Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia węgierki z rumem

Grupy

Szukaj w grupach

 

węgierki z rumem

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-09-07 16:12:09

Temat: węgierki z rumem
Od: "Aneta" <a...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witajcie!
Mam pytanie, zrobiłąm coś takiego i nie wiem czy coś z tego wyjdzie dobrego:
śliwki węgierki: po wyjęciu pestek wsypałam cukier, ułożyłam ciasno w słoiku
i zalałam rumem i do lodówki - dobre to będzie? nie zepsuje się chyba:)
dzięki
Pozdrawiam
A.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-09-07 16:33:40

Temat: Re: węgierki z rumem
Od: "Aneta" <a...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

a może to jeszcze zapasteryzować?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-07 16:36:32

Temat: Re: węgierki z rumem
Od: "ktosia" <k...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Witajcie!
> Mam pytanie, zrobiłąm coś takiego i nie wiem czy coś z tego wyjdzie
dobrego:
> śliwki węgierki: po wyjęciu pestek wsypałam cukier, ułożyłam ciasno w
słoiku
> i zalałam rumem i do lodówki - dobre to będzie? nie zepsuje się chyba:)
Moi rodzice kiedys robili takie cudo
Do wielkich sloiow ukladali od wczesnego lata kolejno umyte, obrane i
wysuszone owoce sezonowe wzbogcone egzotycznymi zasypujac cukrem i zalewajac
rumem. Stalo to w piwnicy i konsumpcje zaczynalo sie od Swiet Bozego
Narodzenia. Na pewno byly w tym truskawki, wisnie, sliwki, jagody,
pomarancze, kiwi..... dokldnie nei pamietam. Efekt powalajacy, ale bardzo
czasochlonna sprawa. Ta nalewka powstawala stopniowo przez cale lato...
Ktoska


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-07 16:37:35

Temat: Re: węgierki z rumem
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <chkmqr$i6f$1@nemesis.news.tpi.pl>,
"Aneta" <a...@i...pl> wrote:

> Witajcie!
> Mam pytanie, zrobiłąm coś takiego i nie wiem czy coś z tego wyjdzie dobrego:
> śliwki węgierki: po wyjęciu pestek wsypałam cukier, ułożyłam ciasno w słoiku
> i zalałam rumem i do lodówki - dobre to będzie? nie zepsuje się chyba:)
> dzięki
> Pozdrawiam
> A.

Węgierka zalana rumem to jest to o czym marzę.

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-07 18:53:46

Temat: Re: węgierki z rumem
Od: "JerzyN" <N...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Aneta" <a...@i...pl>
> a może to jeszcze zapasteryzować?

Napisz jeszcze w jaki sposób i po co.
;-)
--
Pozdrawiam, Jerzy


---
List wolny od wirusów.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.752 / Virus Database: 503 - Release Date: 04-09-03


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-07 19:07:12

Temat: Re: węgierki z rumem
Od: "Ania Ladorucka" <a...@n...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

Wladyslaw Los wrote:
>
> Węgierka zalana rumem to jest to o czym marzę.

ROTFL :D
--
Pozdrawiam,
Ania


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-07 20:22:51

Temat: Re: węgierki z rumem
Od: "Trafak" <t...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Aneta" <a...@i...pl> napisał w wiadomości
news:chkmqr$i6f$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witajcie!
> Mam pytanie, zrobiłąm coś takiego i nie wiem czy coś z tego wyjdzie
dobrego:
> śliwki węgierki: po wyjęciu pestek wsypałam cukier, ułożyłam ciasno w
słoiku
> i zalałam rumem i do lodówki - dobre to będzie? nie zepsuje się chyba:)
> dzięki
> Pozdrawiam
> A.
>
Ja w zeszłym roku zalałem mocno dojrzałe węgierki spirytusem. Upchałem tego
cały litrowy słoik i... rewelacyjna sprawa!
Tylko za bardzo śliwkowe, dlatego rozcieńczałem wódką czystą,
rozcieńczałem... i dalej mam cały słoik :-))))
a tak poważnie:
1. śliwki najlepiej bardzo dojrzałe
2. zalać spirytusem
3. śliwek ok pół słoika - chyba że ktoś lubi syropek :-)
4. musi postać kilka miesięcy
Trafak


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-08 18:23:04

Temat: Re: węgierki z rumem
Od: "Basiek" <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Moi rodzice kiedys robili takie cudo
.................
> Ktoska

A nie wiesz, co by wyszlo, gdybym sliwki zalala np. wodka? Jadalne by to
bylo? Wiem juz, ze mozna rumem albo spirytusem, ale wodka tez?
Pozdrawiam.
Basiek.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-08 18:54:55

Temat: Re: węgierki z rumem
Od: Ewa MN <n...@m...com> szukaj wiadomości tego autora

Basiek wrote:

>
>
> A nie wiesz, co by wyszlo, gdybym sliwki zalala np. wodka? Jadalne by to
> bylo? Wiem juz, ze mozna rumem albo spirytusem, ale wodka tez?
> Pozdrawiam.
> Basiek.
>

Basiu,
Oczywiscie ze wodka tez mozna.
Wiem, bo zrobilam to w zeszlym roku. Wyszlo mi cos a la nalewka
sliwkowa, smaczne, ale dam Ci jedna rade: uzyj do tego twardych sliwek,
bo jesli beda miekkie (tzn. dojrzale) to zrobi Ci sie mamalyga, ktora
bedzie trudno przecedzic...
Ja zalewalam sliwki wodka, bez zadnego dodatku cukru.

Teraz nabiera mocy pomaranczowka, zobaczymy co z niej bedzie za jakis
miesiac...

Pozdrawiam serdecznie.
Ewa MN


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-08 20:24:38

Temat: Re: węgierki z rumem
Od: "Basiek" <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Basiu,
> Oczywiscie ze wodka tez mozna.
> Wiem, bo zrobilam to w zeszlym roku. Wyszlo mi cos a la nalewka
> sliwkowa, smaczne, ale dam Ci jedna rade: uzyj do tego twardych sliwek,
> bo jesli beda miekkie (tzn. dojrzale) to zrobi Ci sie mamalyga, ktora
> bedzie trudno przecedzic...
> Ja zalewalam sliwki wodka, bez zadnego dodatku cukru.
> Pozdrawiam serdecznie.
> Ewa MN

Dzieki serdeczne. Jutro zaleje czesc sliwek rumem i moze sie skusze jeszcze
na te zalane wodka.
Pozdrawiam.
Basiek.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

CO do burittos?????
Test programu AnoMail
PINA COLADA
Kartacze
Co z Ciastem Francuskim?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »