Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia wedzony indyk

Grupy

Szukaj w grupach

 

wedzony indyk

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-03-08 07:22:40

Temat: wedzony indyk
Od: "asia" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witajcie! :-)
Dostalam ponad-kilogramowe wedzone udo z indyka. Jak moge je spozytkowac?
Czy znacie jakies potrawy - pewnie glownie salatki - w ktorych dobrze by
sie komponowalo?

Pozdr

Asia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-03-08 09:54:36

Temat: Re: wedzony indyk
Od: <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Witajcie! :-)
> Dostalam ponad-kilogramowe wedzone udo z indyka. Jak moge je spozytkowac?
> Czy znacie jakies potrawy - pewnie glownie salatki - w ktorych  dobrze by
> sie komponowalo?
>
> Pozdr
>
> Asia
>
> Ja Ci na cieplo cos proponuję: wariant placka lotaryńskiego czyli quiche
czyli slona tarta.
Zamiesic kruche slone ciasto ( mąka 0,5 kg, margaryna lub smalec 0,25 kg, sól,
woda). Wyłożyć formę z rantem. Rzobić jajka ( 1 jajko na osobe + 1 łyżka
mleka0, do jajek wlozyc pokrojone mieso z uda ze skórką koniecznie, wymieszać,
wylać, piec 45 min, można posypac przed pieczeniem zółtym serem.
Ja robie coś takiego z wędzonym kurczakiem Qd


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-03-08 11:34:28

Temat: Re: wedzony indyk
Od: "asia" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


<k...@p...onet.pl> wrote in message
news:09e6.000013bb.3c888a5c@newsgate.onet.pl...
> > Ja Ci na cieplo cos proponuję: wariant placka lotaryńskiego czyli quiche
> czyli slona tarta.
> Zamiesic kruche slone ciasto ( mąka 0,5 kg, margaryna lub smalec 0,25 kg,
sól,
> woda). Wyłożyć formę z rantem

Fajne! Nie podpieka sie spodu wczesniej?

Asia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-03-08 11:44:35

Temat: Re: wedzony indyk
Od: <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

>
> >
> Fajne! Nie podpieka sie spodu wczesniej?
>
> Asia
>
> Nie, na surowe sie kladzie
Mozna takze ciasto drozdzowe polkruche na spod zrobic ( ja wole)
0,5 kg maki, 125 g Planty, 1 lyzeczka soli kopiata, Pol olejku cytrynowego (
czyli proporcja na 250g maki)Oetkera do tego 50 g drozdzy+lyzeczka cukru
+szklanka mleka. Zrobic normalny zaczyn z drzozdzy i dodać do mąki i
reszty ;zamiesic kruche ciasto, nie czeka sie az podrośanie, tylko od razu
walkuje, do formy, nałozenie i do pieca. Moi tylko nosami ciagna.. i pozeraja
bez litorciQd


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-03-08 12:31:11

Temat: Re: wedzony indyk
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Mozna takze ciasto drozdzowe polkruche na spod zrobic ( ja wole)
> 0,5 kg maki, 125 g Planty, 1 lyzeczka soli kopiata, Pol olejku cytrynowego
(
> czyli proporcja na 250g maki)Oetkera do tego 50 g drozdzy+lyzeczka cukru
> +szklanka mleka. Zrobic normalny zaczyn z drzozdzy i dodać do mąki i
> reszty ;zamiesic kruche ciasto, nie czeka sie az podrośanie, tylko od razu
> walkuje, do formy, nałozenie i do pieca. Moi tylko nosami ciagna.. i pozeraja
> bez litorciQd
>
jaaaaaaaaa, ale mi się podoba ten przepisik :)
notuję, notuję, szkoda że nie mam czasu codzinnie robić takich pysznoći :)

Wkn



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-03-08 13:42:28

Temat: Re: wedzony indyk
Od: "Katarzyna Nowak" <k...@p...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "asia" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3c8866a4$1@news.vogel.pl...
> Witajcie! :-)
> Dostalam ponad-kilogramowe wedzone udo z indyka. Jak moge je spozytkowac?
> Czy znacie jakies potrawy - pewnie glownie salatki - w ktorych dobrze by
> sie komponowalo?

Przepis znaeziony w "Kuchni", brzmi smacznie ( w oryginale jest wedzony
kurczak):
5 pietruszek, 1 cebula, 1 por, 1 szklanka pokrojonego w kostke wedzonego
miesa, pol szklanki groszku z puszki, 3 kostki rosolowe, 2, 3 lyzki
margaryny, natka pietruszki, sol
Warzywa drobno pokroic i zeszklic na margarynie (ja bym to raczej robila na
oliwie, nie uzywam margaryn) i zalac rosole, z kostek (6 szklanek). ugotowac
do miekkosci i zmiksowac (wg mnie niekoniecznie). Dodac mieso o groszek,
przyprawic. Podgrzac i gotwoe posypac natka....
Jak dla mnie brzmi nienajgorzej!
Kaska


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-03-11 12:06:31

Temat: Re: wedzony indyk
Od: "asia" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


<k...@p...onet.pl> wrote in message
news:09e6.000013bb.3c888a5c@newsgate.onet.pl...
> > Ja Ci na cieplo cos proponuję: wariant placka lotaryńskiego czyli quiche
> czyli slona tarta.
> Zamiesic kruche slone ciasto ( mąka 0,5 kg, margaryna lub smalec 0,25 kg,
sól,
> woda). Wyłożyć formę z rantem. Rzobić jajka ( 1 jajko na osobe + 1 łyżka
> mleka0, do jajek wlozyc pokrojone mieso z uda ze skórką koniecznie,
wymieszać,
> wylać, piec 45 min, można posypac przed pieczeniem zółtym serem.

dziekuje za ten przepis, zrobilam wczoraj na obiad - bardzo smaczne i bardzo
sycace :-)

Pozdrawiam
Asia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Z najlepszymi zyczeniami
Co zrobic z sumem - bo bydle blokuje mi wanne.
Sok brzozowy - rosyjski specjal.
8
Salatka z kurakiem [P]

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »