« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2007-10-29 13:41:13
Temat: Re: cykoria jako dodatek?MONI|<A wrote:
> a możesz napisać jak robisz cykorię na surowo?
Sałatka jest prosta jak drut, w smaku dosyć interesująca (wytrawna) tylko
trzeba sie przyzwyczaić do goryczki cykorii.
Składników dokładnych nie podaję , bo zawsze robię "na oko".
Cykoria, jabłko (najlepiej reneta, antonówka), rukola, orzechy włoskie. Sos:
sok z cytryny, jogurt naturalny, sól, biały pieprz, cukier, imbir, odrobina
curry i octu balsamicznego. Składniki sosu wymieszać i wstawić na pół
godziny do lodówki.
Z cykorii usunąć głąby, pokroić w grube plastry. Jabłka obrac, pociąć w
słupki, skropić sokiem z cytryny, wzystko wymieszać z posiekanymi orzechami,
rukolą. Polać sosem, przybrac listkami rukoli.
--
Tess
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2007-10-29 14:05:43
Temat: Re: urodziny na diecie
Użytkownik "Tess" <c...@p...fm> napisał w wiadomości
news:fg4hdt$mgc$1@inews.gazeta.pl...
>> Na deser najlepsza będzie szarlotka z dużą ilością jabłek, ta ze
>> strony Joanny na dobre zadomowiła się w mojej kuchni :-)
>> http://jduszczynska.republika.pl/kuchnia/szarlotka.h
tm
>
> Najlepiej smakuje w tym samym dniu, czy na drugi? (o ile doczekuje ;)
Smakuje tak samo. Róznica jest raczej w konsystencji. Po prostu na drugi
dzień kruche ciasto nabiera wilgoci od jabłek i jest jakby inaczej kruche.
Wiem, bo zdarzyło mi się , ze szarlotka doczekała drugiego dnia. Po prostu
ostatnio piekłam ją późnym wieczorem - o północy wyjmowałam z piekarnika.
--
Pozdrawiam
Joanna
http://www.jduszczynska.republika.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |