« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-09-19 21:31:10
Temat: wykorzystanie białekPozostalo mi sporo białek po wypiekach, moze ktos ma przepisy z
wykorzystaniem ich?
Będę wdzieczna
Pozdrawiam
P.S. Czy białka można zamrozić do pózniejszego wykorzystania?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-09-20 19:45:46
Temat: Re: wykorzystanie białek
> Pozostalo mi sporo białek po wypiekach, moze ktos ma przepisy z
> wykorzystaniem ich?
> Będę wdzieczna
> Pozdrawiam
Trzy łyżki cukru na każde białko, ubij na bardzo sztywno i możesz uformować
okrągłe, kwadratowe i jakie dusza zapragnie blaty bezowe, małe beży itd. Do
piekarnika na 130 - 150C, po 30min temp. na 120 i piec aż wyschną. Blaty
mogą leżeć upieczone b.długo, później wystarczy zrobić dobry
> P.S. Czy białka można zamrozić do pózniejszego wykorzystania?
Jak najbardziej, bardzo często tak robię.
Pozdrawiam!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-21 21:28:51
Temat: Re: wykorzystanie białek
Bardzo dziekuję Ci Madziula:))
A moze ktoś jeszcze zna coś innego z wykorzystaniem prawie samych białek?
Pozdrawiam;))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-22 23:12:54
Temat: Re: wykorzystanie białek
jolmira wrote:
> Bardzo dziekuję Ci Madziula:))
> A moze ktoś jeszcze zna coś innego z wykorzystaniem prawie samych białek?
> Pozdrawiam;))
Bezy, blaty bezowe do tortu, grzybki bezowe do dekorowania tortu, anyzki,
bialy biszkopt (tylko z bialek), mus cytrynowy.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |