Strona główna Grupy pl.misc.dieta wady i zalety pieczeni

Grupy

Szukaj w grupach

 

wady i zalety pieczeni

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 6


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-03-28 08:22:35

Temat: wady i zalety pieczeni
Od: jaszczur <m...@c...op.pl> szukaj wiadomości tego autora

Czy moglibście mi napisać wady i zalety takiej pieczeni "po kawalersku"?
:-)

http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=49
9

--
"(...) aby uzyskać pełnię wolności, ( . '">
trzeba żyć tak, jakby twoje ciało ) L_
było już martwe" ( /[__
(c)Yamamoto Tsunetomo "Hagakure" <^ |mj

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-03-28 08:48:24

Temat: Re: wady i zalety pieczeni
Od: andy <c...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

jaszczur napisał(a):
> Czy moglibście mi napisać wady i zalety takiej pieczeni "po kawalersku"?
> :-)
>
> http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=49
9
>
Jeśli dodatkowo naszpikujesz ją "po staropolsku" słoniną to jest bardzo
dobra propozycja i wtedy nie ma żadnych wad a same zalety.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-03-28 08:50:57

Temat: Re: wady i zalety pieczeni
Od: jaszczur <m...@c...op.pl> szukaj wiadomości tego autora

Przeglądam pl.misc.dieta
a tam użytkownik *andy* pisze:

>> Czy moglibście mi napisać wady i zalety takiej pieczeni "po kawalersku"?
>> :-)
>> http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=49
9
> Jeśli dodatkowo naszpikujesz ją "po staropolsku" słoniną to jest bardzo
> dobra propozycja i wtedy nie ma żadnych wad a same zalety.
To ciekawe co mówisz. Nawet pomimo zapiekanego majonezu? Co można dać
zamiast majonezu?

IMHO bez słoniny to też jest posiłek tłuszczowy. W związku z tym mam
pytanie czy słonina jest tu konieczna do jakiegoś procesu?

--
( . '">
) L_
( /[__
<^ |mj

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2006-03-28 08:59:03

Temat: Re: wady i zalety pieczeni
Od: andy <c...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

jaszczur napisał(a):
> To ciekawe co mówisz. Nawet pomimo zapiekanego majonezu? Co można dać
> zamiast majonezu?
Majonez dodaje się zwykle na pokrojoną porcję na talerzu a nie do
pieczenia. Widzę że na kulinariach też się nie znasz.
>
> IMHO bez słoniny to też jest posiłek tłuszczowy. W związku z tym mam
> pytanie czy słonina jest tu konieczna do jakiegoś procesu?

Wołowina jest produktem niskotłuszczowym i dlatego nasze babcie
szpikowały wołowinę tłuszczem. Przed amokiem niskotłuszczowym kobiety
dobrze wiedziały jak komponować potrawy.

A tak przy okazji. Jesteś niekonsekwentny - miałeś mnie nie czytać. Pozdr.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2006-03-28 09:04:04

Temat: Re: wady i zalety pieczeni
Od: jaszczur <m...@c...op.pl> szukaj wiadomości tego autora

Przeglądam pl.misc.dieta
a tam użytkownik *andy* pisze:

>> To ciekawe co mówisz. Nawet pomimo zapiekanego majonezu? Co można dać
>> zamiast majonezu?
> Majonez dodaje się zwykle na pokrojoną porcję na talerzu a nie do
> pieczenia. Widzę że na kulinariach też się nie znasz.
Czytaj dokładnie - to w przepisie podano, żeby dać do pieczenia.
Dlatego przepis ten mnie ciekawi.

>> IMHO bez słoniny to też jest posiłek tłuszczowy. W związku z tym mam
>> pytanie czy słonina jest tu konieczna do jakiegoś procesu?
> Wołowina jest produktem niskotłuszczowym i dlatego nasze babcie
> szpikowały wołowinę tłuszczem. Przed amokiem niskotłuszczowym kobiety
> dobrze wiedziały jak komponować potrawy.
> A tak przy okazji. Jesteś niekonsekwentny - miałeś mnie nie czytać.
Moja niekonsekwencja jest zgodna z zasadami savoir-vivre - odpowiadasz
na moje pytanie...

--
'''..\
< _| (
.__|\ )
mj/ ^>

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2006-03-28 11:03:37

Temat: Re: wady i zalety pieczeni
Od: andy <c...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

jaszczur napisał(a):
> Czytaj dokładnie - to w przepisie podano, żeby dać do pieczenia.
> Dlatego przepis ten mnie ciekawi.
Napisałem wyraźnie, że majonezu jak i każdego innego oleju (majonez jak
wiesz robi się z oleju) do smażenia i pieczenia się nie stosuje. I to
jest istotna sprawa dietetyczna. Nawet tacy z Hary Kryszny (chyba tak to
się pisze) do smażenia używają gee - może któryś ze specjalistów od
jarskiej paszy powie Ci co to.
> Moja niekonsekwencja jest zgodna z zasadami savoir-vivre - odpowiadasz
> na moje pytanie...
Zobowiązanie jest jak umowa, niezależnie od okoliczności po prostu je
realizujemy. Albo nie składamy pustych deklaracji. Pozdr.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

jaka waga elektroniczna ?
Wspomagacze odchudzania
Slonina jak konserwowa...
MM - jajka+chleb pełnoziarnisty ? kasza ?
[gazeta] Jabłka ratują przed otyłością

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Prasa do oleju na domowy użytek
niedobory skł. mineralnych a alergie skórne
Sekret Odchudzania z Pasją
Darmowe Mp3 Discopolo 2015 i premiery
Re: Solution Manual Switching and Finite Automata Theory, 3rd Ed by Kohavi, K. Jha

zobacz wszyskie »