« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-07-31 14:00:34
Temat: Re: zamrazanie pierogowIwona_s napisał(a):
> IMHO uwazam, ze najsmaczniejsze sa te nie poddawane obrobce cieplnej przed
> mrozeniem, czyli surowe. Nalezy je (jak kazde inne) rozlozyc na jakiejs
> desce (czy czyms innym prostym) tak, zeby sie nie stykaly ze soba i
> podmrozic. I tak robic partiami. Nastepnie, gdy sa juz twarde, przelozyc do
> woreczka czy innego pojemnika w zamrazalniku. Pol roku gwarantowane, ze moga
> tam spokojnie przelezec.
>
Robie dokladnie tak samo. Gdy podgotowywalam wczesniej, zawsze choc
troche sie sklejaly.
Te surowe moze rzeczywiscie dluzej sie gotuja, ale nie jest to na tyle
duza roznica, by miala jakies znaczenie.
th
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |