« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2008-03-11 20:55:56
Temat: "wyżerka" na parapetówcewitam!!!
Co proponujecie przygotowac na parapatówke
czas od 18-tej do...
ilosć osób 9"szt"
średnia wieku 25
barek opanowany
pytanie
szwdzki stół bedzie
a co z gwozdziem?
a moze inne pomysly
pozdrawiam
PabloGT
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2008-03-11 21:32:36
Temat: Re: "wyżerka" na parapetówce
Użytkownik "PabloGT" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
news:fr6rna$qf0$1@atlantis.news.neostrada.pl...
> witam!!!
>
> Co proponujecie przygotowac na parapatówke
>
> czas od 18-tej do...
> ilosć osób 9"szt"
> średnia wieku 25
> barek opanowany
> pytanie
> szwdzki stół bedzie
> a co z gwozdziem?
> a moze inne pomysly
>
> pozdrawiam
>
> PabloGT
Coś na ciepło koniecznie bo się spije towarzystwo, coś co można potem szybko
odgrzać albo szybko zrobić.
Wersja dla wykwintnych: bigos, chilli con carne, spaghetti
Wersja biesiadna: kiełbacha pieczona w piekarniku, grzanki (długa albo
zwykła bułka pokrojona w plastry, na to masło czosnkowe, wędlina, żółty
ser).
Jakieś czipsy paluszki sok cola woda.
Sałatka jedna dla pań
Ciastka albo krakersy
I starczy :)
Pozdrawiam
Kaja
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2008-03-12 03:40:45
Temat: Re: "wyżerka" na parapetówce
"Kajetana Kinga" <k...@g...pl> wrote in message
news:fr6tpq$jp8$1@inews.gazeta.pl...
>
> Użytkownik "PabloGT" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
> news:fr6rna$qf0$1@atlantis.news.neostrada.pl...
> > witam!!!
> >
> > Co proponujecie przygotowac na parapatówke
> >
> > czas od 18-tej do...
> > ilosć osób 9"szt"
> > średnia wieku 25
> > barek opanowany
> > pytanie
> > szwdzki stół bedzie
> > a co z gwozdziem?
> > a moze inne pomysly
> >
> > pozdrawiam
> >
> > PabloGT
> Coś na ciepło koniecznie bo się spije towarzystwo, coś co można potem
szybko
> odgrzać albo szybko zrobić.
> Wersja dla wykwintnych: bigos, chilli con carne, spaghetti
> Wersja biesiadna: kiełbacha pieczona w piekarniku, grzanki (długa albo
> zwykła bułka pokrojona w plastry, na to masło czosnkowe, wędlina, żółty
> ser).
> Jakieś czipsy paluszki sok cola woda.
> Sałatka jedna dla pań
> Ciastka albo krakersy
> I starczy :)
>
> Pozdrawiam
>
> Kaja
Zawsze pikantny barszcz czerwony na rosole (może być podany z fasolą -
wykwintnie z jaśkiem), do tego paluszki własnej roboty oraz frytki (żadnych
makaronów), ewentualnie kluski śląskie, te pasują do wszystkich mięnych -
nawet do kiełbasy z rożna. Dwa sosy do wyboru - pieczeniowy, grzybowy. Stół
serowy - ale to dość droga zabawa. Piwo, wino, wódkę tylko dla smakoszy.
Dwie - trzy sałatki - jedna jako dodatek (kapusta pekińska lub cykoria),
druga warzywna do pieczywa, trzecia - owocowa - obok wina, lodów, galaretek.
Ja zamiast ziemniaków czy klusek podaję ugotowaną czarną fasolkę (mun)
po ugotowaniu wrzuconą na tłuszcz - będzie na gorąco, choćby ugotowana dzień
wcześniej, polaną tarta bułką, lub dodaną na patelnię do boczku wędzonego
czy / i kiełbasy - wtedy zupełnie samoistne danie. Oczywiscie nie musi to
byc czarna fasola - moze być dowolna...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2008-03-12 10:04:04
Temat: Re: "wyżerka" na parapetówceUżytkownik "Kajetana Kinga" <k...@g...pl> napisał w wiadomości
news:fr6tpq$jp8$1@inews.gazeta.pl...
>
> Użytkownik "PabloGT" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
> news:fr6rna$qf0$1@atlantis.news.neostrada.pl...
> > witam!!!
> >
> > Co proponujecie przygotowac na parapatówke
> >
> > czas od 18-tej do...
> > ilosć osób 9"szt"
> > średnia wieku 25
> > barek opanowany
> > pytanie
> > szwdzki stół bedzie
> > a co z gwozdziem?
> > a moze inne pomysly
> >
> > pozdrawiam
> >
> > PabloGT
> Coś na ciepło koniecznie bo się spije towarzystwo, coś co można potem
szybko
> odgrzać albo szybko zrobić.
> Wersja dla wykwintnych: bigos, chilli con carne, spaghetti
> Wersja biesiadna: kiełbacha pieczona w piekarniku, (...)
Można wypośrodkować. Bardzo ładnie u mnie zdała egzamin kiełbasa najpierw
obsmażona, a potem duszona z cebulą, w pomidorach z puszki, w trakcie
duszenia dodane brokuły, surowe ziemniaki, surowe pomidory - na oko. Plus
pieprz, papryka w proszku, sól. Ładnie wygląda, bardzo dobrze smakuje,
prosto się robi, łatwo robi się dużo - idealne na taką imprezę.
--
"Żałuj za dowcipy, synu!"
Tytus, Romek i A'Tomek, ks. VIII
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2008-03-12 18:53:19
Temat: Re: "wyżerka" na parapetówce
>> pozdrawiam
>>
>> PabloGT
> Coś na ciepło koniecznie bo się spije towarzystwo, coś co można potem
> szybko odgrzać albo szybko zrobić.
> Wersja dla wykwintnych: bigos, chilli con carne, spaghetti
> Wersja biesiadna: kiełbacha pieczona w piekarniku, grzanki (długa albo
> zwykła bułka pokrojona w plastry, na to masło czosnkowe, wędlina, żółty
> ser).
> Jakieś czipsy paluszki sok cola woda.
> Sałatka jedna dla pań
> Ciastka albo krakersy
> I starczy :)
>
> Pozdrawiam
>
> Kaja
dzieki powiem jak bylo :)
PabloGT
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2008-03-14 06:57:02
Temat: Re: "wyżerka" na parapetówceDnia Wed, 12 Mar 2008 04:40:45 +0100, Panslavista napisał(a):
> "Kajetana Kinga" <k...@g...pl> wrote in message
> news:fr6tpq$jp8$1@inews.gazeta.pl...
>>
>> Użytkownik "PabloGT" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
>> news:fr6rna$qf0$1@atlantis.news.neostrada.pl...
>>> witam!!!
>>>
>>> Co proponujecie przygotowac na parapatówke
>>>
>>> czas od 18-tej do...
>>> ilosć osób 9"szt"
>>> średnia wieku 25
>>> barek opanowany
>>> pytanie
>>> szwdzki stół bedzie
>>> a co z gwozdziem?
>>> a moze inne pomysly
>>>
>>> pozdrawiam
>>>
>>> PabloGT
>> Coś na ciepło koniecznie bo się spije towarzystwo, coś co można potem
> szybko
>> odgrzać albo szybko zrobić.
>> Wersja dla wykwintnych: bigos, chilli con carne, spaghetti
>> Wersja biesiadna: kiełbacha pieczona w piekarniku, grzanki (długa albo
>> zwykła bułka pokrojona w plastry, na to masło czosnkowe, wędlina, żółty
>> ser).
>> Jakieś czipsy paluszki sok cola woda.
>> Sałatka jedna dla pań
>> Ciastka albo krakersy
>> I starczy :)
>>
>> Pozdrawiam
>>
>> Kaja
>
> Zawsze pikantny barszcz czerwony na rosole (może być podany z fasolą -
> wykwintnie z jaśkiem), do tego paluszki własnej roboty oraz frytki (żadnych
> makaronów), ewentualnie kluski śląskie, te pasują do wszystkich mięnych -
> nawet do kiełbasy z rożna. Dwa sosy do wyboru - pieczeniowy, grzybowy. Stół
> serowy - ale to dość droga zabawa. Piwo, wino, wódkę tylko dla smakoszy.
> Dwie - trzy sałatki - jedna jako dodatek (kapusta pekińska lub cykoria),
> druga warzywna do pieczywa, trzecia - owocowa - obok wina, lodów, galaretek.
> Ja zamiast ziemniaków czy klusek podaję ugotowaną czarną fasolkę (mun)
> po ugotowaniu wrzuconą na tłuszcz - będzie na gorąco, choćby ugotowana dzień
> wcześniej, polaną tarta bułką, lub dodaną na patelnię do boczku wędzonego
> czy / i kiełbasy - wtedy zupełnie samoistne danie. Oczywiscie nie musi to
> byc czarna fasola - moze być dowolna...
Z barszczem na tego typu imprezach raczej bym uważał - plami. A to, że się
gdzieś rozleje - pewne.
Another
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2008-03-14 07:00:09
Temat: Re: "wyżerka" na parapetówce
"Another" <n...@g...pl> wrote in message
news:bf3bub2pkkgs$.1lirl2wnfsfu3.dlg@40tude.net...
> Dnia Wed, 12 Mar 2008 04:40:45 +0100, Panslavista napisał(a):
>
> > "Kajetana Kinga" <k...@g...pl> wrote in message
> > news:fr6tpq$jp8$1@inews.gazeta.pl...
> >>
> >> Użytkownik "PabloGT" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
> >> news:fr6rna$qf0$1@atlantis.news.neostrada.pl...
> >>> witam!!!
> >>>
> >>> Co proponujecie przygotowac na parapatówke
> >>>
> >>> czas od 18-tej do...
> >>> ilosć osób 9"szt"
> >>> średnia wieku 25
> >>> barek opanowany
> >>> pytanie
> >>> szwdzki stół bedzie
> >>> a co z gwozdziem?
> >>> a moze inne pomysly
> >>>
> >>> pozdrawiam
> >>>
> >>> PabloGT
> >> Coś na ciepło koniecznie bo się spije towarzystwo, coś co można potem
> > szybko
> >> odgrzać albo szybko zrobić.
> >> Wersja dla wykwintnych: bigos, chilli con carne, spaghetti
> >> Wersja biesiadna: kiełbacha pieczona w piekarniku, grzanki (długa albo
> >> zwykła bułka pokrojona w plastry, na to masło czosnkowe, wędlina, żółty
> >> ser).
> >> Jakieś czipsy paluszki sok cola woda.
> >> Sałatka jedna dla pań
> >> Ciastka albo krakersy
> >> I starczy :)
> >>
> >> Pozdrawiam
> >>
> >> Kaja
> >
> > Zawsze pikantny barszcz czerwony na rosole (może być podany z
fasolą -
> > wykwintnie z jaśkiem), do tego paluszki własnej roboty oraz frytki
(żadnych
> > makaronów), ewentualnie kluski śląskie, te pasują do wszystkich
mięnych -
> > nawet do kiełbasy z rożna. Dwa sosy do wyboru - pieczeniowy, grzybowy.
Stół
> > serowy - ale to dość droga zabawa. Piwo, wino, wódkę tylko dla smakoszy.
> > Dwie - trzy sałatki - jedna jako dodatek (kapusta pekińska lub
cykoria),
> > druga warzywna do pieczywa, trzecia - owocowa - obok wina, lodów,
galaretek.
> > Ja zamiast ziemniaków czy klusek podaję ugotowaną czarną fasolkę
(mun)
> > po ugotowaniu wrzuconą na tłuszcz - będzie na gorąco, choćby ugotowana
dzień
> > wcześniej, polaną tarta bułką, lub dodaną na patelnię do boczku
wędzonego
> > czy / i kiełbasy - wtedy zupełnie samoistne danie. Oczywiscie nie musi
to
> > byc czarna fasola - moze być dowolna...
>
> Z barszczem na tego typu imprezach raczej bym uważał - plami. A to, że się
> gdzieś rozleje - pewne.
>
> Another
Na początku nie rozlewa się, a jest dobrym podkładem. Nie wszyscy wypiją
szklankę rozpuszczonego smalcu nawet jeżeli jest tylko gęsi...
:-P))))))))))))))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2008-03-14 07:48:23
Temat: Re: "wyżerka" na parapetówceUżytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał
>
> Nie wszyscy wypiją szklankę rozpuszczonego smalcu
W czym można rozpuścić smalec (żeby nadal był jadalny)?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2008-03-14 08:35:49
Temat: Re: "wyżerka" na parapetówce
"Alek" <alek67@PRECZ_ZE_SPAMEM.poczta.onet.pl> wrote in message
news:frdakd$8uo$1@news.onet.pl...
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał
> >
> > Nie wszyscy wypiją szklankę rozpuszczonego smalcu
>
> W czym można rozpuścić smalec (żeby nadal był jadalny)?
W temperaturze, logiku. :-P))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2008-03-14 17:34:22
Temat: Re: "wyżerka" na parapetówceUżytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał
> > >
> > > Nie wszyscy wypiją szklankę rozpuszczonego smalcu
> >
> > W czym można rozpuścić smalec (żeby nadal był jadalny)?
>
> W temperaturze, logiku. :-P))
W temperaturze to można roztopić, nieuku.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |