« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2010-09-29 00:13:11
Temat: Żurek na zakwasiePoszukuję sprawdzonego przepisu na aromatyczny żurek (taki żeby gębę skręcało),
zakwas już mam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2010-09-29 07:27:48
Temat: Re: Żurek na zakwasieUżytkownik "vcore" <mail*wytnij*@vcore.pl> napisał w wiadomości
news:i7u0ao$m$1@inews.gazeta.pl...
> Poszukuję sprawdzonego przepisu na aromatyczny żurek (taki żeby gębę
> skręcało), zakwas już mam
Jak zrobiłeś zakwas na żur?
Jeszcze nie próbowałem.
--
Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul
Prywatna http://www.janwer.com/
Nasza siec http://www.fredry.net/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2010-09-29 09:22:31
Temat: Re: Żurek na zakwasieW dniu 2010-09-29 02:13, vcore pisze:
> Poszukuję sprawdzonego przepisu na aromatyczny żurek (taki żeby gębę
> skręcało), zakwas już mam
Jak masz zakwas to w czym problem? Gotujesz wywar tak jak bulion tylko
zamiast kurczaka i wolowiny dajesz wedzony boczek. Wlewasz zakwas,
zagotowywujesz i koniec.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2010-09-29 10:16:55
Temat: Re: Żurek na zakwasieW dniu 2010-09-29 09:27, Jan Werbiński pisze:
> Jak zrobiłeś zakwas na żur?
> Jeszcze nie próbowałem.
Robiłem według tej receptury
http://www.barszcz.pl/zakwas.html
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2010-09-29 13:00:18
Temat: Re: Ĺťurek na zakwasie
Użytkownik "Grzegorz Prędki" <"klark[USUN"@TO][malpa]transkomp.com> napisał
w wiadomości news:4ca30556$0$20988$65785112@news.neostrada.pl...
>W dniu 2010-09-29 02:13, vcore pisze:
>> PoszukujÄ sprawdzonego przepisu na aromatyczny Ĺźurek (taki Ĺźeby gÄbÄ
>> skrÄcaĹo), zakwas juĹź mam
>
> Jak masz zakwas to w czym problem? Gotujesz wywar tak jak bulion tylko
> zamiast kurczaka i wolowiny dajesz wedzony boczek. Wlewasz zakwas,
> zagotowywujesz i koniec.
a jeszcze ;lepiej na wedzionych zeberkach :-)
Pozniej mieszasz z zakwasem, mozesz dodac biala surowa kielbase (parzona tez
moze byc), ziemniaki (ale to raczej juz na talerz), odrobina tartegho
chrzanu, ziele angielskie, lisc laurowy, pieprz ziarnisty, przesmazona
cebulke i... gotowe :-)
Smacznego :-)
na talerz polowke jajka na twardo dorzuc :-) a do zupy podsmazony boczek lub
mieso z tych wedzonych zeberek.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2010-09-29 13:37:19
Temat: Re: Żurek na zakwasie
> a jeszcze ;lepiej na wedzionych zeberkach :-)
> Pozniej mieszasz z zakwasem, mozesz dodac biala surowa kielbase (parzona
> tez moze byc), ziemniaki (ale to raczej juz na talerz), odrobina
> tartegho chrzanu, ziele angielskie, lisc laurowy, pieprz ziarnisty,
> przesmazona cebulke i... gotowe :-)
Jak ugotuje wywar to te przyprawy nie beda potrzebne - w koncu doda je
do bulionu.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |