie wypowiedziec
sie w tej kwestii?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-02-25 16:50:54
Temat: Re: ubogie menu swiadczy o dobrej restauracji?
> ostatnio w tv wypowiadali sie szefowie kuchni tyypu belvedere w wwie, ze w
> dobrej restauracji jest tylko kilka pozycji. a jak menu wyglada prawie jak
> ksiazka telefoniczna, to lepiej stamtad uciekac. czy mozecie wypowiedziec
> sie w tej kwestii?
>
> im mniej tym potrawy świeże stara reguła i prawda.
p.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-25 16:57:28
Temat: Re: ubogie menu swiadczy o dobrej restauracji?Najdluzsze menu jakie w zyciu widzialem to bylo w restauracji w Trömso w
polnocnej Norwegii,. Na liscie bylo 365 dan i wszystko mozna bylo zamowic,
jedyne czego akurat nie mieli to mieso wieloryba. Byla to jedna ze
smaczniejszych restauracji w jakiej bylem. Trömso w ogole jest ciekawym
miasteczkiem, na 60.000 mieszkancow ma 18.000 miejsc w barach,
restauracjach, pubach itp.
Wydaje mi sie, ze dlugosc menu nie ma zadnego znaczenia, najbardziej liczy
sie ten ktory rzadzi kuchnia :)
Wacek
"rena" <r...@a...pl> skrev i meddelandet
news:c1ijef$10jv$1@mamut.aster.pl...
> ostatnio w tv wypowiadali sie szefowie kuchni tyypu belvedere w wwie, ze w
> dobrej restauracji jest tylko kilka pozycji. a jak menu wyglada prawie jak
> ksiazka telefoniczna, to lepiej stamtad uciekac. czy mozecie wypowiedziec
> sie w tej kwestii?
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-25 17:08:18
Temat: Re: ubogie menu swiadczy o dobrej restauracji?rena z adresu <r...@a...pl>
w wiadomości:
<news:c1ijef$10jv$1@mamut.aster.pl> wymodził(a) :
> ostatnio w tv wypowiadali sie szefowie kuchni tyypu belvedere w wwie, ze w
> dobrej restauracji jest tylko kilka pozycji. a jak menu wyglada prawie jak
> ksiazka telefoniczna, to lepiej stamtad uciekac. czy mozecie wypowiedziec
> sie w tej kwestii?
Duża karta oznacza dużą ilość potrzebnych produktów. Jeżeli jakieś danie nie
jest zbyt często zamawiane, a jest przygotowane z wyszukanych składników, to
w restauracji albo wyrzuca nieświeże produkty, albo gotuje się z nich
posiłki dla pracowników albo decyduje się (wersja ekstremalna, ale nie taka
znowu rzadka) na podawanie klientom nie pierwszej świeżości dań (o to pewnie
chodziło panom z Belvedere).
--
Pozdrawiam
Paulinka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-25 19:28:13
Temat: Re: ubogie menu swiadczy o dobrej restauracji?> Duża karta oznacza dużą ilość potrzebnych produktów. Jeżeli jakieś
danie nie
> jest zbyt często zamawiane, a jest przygotowane z wyszukanych
składników, to
> w restauracji albo wyrzuca nieświeże produkty, albo gotuje się z nich
> posiłki dla pracowników albo decyduje się (wersja ekstremalna, ale nie
taka
> znowu rzadka) na podawanie klientom nie pierwszej świeżości dań (o to
pewnie
> chodziło panom z Belvedere).
Pominęłaś najbardziej - moim zdaniem - oczywistą możliwość:
przygotowywanie dań ze składników mrożonych, z puszek i słoików.
Hania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-25 20:09:11
Temat: Re: ubogie menu swiadczy o dobrej restauracji?
Użytkownik "Hanna Burdon" <h...@n...com> napisał w wiadomości
news:c1isua$809$1@inews.gazeta.pl...
>
> Pominęłaś najbardziej - moim zdaniem - oczywistą możliwość:
> przygotowywanie dań ze składników mrożonych, z puszek i słoików.
Ale to chyba nie ma nic wspólnego z dobrą restauracją?
Pozdrawiam, Agata
--
Wat den eenen sin Ul, is den annern sin Nachtigall!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-25 20:11:32
Temat: Re: ubogie menu swiadczy o dobrej restauracji?
Użytkownik "rena" <r...@a...pl> napisał w wiadomości
news:c1ijef$10jv$1@mamut.aster.pl...
> ostatnio w tv wypowiadali sie szefowie kuchni tyypu belvedere w wwie, ze w
> dobrej restauracji jest tylko kilka pozycji. a jak menu wyglada prawie jak
> ksiazka telefoniczna, to lepiej stamtad uciekac. czy mozecie wypowiedziec
> sie w tej kwestii?
To zależy, czego się oczekuje... Chodzi o to, że jeśli jest pozornie duży
wybór, moze się zdarzyć, ze dania będa przygotowywane z produktów nie
pierwszej świeżości. Dobre restauracje nigdy na cos takiego sobie nie
pozwolą.
Pozdrawiam, Agata
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-25 20:26:39
Temat: Re: ubogie menu swiadczy o dobrej restauracji?> > Pominęłaś najbardziej - moim zdaniem - oczywistą możliwość:
> > przygotowywanie dań ze składników mrożonych, z puszek i słoików.
>
> Ale to chyba nie ma nic wspólnego z dobrą restauracją?
Przecież właśnie o tym mowa... Gorsze restauracje mogą sobie pozwolić na
długie menu, bo nie mają oporów przed serwowaniem gościom mrożonek i
półproduktów.
Hania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-25 21:10:08
Temat: Re: ubogie menu swiadczy o dobrej restauracji?
Użytkownik "Hanna Burdon" <h...@n...com> napisał w wiadomości
news:c1j0bs$nlf$1@inews.gazeta.pl...
> > > Pominęłaś najbardziej - moim zdaniem - oczywistą możliwość:
> > > przygotowywanie dań ze składników mrożonych, z puszek i słoików.
> >
> > Ale to chyba nie ma nic wspólnego z dobrą restauracją?
>
> Przecież właśnie o tym mowa... Gorsze restauracje mogą sobie pozwolić na
> długie menu, bo nie mają oporów przed serwowaniem gościom mrożonek i
> półproduktów.
>
Ano :) Coś mi styki siadły na chwilę ;)
Pzdr, A.
--
Wat den eenen sin Ul, is den annern sin Nachtigall!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-25 21:25:02
Temat: Re: ubogie menu swiadczy o dobrej restauracji?zdziwilabys sie jakbys poszla do pracy w kuchni najlepszych restauracji...
Użytkownik "Gusiek" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:c1ivhd$dcj$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Hanna Burdon" <h...@n...com> napisał w
wiadomości
> news:c1isua$809$1@inews.gazeta.pl...
> >
> > Pominęłaś najbardziej - moim zdaniem - oczywistą możliwość:
> > przygotowywanie dań ze składników mrożonych, z puszek i słoików.
>
> Ale to chyba nie ma nic wspólnego z dobrą restauracją?
> Pozdrawiam, Agata
>
> --
> Wat den eenen sin Ul, is den annern sin Nachtigall!
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |