« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2002-10-08 20:23:37
Temat: Re: w sprawie nalewkiWojciech P napisał:
>
> > oj Ty Heniu to masz fajna ksiazke - dasz tytul???
>
jest to numer specjalny 2/2000 miesięcznika Kuchnia, wyd. Prószyński i S-ka,
pt.
''dziadkowe nalewki, babcine przetwory''.
Na stronach WWW wydawnictwa, w archiwum nie ma śladu po tym numerze,
a szkoda bo zamiast tyle pisać umieściłbym linkę do strony.
W drugiej części numeru są przepisy na przetwory:
marynaty, kiszonki, dżemy, konfitury, powidła, syropy, soki, galaretki, np.:
czereśnie marynowane, cebula marynowana z tarniną,
ogórki kwaszone z winogronami, konfitura i galaretka z pigwy,
konfitura z pomidorów !!!, dżem grejpfrutowo-jagodowy z figami,
dżem z czerwonej papryki, orzechy włoskie smażone w cukrze,
winogrona w rieslingu, winogrona w koniaku.
Ślinka cieknie, co?
Henio Skrok
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2002-10-08 21:58:16
Temat: Re: w sprawie nalewki"haes" <h...@k...chip.pl> wrote in message
news:anvep7$17f$1@news.tpi.pl...
>
> marynaty, kiszonki, dżemy, konfitury, powidła, syropy, soki, galaretki, np.:
> czereśnie marynowane, cebula marynowana z tarniną,
> ogórki kwaszone z winogronami, konfitura i galaretka z pigwy,
> konfitura z pomidorów !!!, dżem grejpfrutowo-jagodowy z figami,
> dżem z czerwonej papryki, orzechy włoskie smażone w cukrze,
> winogrona w rieslingu, winogrona w koniaku.
>
> Ślinka cieknie, co?
Poniewaz ostatnio duzo sie tu dyskutowalo o gustach :-), odpowiem:
nie, nie cieknie. Wole produkty mniej przetworzone, choc z pewnymi
wyjatkami.
Pozdrowienia,
Michal
--
Michal Misiurewicz
m...@m...iupui.edu
http://www.math.iupui.edu/~mmisiure
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2002-10-09 08:07:51
Temat: Re: w sprawie nalewkihaes wrote:
(...)
> W drugiej części numeru są przepisy na przetwory:
> marynaty, kiszonki, dżemy, konfitury, powidła, syropy, soki, galaretki, np.:
> czereśnie marynowane, cebula marynowana z tarniną,
> ogórki kwaszone z winogronami, konfitura i galaretka z pigwy,
> konfitura z pomidorów !!!, dżem grejpfrutowo-jagodowy z figami,
> dżem z czerwonej papryki, orzechy włoskie smażone w cukrze,
> winogrona w rieslingu, winogrona w koniaku.
>
> Ślinka cieknie, co?
Cieknie... Gotowa jestem pisać do nich z prośbą o dodruk :-)
Krycha&Co(ty)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2002-10-10 19:36:23
Temat: Re: w sprawie nalewki ciekawe dla czego do Jerzego.????
Użytkownik "Krystyna Chiger" <k...@p...pl> napisał w wiadomości
news:3DA3E3D7.F53A14DF@people.pl...
> haes wrote:
> (...)
>
>
> Cieknie... Gotowa jestem pisać do nich z prośbą o dodruk :-)
>
> Krycha&Co(ty)
> zgrabnie sie dolacze do prosby,
wydawnictwo nazywa sie Proszynski.
Ciekawe co na taka sprawe powiedzialby niezawodny Jerzy?
Wojtek Pa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2002-10-10 21:01:24
Temat: Re: w sprawie nalewki ciekawe dla czego do Jerzego.????> > Cieknie... Gotowa jestem pisać do nich z prośbą o dodruk :-)
> >
> > Krycha&Co(ty)
Jeśli mnie pamięć nie myli to urzędujesz na Hożej 69?
Lub coś obok?
> > zgrabnie się dołączę do prośby,
> wydawnictwo nazywa się Proszynski.
> Ciekawe co na taka sprawę powiedziałby niezawodny Jerzy?
A to tu Cię mam, 2/2000 miesięcznik Kuchnia;
jak to tylko będzie możliwe to i Ty i Krysia macie to jak w banku!
Zresztą jutro powiem ile jest egzemplarzy do zdobycia!!!
Może mała licytacja?
???
Żartowałem oczywiście, ale wysyłka na koszt odbiorcy!
--
Pozdr. Jerzy Nowak
"Learn the rules. Then break some."
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2002-10-10 22:45:06
Temat: Re: w sprawie nalewki ciekawe dla czego do Jerzego.????
Użytkownik "Jerzy" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
news:ao4pq2$s3r$1@news.gazeta.pl...
> > >
>
> ???
> Żartowałem oczywiście, ale wysyłka na koszt odbiorcy!
> --
> Pozdr. Jerzy Nowak
>
Chwalic Cie bede pod niebiosa, a dostawcy nie tylko zaplace ale go usciskam
(slyszalem, ze teraz w Poczcie Polskiej mlode i sliczne panny pracuja)
czekac bede - jakby co, to na priva adresik nadam,
wojtek Pa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2002-10-10 23:30:30
Temat: Re: w sprawie nalewki ciekawe dla czego do Jerzego.????> Chwalic Cie bede pod niebiosa, a dostawcy nie tylko zaplace ale go
usciskam
> (slyszalem, ze teraz w Poczcie Polskiej mlode i sliczne panny pracuja)
> czekac bede - jakby co, to na priva adresik nadam,
Przeczytaj co napisałeś a potem chwal, ja bym zaczął od końca.
;-)))
--
Pozdr. Jerzy Nowak
"Learn the rules. Then break some."
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2002-10-11 10:24:21
Temat: Re: w sprawie nalewki ciekawe dla czego do Jerzego.????Jerzy wrote:
> > > Cieknie... Gotowa jestem pisać do nich z prośbą o dodruk :-)
> > >
> > > Krycha&Co(ty)
>
> Jeśli mnie pamięć nie myli to urzędujesz na Hożej 69?
> Lub coś obok?
Na Krakowskim, niezupełnie to obok :-)
> > > zgrabnie się dołączę do prośby,
> > wydawnictwo nazywa się Proszynski.
> > Ciekawe co na taka sprawę powiedziałby niezawodny Jerzy?
>
> A to tu Cię mam, 2/2000 miesięcznik Kuchnia;
> jak to tylko będzie możliwe to i Ty i Krysia macie to jak w banku!
> Zresztą jutro powiem ile jest egzemplarzy do zdobycia!!!
> Może mała licytacja?
To mam jak w banku, czy licytować?
> ???
> Żartowałem oczywiście, ale wysyłka na koszt odbiorcy!
Odbiorę osobiście :-)
Krycha&Co(ty)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2002-10-11 13:23:09
Temat: Re: w sprawie nalewki ciekawe dla czego do Jerzego.????> Odbiorę osobiście :-)
>
> Krycha&Co(ty)
>
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2002-10-14 14:35:03
Temat: Re: w sprawie nalewki ciekawe dla czego do Jerzego.????Jerzy wrote:
> A to tu Cię mam, 2/2000 miesięcznik Kuchnia;
> jak to tylko będzie możliwe to i Ty i Krysia macie to jak w banku!
> Zresztą jutro powiem ile jest egzemplarzy do zdobycia!!!
> Może mała licytacja?
>
> ???
> Żartowałem oczywiście, ale wysyłka na koszt odbiorcy!
Zostały może jeszcze jakieś? Też bym się uśmiechnęła.. :)
--
Pozdrówki,
Słońce
"Czas jest sposobem w jaki natura zapobiega zdarzeniu się wszystkich
rzeczy naraz"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |