Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia wywar z golonki

Grupy

Szukaj w grupach

 

wywar z golonki

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 9


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-12-19 19:35:40

Temat: wywar z golonki
Od: "Anet" <a...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora

Jako, że zaszczycili mnie swą obecnością mięsożerni goście zrobiłam golonkę.
Wcześniej gotowana, potem pieczoną. Został mi wywar z gotowania i tu pytanie
co z nim zrobić?Golonek było 6 takich trochę mniejszo-średnich. Wywaru nie
jest jakoś tak dużo, ale żal wylać. Myślałam że uchowam trochę mięsa i
galareta będzie. Jednak okazało się,że golonki wyszły pycha i nie zostało
nic (okazało się że za mało). Poradźcie na co to wykorzystać.


Anet z toną kruchych ciasteczek na prezenty i z myślą o cukierkach BasiiBjk


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-12-19 19:59:06

Temat: Re: wywar z golonki
Od: Waldemar <w...@t...de> szukaj wiadomości tego autora

Anet wrote:
> Jako, że zaszczycili mnie swą obecnością mięsożerni goście zrobiłam golonkę.
> Wcześniej gotowana, potem pieczoną. Został mi wywar z gotowania i tu pytanie
> co z nim zrobić?Golonek było 6 takich trochę mniejszo-średnich. Wywaru nie
> jest jakoś tak dużo, ale żal wylać. Myślałam że uchowam trochę mięsa i
> galareta będzie. Jednak okazało się,że golonki wyszły pycha i nie zostało
> nic (okazało się że za mało). Poradźcie na co to wykorzystać.
>
>
> Anet z toną kruchych ciasteczek na prezenty i z myślą o cukierkach BasiiBjk

na cukierki się nie nada, ale barszcz może na tym niezły wyjść.
Obojętnie czerwony, czy biały. Kapuśniak też niczego sobie.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-12-19 20:34:15

Temat: Re: wywar z golonki
Od: spryt <t...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Anet napisał(a):
> Jako, że zaszczycili mnie swą obecnością mięsożerni goście zrobiłam golonkę.
> Wcześniej gotowana, potem pieczoną. Został mi wywar z gotowania i tu pytanie
> co z nim zrobić?Golonek było 6 takich trochę mniejszo-średnich. Wywaru nie
> jest jakoś tak dużo, ale żal wylać. Myślałam że uchowam trochę mięsa i
> galareta będzie. Jednak okazało się,że golonki wyszły pycha i nie zostało
> nic (okazało się że za mało). Poradźcie na co to wykorzystać.
>
>
> Anet z toną kruchych ciasteczek na prezenty i z myślą o cukierkach BasiiBjk
>
>
Grochówkę ugotuj

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2005-12-19 21:29:55

Temat: Re: wywar z golonki
Od: "Iwona_s" <i...@T...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Anet" <a...@a...pl> napisał w wiadomości

> Jako, że zaszczycili mnie swą obecnością mięsożerni goście zrobiłam
> golonkę. Wcześniej gotowana, potem pieczoną. Został mi wywar z gotowania i
> tu pytanie co z nim zrobić?Golonek było 6 takich trochę mniejszo-średnich.
> Wywaru nie jest jakoś tak dużo, ale żal wylać. Myślałam że uchowam trochę
> mięsa i galareta będzie. Jednak okazało się,że golonki wyszły pycha i nie
> zostało nic (okazało się że za mało). Poradźcie na co to wykorzystać.

Z 6 golonek, to gesty ten wywar;) Ja dziele na porcje i zamrazam (lepiej bez
warzyw-one sa tak rozgotowane, ze beda potem ciapowate). Wyciagam w miare
potrzeby, uzupelniam woda i gotuje zupy. Rozniste. Pomidorowa, krupnik,
ogorkowa, buraczkowa, barszcz czerwony, bialy, kapusniak,
"wegierska"...chyba kazda mozesz zrobic.

--
Pozdrawiam
Iwona
// Wlasciwoscia czlowieka jest bladzic, glupiego - w bledzie trwac / /
Cyceron




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2005-12-20 09:47:06

Temat: Re: wywar z golonki
Od: "Anet" <a...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Z 6 golonek, to gesty ten wywar;) Ja dziele na porcje i zamrazam (lepiej
> bez
> warzyw-one sa tak rozgotowane, ze beda potem ciapowate). Wyciagam w miare
> potrzeby, uzupelniam woda i gotuje zupy. Rozniste. Pomidorowa, krupnik,
> ogorkowa, buraczkowa, barszcz czerwony, bialy, kapusniak,
> "wegierska"...chyba kazda mozesz zrobic.
>
> --
> Pozdrawiam
> Iwona

Dzięki wszystkim za rady, nie wiem dlaczego żadna zupa mi nie przychodziła
do głowy poza krupnikiem. Część wywaru zamrożona i czeka na swoją kolej.


Anet


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2005-12-20 20:21:07

Temat: Re: wywar z golonki
Od: qubal <q...@n...lubimy.spamu.konto.pl> szukaj wiadomości tego autora

spryt wrote:


> Grochówkę ugotuj
Albo pomidorową
--
qubal

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2005-12-20 20:29:49

Temat: Re: wywar z golonki
Od: "Anet" <a...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora

>
>> Grochówkę ugotuj
> Albo pomidorową
> --
> qubal

W sumie to dzięki, ale dało mi to do myślenia. Wiele zup, choćby taka
pomidorowa wydawały mi się takimi zupami lekkimi, a wywar z golonki to taki
"brutalny" jest.


Anet


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2005-12-20 20:56:53

Temat: Re: wywar z golonki
Od: qubal <q...@n...lubimy.spamu.konto.pl> szukaj wiadomości tego autora

Anet wrote:

>>
>>> Grochówkę ugotuj
>> Albo pomidorową
>> --
>> qubal
>
> W sumie to dzięki, ale dało mi to do myślenia. Wiele zup, choćby taka
> pomidorowa wydawały mi się takimi zupami lekkimi, a wywar z golonki to
> taki "brutalny" jest.
No cóż, zima w przyrodzie, wiec można lekko zagęścić atmosferę. IMHO,
pomidorowa powinna być bardzo esencjonalna. Znakomicie się taki wywar do
niej nadaje.
--
qubal

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2005-12-21 09:55:08

Temat: Re: wywar z golonki
Od: Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "qubal" <q...@n...lubimy.spamu.konto.pl> napisał w wiadomości
news:43a86fa7$0$17922$f69f905@mamut2.aster.pl...
> Anet wrote:
>
> >>
> >>> Grochówkę ugotuj
> >> Albo pomidorową
> >> --
> >> qubal
> >
> > W sumie to dzięki, ale dało mi to do myślenia. Wiele zup, choćby taka
> > pomidorowa wydawały mi się takimi zupami lekkimi, a wywar z golonki to
> > taki "brutalny" jest.
> No cóż, zima w przyrodzie, wiec można lekko zagęścić atmosferę. IMHO,
> pomidorowa powinna być bardzo esencjonalna. Znakomicie się taki wywar do
> niej nadaje.

Wczoraj i przedwczoraj jedliśmy pomidorową na golonkach, ale na dwóch... W
sumie 10 porcji było
Jeśli masz taką możliwość i odpowiednie naczynie, to możesz ten wywar
podzielić na 3 części i zamrozić dwie, a potem będziesz miała gotowy wywar
do dowolnej zupy.
Korzystając z włoszczyzny mrożonej w paseczkach przygotowanie zupy zajmie Ci
10 minut.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

ajerkoniak/adwokat jakie mleko?
Brak internetu
kapusta wigilijna
szynka i?
Zostaly mi bialka... co zrobic ?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »