Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia makaron - graham

Grupy

Szukaj w grupach

 

makaron - graham

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-09-20 14:42:10

Temat: makaron - graham
Od: "Grzecki" <g...@f...pl> szukaj wiadomości tego autora

Kupiłam makaron razowy - graham. Do czego może się przydać?
Ania.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-09-20 15:17:20

Temat: Re: makaron - graham
Od: "Małgorzatka+" <m...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Grzecki" napisała:
>
> Kupiłam makaron razowy - graham. Do czego może się przydać?

Przed chwilą zjadłam taki makaron ;-) Wrzuciłam na niego (na ugotowany
oczywiście)mieszankę różnych warzyw podduszonych w woku i do tego małe
smażone kotleciki (zmielony indyk + cebulka + dużo natki pietruszki + sól,
pieprz, imbir, tymianek).

Znalazłam jeszcze coś takiego i też mam zamiar kiedyś spróbować:

za www.puszkkka.vege.pl:
ostra sałatka z makaronem
====================================================
====================
Składniki:
2 lyzeczki oliwy
1/4 sredniej cebuli
1/2 malej zielonej papryki
1 lodyga selera naciowego
1 mala marchewka
szczypta imbiru
szkl. ugotowanego makaronu razowego lub graham rurki
natka
1/2 lyzeczki octu winnego
1/2 lyzeczki musztardy
1/4 odsaczonej ciecierzycy z puszki
sol i pieprz
Przepis:
warzywa po umyciu i obraniu pokroic w drobna kostke, posypac imbirem i
podsmazyc na lyzeczce oliwy. makaron wlozyc do miski i wymieszac z natka,
lyzeczka oliwy, octem, musztarda, ciecierzyca, dodac gorace warzywa i
ponownie wymieszac.
Nadesłał(a): Rena [r...@p...pl] , dnia: 2001-11-20

--
Małgorzatka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-20 18:00:48

Temat: Re: makaron - graham
Od: "Nell" <n...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Grzecki" <g...@f...pl> napisał
> Kupiłam makaron razowy - graham. Do czego może się przydać?
> Ania.
>
Może zostanie to uznane za profanację, ale właściwie do wszystkiego :) Tzn
ja się parę lat temu przestawiłam i po prostu wolę ten smak a pszennego
"białego" makaronu używam tylko ze względu na kształt (np jak mi potrzebne
do canneloni albo się uprę na jakie conchigle czy rigatoni). Tak więc wg
mnie i z sosami na bazie pomidorów, i z warzywami przeróżnymi, owocami
morza, i z serami (sobie teraz pomyślałam, że fajnie by pasował do takich
o lekko orzechowym posmaku :)). Na słodko chyba jeszcze lepiej, z serem,
owocami, orzechami, cynamonem... eh :)))
Pozdrowionka
Nell_z_okropną_migreną
(chyba sobie nie pomagam tą kawą z mlekiem co to ją właśnie wypiłam :/)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Wok a plyta ceramiczna
Rolada
keczup własnej roboty
węgierki - dostępność - warszawa
Pytanie do wędkarzy

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »